DINE

Truffels voor tutti!

GEPLAATST: 10-12-2015 | LEES MEER

Truffels, wij zijn er gek op! Gelukkig vallen we deze maand met onze neus in de (truffel)boter, want het is namelijk de internationale maand van de truffel! Ter ere hiervan heeft de nieuwe executive chef van 5&33 Kitchen & Bar in Amsterdam een speciaal truffelmenu samengesteld. Truffel-liefhebbers, eat your heart out!

ALGEMEEN

Champagnefles in schaapskleren

GEPLAATST: 10-12-2015 | LEES MEER

We kondigden de komst van de Champagnekoeler van KYWIE al even geleden aan, maar daar is ie dan eindelijk! Precies op tijd om je bubbels in een toepasselijk jasje te steken tijdens de feestmaanden. Het lijkt misschien tegenstrijdig om je fles gekoelde Champagne 'warm' aan te kleden met een schapenvachtje, maar de isolerende werking van wol houdt de temperatuur van je fles juist mooi op peil!

ALGEMEEN

Landje veroveren

GEPLAATST: 10-12-2015 | LEES MEER

Champagnehuis Taittinger is (letterlijk) grensverleggend bezig! Het huis heeft een stuk Britse landbouwgrond aangekocht, om er sparkling wijnen te gaan produceren. Taittinger is hiermee het eerste Champagnehuis dat investeert in Britse bubbels.

ALGEMEEN

WINELIFE #39 The Champagne Issue

GEPLAATST: 25-11-2015 | LEES MEER

Het bubbelt en bruist op de deurmatten van abonnees en in de winkelschappen! Ons eindejaarsnummer WINELIFE #39: The Champagne Issue is namelijk NU verkrijgbaar! Met deze extra dikke en feestelijke editie zit je er warmpjes bij tijdens de feestmaand (en erna), met genoeg lees- en proefvoer om de deur niet meer uit te hoeven. Zoals onze 32 favoriete Champagnes van de proeftafel, onze ranking van de meest invloedrijke wijnmensen in de jaarlijkse Hotlist, een bezoek aan het exclusieve Champagnehuis Salon en nog veel, veel meer:
 

- Geproefd en beoordeeld: 134 x Champagne tussen € 15 (!) en € 80
- HOTLIST 2016: wie bepaalt wat wij drinken?
- Binnenkijken bij: über-cult Champagnehuis Salon
- Aan tafel! Comfort food voor donkere dagen + wijntips
- Lambrusco: spuiten of slikken?
- Sightseeing: de mooiste huizen van de Champagne
- Klontje erbij? Onze expert over verschillende Champagnestijlen
24 uur in het Spaanse Toro bij Bodega Numanthia
- Nieuwe rubriek! Meneer Wateetons experimenteert
- Alles over vermout + zelf klassieke cocktails maken
- Koopgids: Nebbiolo + bijpassende recepten

ALGEMEEN

Top 15 ‘Wine Bar of the Year 2015’

GEPLAATST: 25-11-2015 | LEES MEER

Bijna 4000 wijnbarbezoekers hebben al gestemd op hun favoriete wine bar tijdens de ‘Wine Bar of the Year 2015’ verkiezing, en we naderen langzaam de ontknoping op 28 november. Hoogste tijd om iedereen te voorzien van een kleine tussenstand, om alle bars te motiveren alles uit de kast te halen en in de top 10 terecht te komen!

ALGEMEEN

Fris, fruitig, feest!

GEPLAATST: 24-11-2015 | LEES MEER

Bij de feestdagen horen bubbels! Maar hiervoor ben je heus niet alleen op Champagne aangewezen. Ga bijvoorbeeld eens voor Frankrijks andere bubbel: Crémant d'Alsace. In de Alsace, één van de meest zonnige wijnstreken van Frankrijk, weten ze wel raad met deze mousserende wijn!

WINELIFE op