ALGEMEEN

WINELIFE #38 The Wild Issue

GEPLAATST: 23-09-2015 | LEES MEER

Wildenthousiast zijn we! Want ons kakelverse nummer WINELIFE #38 The Wild Issue ligt nu op de mat bij onze abonnees en in de tijdschriftschappen. Voor deze editie proeven we 133 Rioja's en hebben we de mooiste Pinot Noirs uit de Bourgogne in het vizier. We nemen een kijkje bij het Spaanse Marqués de Cáceres, hebben de heerlijkste wildrecepten voor na de jachtpartij, zijn op wijnreis door het paradijselijke Nieuw-Zeeland en we roadtrippen door Piemonte. Kortom: snel op jacht naar het dichtstbijzijnde verkooppunt!

 

- Geproefd en beoordeeld: 133 x Rioja tussen  € 7 en € 45
- Wild doen & wild eten: recepten voor na de jacht
- Onbekend Piemonte: hier is meer dan Barolo & Barbaresco
- Binnenkijken bij Marqués de Cáceres
- Interview Alexander van Beek: van plukker tot directeur topchâteaux
- Skyhigh! Proeverij in de lucht
- Koopgids: Pinot Noir uit de Bourgogne + bijpassende recepten
- Reisverhaal Nieuw-Zeeland: Groovy wines, happy people
- In beeld: wilde eend klaarmaken in 6 stappen
- Expert vertelt over de wilde witte: Sauvignon Blanc

ALGEMEEN

Proef de Loire op Bacchus Wijnfestival

GEPLAATST: 21-08-2015 | LEES MEER

Je vervelen op Bacchus Wijnfestival? Mission impossible! Drink er de lekkerste wijnen, haak in bij workshops in het WINELIFE Wijnlokaal, snack erop los bij de vele mobiele keukens of… hop langs bij de proeftafel van Loire Valley Wines!

ALGEMEEN

Bacchus Wijnfestival & WINELIFE present: het WINELIFE Wijnlokaal

GEPLAATST: 10-08-2015 | LEES MEER

Het zal je niet ontgaan zijn dat op 4, 5 en 6 september 2015 het Bacchus Wijnfestival opnieuw losbarst in het Amsterdamse Bos. En dat ook wij weer van de partij zullen zijn met het WINELIFE Wijnlokaal, waar je op een relaxte manier kunt genieten van lekkere wijn, matching hapjes én er nog iets van opsteekt ook! Benieuwd wat we dit jaar allemaal uitspoken in onze spiegeltent? Het programma is bekend!

ALGEMEEN

Veuve Clicquot verpakt in eigen druif

GEPLAATST: 07-08-2015 | LEES MEER

Bij Veuve Clicquot houden ze er wel van om de traditionele fles van hun Brut met het iconische Yellow Label zo af en toe in een nieuw jasje te steken. De champagne kwam al eens op de markt omhuld door een giftpack in de vorm van o.a. een clutch, brievenbus en koelkastje. Nu zijn de flessen, onder de noemer Naturally Clicquot, in een milieubewuste verpakking gestopt. Gemaakt van hun eigen Clicquot-druiven!

ALGEMEEN

Sparkling limoncello

GEPLAATST: 05-08-2015 | LEES MEER

Zomer in je glas! De Italiaanse wijncocktail Limon l’aperitivo is een pre-mix van spumante en een infusion van citroensap- en schil van Siciliaanse citroenen, waardoor een verfrissende limoncellosmaak ontstaat. Serveer hem in een wijnglas met ijsblokjes en garneer met een schijfje citroen of bladmunt. Cin cin!

ALGEMEEN

Bacchus is back!

GEPLAATST: 23-07-2015 | LEES MEER

Na het daverende succes van vorig jaar keert het Bacchus Wijnfestival op 4, 5 en 6 september 2015 opnieuw terug in het Amsterdamse Bos. Een uitverkocht festivalweekend zette vorig jaar de toon, dus ook dit jaar staat het drieluik wijn, eten en muziek drie dagen lang centraal tijdens dit leuke buitenfeestje. De line up is inmiddels bekend, dus check snel wat er te slurpen, happen en dansen valt!

WINELIFE op