ALGEMEEN

Stem op jouw (favoriete) wijnbar!

GEPLAATST: 22-07-2014 | LEES MEER

Wijnbareigenaren en -bezoekers opgelet: New Zealand Wine en WINELIFE zijn op jacht naar de beste Nederlandse wine bar van het jaar! Is jouw (favoriete) café, bar of restaurant er een waar de nadruk op wijn ligt? Doe dan vooral mee en stem op jouw favoriet!

ALGEMEEN

Online wijnverkoop stijgt

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Steeds meer consumenten kopen hun wijnen online. Zo’n 16% van de wijnkopers shopt wijn via internet, wat een verdubbeling is ten opzichte van vijf jaar geleden.

DOEN

Onder de (virtuele) hamer

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Het Belgische online veilinghuis Moyersoen veilt in twee veilingen kwaliteitswijnen in interessante kavels. Het grootste gedeelte komt uit het faillissement van Vindemia Wijnimport. Vindemia leverde wijnen aan vele bekende sterrenrestaurants. Ongetwijfeld zitten er wijnen tussen die een mooie aanvulling op je wijnvoorraad zijn!

ALGEMEEN

Wereldwijde wijnproductie in de lift

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Hoera! De wereldwijde wijnproductie is weer aan het toenemen. Zo blijkt uit het nieuwste rapport van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding. In 2013 bedroeg de totale productie 276,6 miljoen hl; dat is 21,8 miljoen hl meer dan in 2012.

ALGEMEEN

Dineer & doneer

GEPLAATST: 06-06-2014 | LEES MEER

Lekker uit eten en tegelijkertijd een goed doel steunen? Vanaf 11 juni komt de Amsterdamse horeca weer twee maanden in actie voor gezinnen die met dakloosheid worden bedreigd. Doneer je als gast in de deelnemende restaurants een bedrag van € 1,- bovenop je rekening, dan komt die euro ten goede aan het project Streetsmart. Eind 2013 is op deze manier al € 25.000,- opgehaald; waarmee de eerste gezinnen al geholpen zijn!

ALGEMEEN

Export Braziliaanse wijn gegroeid

GEPLAATST: 05-06-2014 | LEES MEER

Met de aandacht voor het WK in Brazilië is blijkbaar ook de populariteit van Braziliaanse wijnen gegroeid! De export van Braziliaanse wijn is vorig jaar met 18% in volume gestegen ten opzichte van 2012 tot ongeveer 1,5 miljoen liter. De stijging in waarde was volgens Wines of Brasil zelfs ruim 23% tot een totaal van € 3,9 miljoen.

ALGEMEEN

WINELIFE #30 Frankrijk special

GEPLAATST: 21-05-2014 | LEES MEER

Oui-oui! WINELIFE #30, de Frankrijk special, is nu verkrijgbaar! Veel Franser dan dit wordt het simpelweg niet: we proeven de lekkerste Provence wijnen, nemen een kijkje bij top-château Margaux en gaan op wijnweekend naar de Beaujolais!

 

- Oh la la Provence! De lekkerste rosés (en rood en wit!) tussen € 7 en € 35
- Bordeaux 2013 En primeur: Wat te kopen? Tips voor ieder budget
- Interview: Bad boy Jean Luc Thunevin over garagewijn
- En vacances! Eten (worst!), slapen & drinken in de Beaujolais
- Inside top-château: Margaux: Premier Grand Cru Classé
- Koopgids: Chenin Blanc uit de Loire
- Expert over sulfiet
- Kookschort om! 6x Klassieke Franse recepten met een twist
- Doen! Wijnbar hoppen in Parijs

ALGEMEEN

Aftrap rosé- en terrasseizoen

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Laat de zomer maar komen! Deze week hebben Domaines Ott en Okura's Serre Restaurant het rosé- én terrasseizoen ingeluid. Het wijnhuis uit de Provence presenteerde haar rosé vintage 2013, terwijl Serre van de gelegenheid gebruik maakte om het nieuwe sail away menu te lanceren.

DOEN

Reis & PROEF

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Gek op reizen en culinaire hoogstandjes? Op zondag 25 mei wordt dit gecombineerd tijdens het event “Reis & PROEF” op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Overdag doe je inspiratie op voor bijzondere reizen van verschillende reisspecialisten op de Reisbeurs, in de avond maak je een culinaire wandeling langs zes restaurants op het Westelijk Handelsterrein.

TRAVEL

Bella Sicilia

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Op jacht naar een mooie vakantiebestemming? Laat je lekker in de watten leggen tijdens een verblijf op het wijnlandgoed ‘Tenuta Madonnina’ op Sicilië. Een mooi ongerept plekje op de noordelijke helling van de Etna, tussen de olijfbomen en de wijnvelden. Het is goed toeven in de klassieke wijnboerderij met riant zwembad en prachtig uitzicht. Trek die fles Etna Rosso maar open!

Zoeken in nieuws


WINELIFE op