ALGEMEEN

Alleen als 't ijs- en ijskoud is

GEPLAATST: 26-01-2017 | LEES MEER

Niet alleen in Nederland konden deze maand de schaatsen weer onder vanwege de vrieskou, ook in Slovenië was het in januari koud genoeg voor een bijzondere druivenoogst. Voor het eerst in zes jaar konden bij familiebedrijf p&f wineries bevroren druiven worden geoogst voor ijswijn.

TRAVEL

Ontdek Bourgogne!

GEPLAATST: 25-01-2017 | LEES MEER

Plannen aan het smeden voor buitenlandse tripjes in 2017? Dan mag wijnwalhalla Bourgogne niet op je bucket list ontbreken. En vergeet dan vooral het boek Ontdek Bourgogne! niet in je knapzakje te stoppen. Wijnkenners Gido Van Imschoot en Ronny Debaere gingen je namelijk vast voor en hingen de wijntoerist uit in het beroemde wijngebied.

WINE

Red Red Wine

GEPLAATST: 23-01-2017 | LEES MEER

Zo'n 35 jaar na de nummer 1-hit van de band, is het moment dan nu toch daar: reggaeband UB40 heeft zijn eigen Red Red Wine op de markt gebracht!

ALGEMEEN

‘Wine Bar of the Year 2016’ bekend!

GEPLAATST: 11-01-2017 | LEES MEER

Na een recordaantal stemmen en 12 jurybezoeken is dan nu eindelijk bekend welke wijnbar zich dit jaar ‘Wine Bar of the Year’ mag noemen. VinVin uit Utrecht is als onbetwiste nummer één uit de strijd gekomen. Gefeliciteerd!

WINE

Wie wat bewaart...

GEPLAATST: 11-01-2017 | LEES MEER

...heeft wat! Dat moet ook het Sloveense familiewijnhuis p&f wineries gedacht hebben. Sinds 1952 bewaart de familie in haar kelder in Ormož van bijna elke jaargang een aantal topwijnen, wat inmiddels uitgegroeid is tot een indrukwekkend archief. Het leuke is dat je nu ook online door de archieven van het huis kunt ronddwalen, waarin een collectie van hun oudste en beste witte wijnen te verkrijgen is.

DINE

Goede voornemens

GEPLAATST: 10-01-2017 | LEES MEER

Met overdadige kerstdiners en liters Champagne achter de kiezen tijdens de feestdagen, is het in januari weer tijd om even (een beetje) normaal te doen en op de pondjes te letten! Gelukkig is tophockeyster Ellen Hoog niet te beroerd om ons back on track te helpen met haar gezonde, heerlijke recepten!

WINELIFE op