WINE

Bruisende Italianen

GEPLAATST: 08-08-2014 | LEES MEER

Met die heerlijke warme dagen doet een frisse bubbel het altijd goed! In de Koopgids van ons Italië-nummer hebben we de lekkerste Italiaanse bubbels alvast voor je op een rij gezet. Van Prosecco's, rosé bubbels en Brachetto tot Moscato's, Franciacorta's en zelfs Lambrusco's. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de fles(sen) in huis te halen en te genieten! Al die bruisende toppers al hoogstpersoonlijk getest? We hebben nog een paar absolute aanraders voor je!

DOEN

Kom naar het Bacchus Wijnfestival!

GEPLAATST: 24-07-2014 | LEES MEER

Het onvervalste festivalgevoel in combinatie met mooie wijnen? Op 5, 6 en 7 september brengt het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse bos ‘the best of both worlds’ samen. De hoofdrol is voor meer dan 250 wijnen, gecombineerd met een sterke line-up van DJ’s en live acts.

ALGEMEEN

Plastic fantastic

GEPLAATST: 24-07-2014 | LEES MEER

Park, strand, boot, vakantie, bbq's en festivals: dit kunststof wijnglas neem je overal mee naartoe! En dat niet alleen, deze 'glazen' kunnen zich qua drinkeigenschappen meten met échte wijnglazen. Is het dan toch mogelijk? Genieten van wijn uit een plastic beker? Wij zouden zeggen, test het zelf! Want WINELIFE mag 3 pakketten met deze Govino glazen weggeven!

ALGEMEEN

WINELIFE #31 Italië

GEPLAATST: 23-07-2014 | LEES MEER

WINELIFE brengt Italië naar je toe deze zomer! WINELIFE #31, het Italië-nummer, ligt nu in de winkels en op de mat bij abonnees! Check snel wat we dit nummer voor je in petto hebben en waan je in 'la bella Italia'!

 

 

- Inside top-château: binnenkijken bij Barbaresco-held Angelo Gaja
- Eiland hoppen: wijnweekend Sardinië en aan de Marsala op Sicilië
- Bijzonder wijnportret: Gianfranco Fino, de trots van Puglia
- 87x fris wit uit Noord-Italië op de proeftafel
- In the mix! Zelf Italiaanse cocktails maken
- Pizzawijn: welke wijn past bij welke pizza?
- Bruisende Koopgids: Italiaanse bubbels
- De trots van Toscane: Brunello en Bolgheri
- De lekkerste traditionele Sardijnse recepten
- Expert vertelt over de invloed van de druif
- Amari amore! De kruidenbitter die een culthit werd

ALGEMEEN

Stem op jouw (favoriete) wijnbar!

GEPLAATST: 22-07-2014 | LEES MEER

Wijnbareigenaren en -bezoekers opgelet: New Zealand Wine en WINELIFE zijn op jacht naar de beste Nederlandse wine bar van het jaar! Is jouw (favoriete) café, bar of restaurant er een waar de nadruk op wijn ligt? Doe dan vooral mee en stem op jouw favoriet!

ALGEMEEN

Online wijnverkoop stijgt

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Steeds meer consumenten kopen hun wijnen online. Zo’n 16% van de wijnkopers shopt wijn via internet, wat een verdubbeling is ten opzichte van vijf jaar geleden.

DOEN

Onder de (virtuele) hamer

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Het Belgische online veilinghuis Moyersoen veilt in twee veilingen kwaliteitswijnen in interessante kavels. Het grootste gedeelte komt uit het faillissement van Vindemia Wijnimport. Vindemia leverde wijnen aan vele bekende sterrenrestaurants. Ongetwijfeld zitten er wijnen tussen die een mooie aanvulling op je wijnvoorraad zijn!

ALGEMEEN

Wereldwijde wijnproductie in de lift

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Hoera! De wereldwijde wijnproductie is weer aan het toenemen. Zo blijkt uit het nieuwste rapport van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding. In 2013 bedroeg de totale productie 276,6 miljoen hl; dat is 21,8 miljoen hl meer dan in 2012.

ALGEMEEN

Dineer & doneer

GEPLAATST: 06-06-2014 | LEES MEER

Lekker uit eten en tegelijkertijd een goed doel steunen? Vanaf 11 juni komt de Amsterdamse horeca weer twee maanden in actie voor gezinnen die met dakloosheid worden bedreigd. Doneer je als gast in de deelnemende restaurants een bedrag van € 1,- bovenop je rekening, dan komt die euro ten goede aan het project Streetsmart. Eind 2013 is op deze manier al € 25.000,- opgehaald; waarmee de eerste gezinnen al geholpen zijn!

ALGEMEEN

Export Braziliaanse wijn gegroeid

GEPLAATST: 05-06-2014 | LEES MEER

Met de aandacht voor het WK in Brazilië is blijkbaar ook de populariteit van Braziliaanse wijnen gegroeid! De export van Braziliaanse wijn is vorig jaar met 18% in volume gestegen ten opzichte van 2012 tot ongeveer 1,5 miljoen liter. De stijging in waarde was volgens Wines of Brasil zelfs ruim 23% tot een totaal van € 3,9 miljoen.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op