WINE

Allrounder

GEPLAATST: 07-12-2016 | LEES MEER

Al druk in de weer met wijnen voor bij het kerstdiner? Het levert nog weleens de nodige stress op. Wat schenken we bij welke gang? Gaan we voor rood of wit? En uit welk land en gebied? Onze tip: ga voor de allrounder, Champagne! En dan mag er natuurlijk best iets bijzonders in het glas, zoals de Blanc de Noirs Brut 2002 van Champagnehuis Louis Dousset. Het is tenslotte feest! 

ALGEMEEN

WINELIFE #45 The Champagne Issue

GEPLAATST: 23-11-2016 | LEES MEER

Kijk niet raar op als je mensen ziet posten bij hun brievenbus en rijen aantreft bij de tijdschriftschappen. Het is namelijk weer 'the most wonderful time of the year'! Inderdaad: ons jaarlijkse, feestelijke en extra dikke Champagnenummer is daar!
Zoals je van ons gewend bent, ranken we in WINELIFE #45 The Champagne Issue met onze Hotlist ook dit jaar de meest invloedrijken uit de Nederlandse wijnwereld en bruist het weer van de bubbels (van over de hele wereld!) op onze proeftafels. Verder gaan we onder andere op bezoek bij Pommery en Gaja, deelt kookgod Sergio Herman zijn easy going thuisrecepten en pakken we onze koffers voor een wijnweekend Champagne!

 

- DE HOTLIST 2017: dé ranking van meest invloedrijke wijnmensen
- Op de proeftafel: 200 bubbels uit de hele wereld
- Wijnweekend Champagne: langs bruisende hotspots in de streek
Simpele recepten van Sergio Herman + wijntips
- Koopgids: Champagne van de boer + bijpassende Franse gerechten
- Binnenkijken bij Pommery
- Expert over de verborgen cru's van de Champagne
- Op bezoek bij Gaja: Bordeaux in Bolgheri
- Bunkerbubbels: Champagne in oorlogstijd
- Man met smaak: Meneer Wateetons
- Party time! Feestnummers voor op de boekenplank
Knetterende combi's: wijn + spijs = 3
- De laatste druppel: Q&A met Baron Philippe Sereys de Rothschild

ADVERTORIAL

Op (wijnreis) naar Catalonië!

GEPLAATST: 10-11-2016 | LEES MEER

Genoeg te beleven in Catalonië op het gebied van wijn! Proef de Catalaanse wijnen, wandel, fiets of ga te paard door de wijngaarden en bezoek (biologische) wijnhuizen. Zoek ontspanning tijdens een wijntherapie-sessie of proef de lokale wijnen in combinatie met het plaatselijke eten. Óf ga voor de full experience en help mee druiven plukken tijdens de oogst!

ADVERTORIAL

Culinair Catalaans genieten op sterrenniveau

GEPLAATST: 10-11-2016 | LEES MEER

Catalonië heeft maar liefst 50 restaurants met in totaal 60 Michelinsterren. Het zijn bovendien de Catalaanse restaurants die al jaren de lijst van Beste Restaurants ter Wereld aanvoeren: El Bulli (5 jaar) en El Celler de Can Roca (2 jaar).

ADVERTORIAL

Catalonië, de bakermat van de Cava

GEPLAATST: 10-11-2016 | LEES MEER

Het D.O. Cava staat bekend om de método tradicional: de traditionele productiemethode waarbij een tweede gisting op fles zorgt voor de magische bubbels die zo kenmerkend zijn voor Cava. De Cava-regio heeft meer dan 150 dorpen, waarvan Sant Sadurní d’Anoia de ‘Cava-hoofdstad’ is. De meerderheid van deze dorpen ligt in Penedès, de streek waar 95% van de Cava wordt geproduceerd.

ALGEMEEN

Poenig Penfolds

GEPLAATST: 17-10-2016 | LEES MEER

Primeurtje binnen Penfolds! Het Australische wijnhuis heeft voor het eerst zijn iconische Grange op de markt gebracht als imperial - een zesliterfles. Er zijn wereldwijd slechts vijf van deze joekels verkrijgbaar en wie één van deze flessen in bezit wil krijgen, zal diep in de buidel moeten tasten. Aan de Grange Imperial 2012 bungelt namelijk een prijskaartje van maar liefst $185.000!

WINELIFE op