WINE

House of Mandela Wines

GEPLAATST: 20-03-2014 | LEES MEER

Net als hun (groot)vader hadden Makaziwe en Tukwini Mandela een droom, zij het van een iets andere orde: ze droomden van een eigen wijnbedrijf. Inmiddels hebben de dochter en kleindochter van Nelson Mandela deze droom zien uitkomen. House of Mandela maakt namelijk al een aantal jaar met succes wijnen in de Weskaap, die vanaf nu ook in Nederland te verkrijgen zijn.

ALGEMEEN

WINELIFE #29 The Snob Issue

GEPLAATST: 18-03-2014 | LEES MEER

WINELIFE #29 The Snob Issue is nu verkrijgbaar! Een superchic nummer waarin we op visite gaan bij Château Mouton Rothschild, met de allerbeste Chardonnays uit de Bourgogne op de proeftafel en de duurste wijnen ter wereld op een rij:

 

- Blindproeverij: 89 Chardonnays uit de Bourgogne van € 7 tot € 148
- Chic & Exclusief: de duurste wijnen ter wereld
- Inside top-château: gluren bij Mouton Rothschild
- Up & Coming: Franse Jura
- Expert over Grand Cru wijnen
- 22x Rijk in de wijn
- De mooiste kookboeken van topchefs
- Koopgids Spanje: Krachtpatsers uit de Rioja
- Cichѐti: superieure barhappen uit Venetië
- Cocktails for the happy few

ALGEMEEN

The Way You Hold Your Glass Shows Your Class

GEPLAATST: 12-03-2014 | LEES MEER

Weleens gelet op de manier waarop jij je wijnglas vasthoudt? Ben jij van het type 'White Knuckle' of hanteer je liever de 'Shaka'? De wijze waarop je je glas vasthoudt zegt veel over je persoonlijkheid en (natuurlijk) hoeveel alcoholunits je achter de kiezen hebt...

ALGEMEEN

Cognac met een vleugje Robin Thicke

GEPLAATST: 07-03-2014 | LEES MEER

Blurred lines! Bij wie heeft deze zomerhit van R&B zanger Robin Thicke niet in het hoofd gezeten? De wereldster, die ook creatief consultant voor Rémy Martin Cognac is, vergezelt momenteel de band Maroon 5 op hun Europese tournee. Reden genoeg voor Rémy Martin om 100 speciale design flessen V.S.O.P. Limited Edition x Robin Thicke op de Europese markt te brengen om dit te vieren.

WINE

Lambrusco’s comeback

GEPLAATST: 07-03-2014 | LEES MEER

Lambrusco ken je vast nog van vroeger, de licht mousserende rode (vaak semi-zoete) Italiaanse wijn. De drank heeft de laatste decennia wat aan populariteit verloren en is bij de meeste slijterijen naar het onderste schap verdwenen. Onterecht volgens de mannen van reclamebureau NATWERK, die het tijd vonden voor een comeback van Lambrusco. Gister lanceerden zij, na een lange zoektocht naar de ultieme lambrusco-druif, hun nieuwste product Brusco.

ALGEMEEN

The Democracy Series

GEPLAATST: 13-02-2014 | LEES MEER

In april van dit jaar bestaat de democratie in Zuid-Afrika twintig jaar. Om dat te vieren, heeft Wines of South Africa (WOSA) een reeks van zes korte video’s gemaakt, met de titel 'The Democracy Series'. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten ze zien hoe de wijnindustrie in Zuid-Afrika individuele levens veranderd heeft.

ALGEMEEN

De Grote Hamersma-to-go

GEPLAATST: 13-02-2014 | LEES MEER

De tijden van doelloos tussen de wijnschappen ronddwalen in de supermarkt zijn voorbij met De Grote Hamersma Superwijnen-app voor de iPhone! Met deze 'to-go-versie' van de welbekende wijnalmanak vind je snel en makkelijk de beste wijnaanbiedingen in de supermarkt. 

TRAVEL

#Frenchwinetrip

GEPLAATST: 07-02-2014 | LEES MEER

Voor iedere stijl en mood is er wel een passende Franse wijn, volgens de nieuwe generatie Franse wijnproducenten. Om dit te bewijzen maakten zes Europese wijnbloggers een road trip door een aantal Franse wijnregio’s om kennis te maken met zoveel mogelijk verschillende wijnstijlen.

DOEN

Wijnveiling Sylvie's

GEPLAATST: 30-01-2014 | LEES MEER

Altijd op jacht naar pareltjes voor je wijncollectie of wil je juist een aantal mooie wijnen van de hand doen? Bij wijnveilinghuis Sylvie's in Antwerpen ben je aan het juiste adres voor een eerlijke taxatie en (ver)koop van bijzondere wijnen.

ALGEMEEN

WINELIFE #28 Winterwijnen

GEPLAATST: 29-01-2014 | LEES MEER

De allernieuwste WINELIFE #28 ligt nu in de winkel! Een heerlijk winters nummer met de beste Merlots en het Dossier Wijnveiling, inclusief minicursus valkuilen & vuistregels bij veilingen:

 

- Geproefd en beoordeeld: 144x Merlot van € 4 tot € 44
- Frans wijnchâteau kopen? 8 tips om je dromen waar te maken
- Dossier wijnveiling: alles over flessenfraude + handige vuistregels
- Lyon: de stad voor lekkerbekken + de beste adressen
- Primeur! Wijnen van de Krim: binnenkijken bij het Oekraïense Massandra
- Op zoek naar limoncello: in de voetsporen van Sophia Loren
- In beeld: wijnstok van knop tot tros
- Koopgids: vrolijk viognier
- Expert over alcohol
- Kookboeken om wild van te worden
- Risotto met rode wijn + meer succesrecepten

Zoeken in nieuws


WINELIFE op