ALGEMEEN

Poenig Penfolds

GEPLAATST: 17-10-2016 | LEES MEER

Primeurtje binnen Penfolds! Het Australische wijnhuis heeft voor het eerst zijn iconische Grange op de markt gebracht als imperial - een zesliterfles. Er zijn wereldwijd slechts vijf van deze joekels verkrijgbaar en wie één van deze flessen in bezit wil krijgen, zal diep in de buidel moeten tasten. Aan de Grange Imperial 2012 bungelt namelijk een prijskaartje van maar liefst $185.000!

DINE

Restaurantrecensie: The Factory Kitchen

GEPLAATST: 26-09-2016 | LEES MEER

Natuurlijk kun je onze restaurantrecensent Edwin Raben blij maken met wijnen van de Kiwi's. En door de relaxte sfeer in The Factory Kitchen waant hij zich helemaal in een Nieuw-Zeelandse hangout!

DINE

De fik erin!

GEPLAATST: 23-09-2016 | LEES MEER

Dat ze in nieuwe wijnlanden overzee een aardig potje grillen, roken en roosteren is bekend. Maar ook in Europese regio's als Rioja, Spaans Baskenland, Toscane en Piemonte wordt koken op open vuur al generaties lang met de paplepel ingegoten. Zomers én 's winters! Ben Tish, chef-kok van grillrestaurant Ember Yard in Londen, leerde tijdens zijn mediterrane reizen de kunst van het échte grillen. In WINELIFE #44 deelt hij een aantal van zijn fijne recepten. De marinades en sauzen die je daarbij nodig hebt, delen we hier met je!

DINE

Koopgids: Cabernet Sauvignon + Mexicaanse gerechten

GEPLAATST: 22-09-2016 | LEES MEER

In de Koopgids van WINELIFE #44 hebben we Cabernet Sauvignons uit de nieuwe wereld op de proeftafel staan. Met hun stoere, donkere, wat meer tannineuze karakter zijn Cabernets op-en-top eetwijnen. Zo'n breedgeschouderde wijn kan wel wat hebben. Met stip op nummer één is de combinatie met een mooi stuk gegrild vlees, zoals biefstuk, entrecote, rib-eye of lamsvlees. Maak er tortilla's mee, voor een Mexicaanse twist!

ALGEMEEN

WINELIFE #44 Het Nieuwe Wereld-nummer

GEPLAATST: 21-09-2016 | LEES MEER

Baie leuk! De nieuwste WINELIFE, #44 Het Nieuwe Wereld-nummer, is daar! Voor deze editie zochten we het buiten wijnbakermat Europa en werden grenzeloos verliefd op de nieuwe wijnwereld! We proeven de heerlijkste new world Chardonnays en selecteren de beste Cabernet Sauvignons die vanuit o.a. Argentinië, Chili, Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Staten op onze proeftafel belandden. We grillen er nieuwe-wereld-stijl op los met smokin' hot barbecue-recepten en ontdekken tijdens een bezoekje aan het wine wonderland van Francis Ford Coppola, dat de maker van The Godfather ook gevaarlijk lekkere wijnen produceert.

 

- Op de proeftafel: 167 x Chardonnay uit de nieuwe wereld
- Mmm, lekker! Waarom we kattenpis in wijn waarderen
- Op bezoek bij Francis Ford Coppola
- Sip for less: icoonwijn Penfolds wordt uitgedaagd, wie wint?
- De fik erin! Grillen als een topchef + 6 smokin’ hot recepten
- Bijzonder wijnportret: Pasquale Forte
- Doen! Zelf wijnijs maken
- Oud vs nieuw: de wijnwereld in beeld
- De mooiste 100-punten-wijnen
- Koopgids: Cabernet Sauvignon + gerechten uit Mexico
- Wijnweekend Moezel: Hollywood an der Mosel
- Zeg ken jij de mosselman? Mosselrecepten met wijn
- 24 uur in Barcelona: kennismaken met Cava de Paraje
- 6x Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc getipt

ADVERTORIAL

Spaans temperament

GEPLAATST: 21-09-2016 | LEES MEER

Zo’n 120 kilometer boven Madrid ligt Ribera Del Duero, wat letterlijk 'oever aan de Duero' betekent, één van de meest gerenommeerde Spaanse wijngebieden. Het werd niet voor niets in 2012 door het prestigieuze Wine Enthusiast Magazine uitgeroepen tot 'Wine Region of the Year'. Ook voor wijnschrijver Robert Parker bleef het gebied niet onopgemerkt; hij voorspelt een grote toekomst voor Ribera del Duero.

‹‹123456...160

WINELIFE op