ALGEMEEN

Winnaars Horecava Innovatie Awards 2015

GEPLAATST: 12-01-2015 | LEES MEER

Tijdens de eerste dag van de Horecava zijn voor de 15de keer de Horecava Innovatie Awards uitgereikt, de prijs voor de beste innovatie in de foodservice branche. Eerdere winnaars zijn o.a. de ‘Doggy’ antiwiebeltafel, het concept mobiel bestellen en betalen van MyOrder, de theemachine DaSilva Leaftender, de Foodiebag (een concept tegen voedselverspilling) en de Flammkuchen. Dit jaar mag IBM’s Chef Watson, een zoekcomputer voor unieke recepten, zich de Overall Winnaar (en tevens de nummer 1 in de categorie Digital & Social Media) noemen. Gefeliciteerd!

ALGEMEEN

Zonnebrand voor Australische druiven

GEPLAATST: 09-01-2015 | LEES MEER

De Australiërs beschermen niet alleen zichzelf, maar inmiddels ook hun druiven met een zonnebrandmiddel. Het is momenteel hartje zomer in Down Under en één van de heetste zomers ooit. Om te voorkomen dat de druiven verbranden worden de wijngaarden bespoten met een oplossing die zonnebrand bevat.

ALGEMEEN

Voor $300.000 aan wijn gestolen uit Californisch toprestaurant

GEPLAATST: 06-01-2015 | LEES MEER

Deze week werd bekend dat inbrekers er tijdens kerst in zijn geslaagd voor $ 300.000 aan topwijnen te stelen van het Californische driesterrenrestaurant The French Laundry.

WINE

Tijd voor bubbels

GEPLAATST: 08-12-2014 | LEES MEER

Verras je bezoek tijdens de feestdagen eens met iets Sloveens! De mousserende wijnen van puklavec & friends zijn gemaakt van handgeplukte druiven en volgens de Charmat methode. We geven 20 heerlijke bubbelpakketten, met een fles Demi Sec en Sauvignon Blanc Sparkling, weg via onze Klik+Win!

ALGEMEEN

Keep it wool!

GEPLAATST: 08-12-2014 | LEES MEER

Deze stoere wijnkoeler van schapenvacht… Wacht, een koeler van schapenvacht?! Jawel, want wol houdt zowel warm als koud. Deze KYWIE wijnkoeler houdt je fles rood in een koude, en je fles wit in een warme omgeving zeker 4 uur op temperatuur. Staat gezellig op tafel maar is ook makkelijk mee te nemen. Keep it wool!

ALGEMEEN

WINELIFE #33 Champagne Issue

GEPLAATST: 27-11-2014 | LEES MEER

Daar is 'ie dan! Ons extra dikke, vette, leuke, lekkere, feestelijke én bruisende Champagnenummer! Uiteraard boordevol bubbels, met o.a. RM-Champagnes op de proeftafel, we tippen brute bruts, onze expert vertelt waar de bubbels vandaan komen en we praten je bij over dosage stijlen. Maar dat is nog lang niet alles! We bezoeken porthuis Taylor's, tippen je de beste Amarones en Ripasso's in onze Koopgids én ons Champagnenummer zou het Champagnenummer niet zijn zonder de Hotlist 2015: de 50 invloedrijkste wijnmensen op een rij!

 

- HOTLIST 2015! De 50 invloedrijkste wijnmensen
- Op de proeftafel: 51 x RM-Champagne tussen € 26,95 en € 55
- Plop! Ieder land z’n eigen bubbel: wat zijn de verschillen?
- Interview: Horecatycoon Casper Reinders
- Mmm! 7x Ultieme feestgerechten + wijntips
- Binnenkijken bij: Porthuis Taylor’s
- Kiloknallers: kookboeken tegen je winterdip
- Dosage stijlen: van droog tot zoet + wat eet je erbij?
- Koopgids: Italian Sweeties Amarone en Ripasso
- Wijnweekend Savoie: aan de Alpenwijn
- Hoe word je wijnkoningin? Diamanten om en walsen maar!

WINELIFE op