Advertisement
DINE

Smokey!

GEPLAATST: 16-10-2014 | LEES MEER

Bij olijfolieproducent Valderrama houden ze wel van een experimentje op z’n tijd! Zo begon het Spaanse bedrijf als eerste olijfolie te centrifugeren in plaats van te persen en introduceerden ze er ook als eerste een ‘gerookte’ versie van hun olie. Deze ‘Smoked Arbequina’ wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. WINELIFE mag 6 flessen van deze bijzondere olie weggeven!

ALGEMEEN

Genomineerden 'Wine bar of the Year'

GEPLAATST: 06-10-2014 | LEES MEER

Wijnbarren zijn een populaire groeiende formule in de Nederlandse horeca. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waar moet een goede wine bar aan voldoen? En welke wine bar is nu de beste? WINELIFE en New Zealand Wine zijn op zoek naar dé Wine bar of the Year. In de afgelopen maanden heeft iedereen zijn/ haar favoriet kunnen doorgeven op de website Wine-bars.nl. Er is massaal gestemd, wat resulteerde in een spannende nek-aan-nek race!

ALGEMEEN

WINELIFE #32 Spanje & Portugal

GEPLAATST: 01-10-2014 | LEES MEER

Er ligt weer een kersvers nummer van WINELIFE in de winkels en op de mat bij abonnees! In WINELIFE #32 nemen we je mee naar Spanje en Portugal waar we o.a. roadtrippen door Ribera del Duero, het bijzondere verhaal van Hollywoodlegende Jean Leon uit de doeken doen en heerlijk Spaans wit en Portugees rood op de proeftafel hebben staan!

 

- Geproefd & beoordeeld: Spaanse Rías Baixas + Portugese Vinho Verde
- Hollywoodlegende: het bijzondere verhaal van Jean Leon
-
Binnenkijken bij: de futuristische, ondergrondse bodega van Campo Viejo
- Design domeinen: de mooiste bodega’s in beeld
- Nip, Tik! Zien en gezien worden op de wijnveiling van Zuid-Afrika
- Bubbels! Cava: de Champagne van Spanje
- Viva España! Roadtrip Ribera del Duero
- Vis moet zwemmen: 10 hemelse recepten
- Decanteren: waarom zou je? Experts aan het woord
- Koopgids: véél Portugees rood + bijpassende gerechten
- Uno, dos, tres, Tequila! Cocktails maken van agavesap
- Valdepeñas: langs bij de wijngiganten van Spanje

TRAVEL

Wijneiland

GEPLAATST: 18-09-2014 | LEES MEER

Wist je dat je op Lanzarote kunt genieten van heerlijke wijnen? Op het eiland vind je prachtige druivenplantages waar met behulp van de modernste technieken de lekkerste wijnen worden gemaakt. Zelf proeven? Ontdek deze bijzondere streek en haar wijnen vanuit de prachtig gelegen ‘Casa La Geria’. Deze finca, te boeken via Eliza was here, is een perfect startpunt voor mooie wandelroutes langs wijnboeren en hun bodega’s. Vamos!

DOEN

Champagne & Oesters op het Wad

GEPLAATST: 18-09-2014 | LEES MEER

Zeilend naar het wad om zelf oesters te rapen en te eten onder het genot van heerlijke Champagnes! Champagnespecialist Brouzje organiseert op zondag 19 oktober een Champagne & Oesters tocht, waarbij je per zeiljacht naar het Wad vaart. Je gaat wadlopen en oesters rapen met een gids en krijgt vier verschillende Champagnes te proeven!

TRAVEL

Vakantie tussen de wijngaarden

GEPLAATST: 05-09-2014 | LEES MEER

Genieten op zonnige terrasjes tussen de kleurrijke vakwerkhuisjes van de Elzas, direct langs de Route des Vins? Of ga je liever voor een autorondreis langs de wijngaarden en de droomstadjes van Zuid-Duitsland? Of je nou op zoek bent naar een autorondreis, een fietsreis of een hotelarrangement, tijdens de wijnmaand bij Pharos Reizen zijn er opties genoeg voor de leukste vakanties tussen de wijngaarden!

WINELIFE op