DINE

Dom Pérignon en Taiko lanceren unieke experience

GEPLAATST: 09-06-2016 | LEES MEER

Iets te vieren of gewoon zin om jezelf eens goed te verwennen? Schuif dan aan bij de Dom Pérignon Chef’s Table in Restaurant Taiko, het Aziatisch geïnspireerde restaurant in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. In samenwerking met Champagnehuis Dom Pérignon, heeft Executive Chef Schilo van Coevorden bij verschillende Champagnes van het huis bijpassende Bento Box-gerechten samengesteld. Aanschuiven is slechts één maand mogelijk, dus zorg dat je er snel bij bent!

ALGEMEEN

WINELIFE #42 Het OUD-nummer

GEPLAATST: 25-05-2016 | LEES MEER

Oud is goud! En dat geldt zeker in de wijnwereld. Dus brengen we in onze jongste editie WINELIFE #42 'Het OUD-nummer' een bezoek aan één van de oudste wijnhuizen ter wereld en tevens de bakermat van Chianti: Barone Ricasoli. Verder hebben we rechteroever-rood uit het oude en wijze Bordeaux op de proeftafel, stoffen we de oudste wijnhuizen ter wereld af en schotelen we je de lekkerste recepten voor met dank aan een eeuwenoude beroepsgroep: vissers! Maar het is niet alleen oud en stoffig wat de klok slaat, want we keuren ook jonge wijnen in het vat tijdens de primeurs in Bordeaux en we proeven lekker fris, jong, wit: Italiaanse Soave's én Verdejo uit Rueda. Dus trek die rollator uit de schuur en ren je rot naar de winkel voor deze - nu al - gouwe ouwe editie van WINELIFE!

 

- Op bezoek bij de Chianti-koning: Barone Ricasoli
- Op de proeftafel: 67 x Soave tussen € 8,45 en € 32,50
- Bordeaux 2015 en primeur: de beste kelderkoopjes van dit topjaar!
- Urban Vineyards: 7x wijn uit de stad
- Koopgids: BBQ-wijnen + recepten
- Hout, beton of RVS: wat is het perfecte vergistingsvat?
- Doen! Op wijnreis naar de Elzas
- Kreeft, coquilles & kabeljauw: visrecepten van hengelheld Bart van Olphen
- Viva Verdejo! Zalig zomersap uit Spanje
- In beeld: de oudste wijnhuizen ter wereld
- Yo jenever! Ouwelullendrank wordt hip

ALGEMEEN

Wannabe-wijn

GEPLAATST: 23-05-2016 | LEES MEER

Een start up bedrijfje in Californië heeft plannen om Dom Pérignon Champagne  na te bootsen, zónder het gebruik van druiven. Om deze synthetische bubbel vervolgens voor minder dan de helft van de prijs van ‘the real deal’ te verkopen...

ALGEMEEN

Wine up!

GEPLAATST: 18-05-2016 | LEES MEER

De line up van Bacchus Wijnfestival is bekend! Benieuwd wat je tijdens het festival bij welke wijnwinkel in het glas kan verwachten en wat er aan je vork te prikken valt? Én wie Frits Amsterdam, Disco Dolly, 22tracks, VRIJMIBODISCO!, Chicago Social Club en Festimi allemaal meenemen voor de bijbehorende deuntjes? Wij praten je bij!

WINE

Croatian grapes are hot

GEPLAATST: 18-05-2016 | LEES MEER

Kroatië, wordt daar wijn gemaakt? Jazeker, het is zelfs één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. Het land heeft door de eeuwen heen een roerige wijnbouwgeschiedenis gekend. Maar door de toewijding van de huidige generatie wijnmakers zijn Kroatische wijnen weer enorm in opkomst!

WINE

Rosé in de hoofdrol

GEPLAATST: 13-05-2016 | LEES MEER

De Nederlandse familie de Groot maakt sinds 2000 hun eigen A.O.P. wijnen in de Provence onder de naam Fleur en Domaine de l'Amaurigue, waar ze inmiddels diverse internationale prijzen mee hebben gewonnen. Om hun 15de oogstjaar te vieren, hebben ze een korte film van de laatste oogst gemaakt. Een kijkje achter de schermen!

WINELIFE op