DESIGN

Screw it!

GEPLAATST: 08-09-2017 | LEES MEER

Goed nieuws voor (toekomstige) Coravin-eigenaren: het merk – bekend van het innovatieve systeem waarmee je wijn schenkt zonder de fles te ontkurken – heeft nu ook een accessoire voor flessen met schroefdop ontwikkeld! Met deze Coravin Screw Caps zou wijn in schroefdopflessen, na opening tot drie maanden goed moeten blijven.

DOEN

Stem mee op de ‘Wine bar of the Year 2017’

GEPLAATST: 07-09-2017 | LEES MEER

De 'Wine bar of the Year'-verkiezing is weer in volle gang! Duizenden mensen hebben hun stem al uitgebracht op hun favoriete wijn-hang-out van dit moment en beslissen op deze manier mee over de 'Wine bar of the Year' van 2017. Heb jij al gestemd? Nee? Show some love en steun je favoriete wijnbar!

DINE

New kid in town

GEPLAATST: 24-08-2017 | LEES MEER

Drie jaar geleden won hij Masterchef en deze week opende Bart van Berkel zijn Restaurant Petossi. En denk nou niet dat dit Italiaans is, Petossi is gewoon Brabants voor een boerenkoolstamppotje. Verwacht dus veel oerhollandsche ingrediënten, maar wel werelds klaargemaakt!

WINE

Nederlandse bubbels uit Chili

GEPLAATST: 24-08-2017 | LEES MEER

Heb jij de afgelopen tijd aan de buis gekluisterd gezeten om de Chileense wijnavonturen van de familie Pos in het televisieprogramma Helemaal het einde te volgen? Het is ze gelukt hoor: vanaf september is hun mousserende wijn in Nederland verkrijgbaar!

WINE

Light wijn

GEPLAATST: 21-08-2017 | LEES MEER

Goed nieuws voor iedereen die even op de kilo's aan het letten is. Onder de toepasselijke naam Featherweight brengt Aldi een range wijnen op de markt die lager in alcohol en calorieën zijn. Per glas krijg je slechts 52 tot 59 calorieën binnen en het bescheiden alcoholpercentage van 5,5% helpt je (hopelijk!) die kater van de volgende dag wat te temmen.

DOEN

Bio = hot!

GEPLAATST: 11-08-2017 | LEES MEER

's Werelds grootste evenement voor biologische wijnen, Millésime Bio, vindt komend jaar voor de 25e(!) keer plaats in Frankrijk. De populariteit van biologische producten groeit. Bio is hot, happening én milieubewuster. Maar wat weet jij als wijnliefhebber nu eigenlijk van biowijnen en wat vind je ervan? Laat van je horen en doe mee aan de (korte!) enquête over biologische wijnen. Maak je ook nog eens kans op een heerlijk - uiteraard - biologisch wijnpakket!

WINELIFE op