WINE

Wie wat bewaart...

GEPLAATST: 11-01-2017 | LEES MEER

...heeft wat! Dat moet ook het Sloveense familiewijnhuis p&f wineries gedacht hebben. Sinds 1952 bewaart de familie in haar kelder in Ormož van bijna elke jaargang een aantal topwijnen, wat inmiddels uitgegroeid is tot een indrukwekkend archief. Het leuke is dat je nu ook online door de archieven van het huis kunt ronddwalen, waarin een collectie van hun oudste en beste witte wijnen te verkrijgen is.

DINE

Goede voornemens

GEPLAATST: 10-01-2017 | LEES MEER

Met overdadige kerstdiners en liters Champagne achter de kiezen tijdens de feestdagen, is het in januari weer tijd om even (een beetje) normaal te doen en op de pondjes te letten! Gelukkig is tophockeyster Ellen Hoog niet te beroerd om ons back on track te helpen met haar gezonde, heerlijke recepten!

WINE

Feestelijke binnenkomer

GEPLAATST: 08-12-2016 | LEES MEER

Op zoek naar een mousserende wijn voor de feestdagen en wil je je tafelgenoten eens verrassen met iets anders dan Champagne? Opties genoeg! Denk bijvoorbeeld eens aan Cava, Prosecco, Vonkelwijn, Sekt óf Frankrijks andere bubbel, Crémant!

ALGEMEEN

Sour Grapes

GEPLAATST: 07-12-2016 | LEES MEER

One to watch! De documentaire Sour Grapes over Rudy Kurniawan. De grootste wijnoplichter ooit, die bekroonde kwaliteitswijnen van gerenommeerde wijnhuizen namaakt en voor exorbitant hoge prijzen verkoopt maar uiteindelijk toch wordt ontmaskerd. Hoe heeft deze "rockstar of wine tasting” de rijke wijnhandelaren en verzamelaars jarenlang kunnen misleiden?

ALGEMEEN

Nominaties ‘Wine Bar of the Year 2016’ bekend

GEPLAATST: 07-12-2016 | LEES MEER

De hele maand november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar via wine-bars.nl. De oproep bleek niet aan dovemansoren gericht: maar liefst 5382 wijnliefhebbers brachten hun stem uit! Deze stemmen bepalen welke wijnbars tot de populairste van Nederland behoren en daarmee ook wie er genomineerd zijn voor de titel Wine Bar of the Year 2016.

WINE

Allrounder

GEPLAATST: 07-12-2016 | LEES MEER

Al druk in de weer met wijnen voor bij het kerstdiner? Het levert nog weleens de nodige stress op. Wat schenken we bij welke gang? Gaan we voor rood of wit? En uit welk land en gebied? Onze tip: ga voor de allrounder, Champagne! En dan mag er natuurlijk best iets bijzonders in het glas, zoals de Blanc de Noirs Brut 2002 van Champagnehuis Louis Dousset. Het is tenslotte feest! 

WINELIFE op