ALGEMEEN

Keep it wool!

GEPLAATST: 08-12-2014 | LEES MEER

Deze stoere wijnkoeler van schapenvacht… Wacht, een koeler van schapenvacht?! Jawel, want wol houdt zowel warm als koud. Deze KYWIE wijnkoeler houdt je fles rood in een koude, en je fles wit in een warme omgeving zeker 4 uur op temperatuur. Staat gezellig op tafel maar is ook makkelijk mee te nemen. Keep it wool!

ALGEMEEN

WINELIFE #33 Champagne Issue

GEPLAATST: 27-11-2014 | LEES MEER

Daar is 'ie dan! Ons extra dikke, vette, leuke, lekkere, feestelijke én bruisende Champagnenummer! Uiteraard boordevol bubbels, met o.a. RM-Champagnes op de proeftafel, we tippen brute bruts, onze expert vertelt waar de bubbels vandaan komen en we praten je bij over dosage stijlen. Maar dat is nog lang niet alles! We bezoeken porthuis Taylor's, tippen je de beste Amarones en Ripasso's in onze Koopgids én ons Champagnenummer zou het Champagnenummer niet zijn zonder de Hotlist 2015: de 50 invloedrijkste wijnmensen op een rij!

 

- HOTLIST 2015! De 50 invloedrijkste wijnmensen
- Op de proeftafel: 51 x RM-Champagne tussen € 26,95 en € 55
- Plop! Ieder land z’n eigen bubbel: wat zijn de verschillen?
- Interview: Horecatycoon Casper Reinders
- Mmm! 7x Ultieme feestgerechten + wijntips
- Binnenkijken bij: Porthuis Taylor’s
- Kiloknallers: kookboeken tegen je winterdip
- Dosage stijlen: van droog tot zoet + wat eet je erbij?
- Koopgids: Italian Sweeties Amarone en Ripasso
- Wijnweekend Savoie: aan de Alpenwijn
- Hoe word je wijnkoningin? Diamanten om en walsen maar!

ALGEMEEN

And the winner is...

GEPLAATST: 20-11-2014 | LEES MEER

Welke wine bar is de beste? Het moment is eindelijk daar: de Wine bar of the Year 2014 is bekend! Het is Wijncafé Lefebvre die met de winnaarsbokaal mag pronken! De Utrechtse wijnbar wist de juryleden te overtuigen met goed geprijsde wijnen, een gevarieerd publiek, kundig personeel en lekkere bites.

ALGEMEEN

Muzikale wijngaarden

GEPLAATST: 31-10-2014 | LEES MEER

Sinds een jaar gebruiken ze in de appellation Montagne Saint-Émilion (Bordeaux) ‘biologische muziek’ om ziekten in de wijngaarden te bestrijden. Het is een vrij technisch verhaal, maar kort gezegd bevordert of onderdrukt de muziek de eiwitproductie van de wijnstok, wat weer voorkomt dat de ziekte zich verder verspreidt. Verwacht geen lekker deuntje uit de top 40; het is speciale muziek ontwikkeld door een natuurkundige.

DOEN

Win kaarten voor Liquid Art!

GEPLAATST: 31-10-2014 | LEES MEER

Benieuwd naar de allereerste editie van de multimediale wijnexpositie Liquid Art? Gewapend met proefglas, smartphone en headphones maak je een (audio)tour langs talloze Champagnes. En op Museumnacht in Amsterdam a.s. zaterdag kun je alvast voorproeven tijdens een mini-editie van het event! Smaakt dit naar meer? Voor de officiële editie op 15 en 16 november mag WINELIFE 2x 2 kaarten weggeven! Kans maken?

DINE

Smokey!

GEPLAATST: 16-10-2014 | LEES MEER

Bij olijfolieproducent Valderrama houden ze wel van een experimentje op z’n tijd! Zo begon het Spaanse bedrijf als eerste olijfolie te centrifugeren in plaats van te persen en introduceerden ze er ook als eerste een ‘gerookte’ versie van hun olie. Deze ‘Smoked Arbequina’ wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. WINELIFE mag 6 flessen van deze bijzondere olie weggeven!

WINELIFE op