ALGEMEEN

Franse export in 2013 stabiel

GEPLAATST: 01-04-2014 | LEES MEER

Ondanks het economische klimaat en de veranderende wereldwijde markt voor wijn en sterke dranken was 2013 toch een goed jaar voor de Franse wijnexport. Na twee recordjaren bleef de export van Franse wijn in 2013 stabiel met een omzet van € 11,1 miljard, wat een daling van 0,4% ten opzichte van 2012 betekent. De wijnindustrie levert daarmee opnieuw de op een na grootste positieve bijdrage aan de handelsbalans van Frankrijk, na de luchtvaartsector.

DINE

Sergio & (The) Jane

GEPLAATST: 25-03-2014 | LEES MEER

Vandaag openen chefkoks Sergio Herman en Nick Bril, Sergio’s voormalig rechterhand bij het inmiddels gesloten driesterrenrestaurant Oud Sluis, hun nieuwe restaurant The Jane in Antwerpen.

WINE

Onder de hamer

GEPLAATST: 24-03-2014 | LEES MEER

Vanuit je luie stoel bieden op een breed aanbod van mooie wijnen? Vanaf 2 april gaan er via Nederlands grootste online veilinghuis BVA Auctions meer dan 3000 kavels met een gevarieerd assortiment aan wijnen en wijnartikelen onder de hamer. Met voor ieder wat wils: zowel de oude als de nieuwe wereld is vertegenwoordigd in stille en mousserende wijnen.

ALGEMEEN

Viva España!

GEPLAATST: 20-03-2014 | LEES MEER

De Spaanse wijnproductie steeg in 2013 met 41% waardoor het land zich nu ’s werelds grootste wijnproducent mag noemen. Volgens het Spaanse ministerie van landbouw hebben de Spaanse wijngaarden het afgelopen jaar 51 miljoen hectoliter aan wijn voortgebracht. Daarmee verslaan de Spanjaarden Frankrijk en Italië, die respectievelijk 42 miljoen en 47 miljoen hectoliter produceerden.

WINE

House of Mandela Wines

GEPLAATST: 20-03-2014 | LEES MEER

Net als hun (groot)vader hadden Makaziwe en Tukwini Mandela een droom, zij het van een iets andere orde: ze droomden van een eigen wijnbedrijf. Inmiddels hebben de dochter en kleindochter van Nelson Mandela deze droom zien uitkomen. House of Mandela maakt namelijk al een aantal jaar met succes wijnen in de Weskaap, die vanaf nu ook in Nederland te verkrijgen zijn.

ALGEMEEN

WINELIFE #29 The Snob Issue

GEPLAATST: 18-03-2014 | LEES MEER

WINELIFE #29 The Snob Issue is nu verkrijgbaar! Een superchic nummer waarin we op visite gaan bij Château Mouton Rothschild, met de allerbeste Chardonnays uit de Bourgogne op de proeftafel en de duurste wijnen ter wereld op een rij:

 

- Blindproeverij: 89 Chardonnays uit de Bourgogne van € 7 tot € 148
- Chic & Exclusief: de duurste wijnen ter wereld
- Inside top-château: gluren bij Mouton Rothschild
- Up & Coming: Franse Jura
- Expert over Grand Cru wijnen
- 22x Rijk in de wijn
- De mooiste kookboeken van topchefs
- Koopgids Spanje: Krachtpatsers uit de Rioja
- Cichѐti: superieure barhappen uit Venetië
- Cocktails for the happy few

ALGEMEEN

The Way You Hold Your Glass Shows Your Class

GEPLAATST: 12-03-2014 | LEES MEER

Weleens gelet op de manier waarop jij je wijnglas vasthoudt? Ben jij van het type 'White Knuckle' of hanteer je liever de 'Shaka'? De wijze waarop je je glas vasthoudt zegt veel over je persoonlijkheid en (natuurlijk) hoeveel alcoholunits je achter de kiezen hebt...

ALGEMEEN

Cognac met een vleugje Robin Thicke

GEPLAATST: 07-03-2014 | LEES MEER

Blurred lines! Bij wie heeft deze zomerhit van R&B zanger Robin Thicke niet in het hoofd gezeten? De wereldster, die ook creatief consultant voor Rémy Martin Cognac is, vergezelt momenteel de band Maroon 5 op hun Europese tournee. Reden genoeg voor Rémy Martin om 100 speciale design flessen V.S.O.P. Limited Edition x Robin Thicke op de Europese markt te brengen om dit te vieren.

WINE

Lambrusco’s comeback

GEPLAATST: 07-03-2014 | LEES MEER

Lambrusco ken je vast nog van vroeger, de licht mousserende rode (vaak semi-zoete) Italiaanse wijn. De drank heeft de laatste decennia wat aan populariteit verloren en is bij de meeste slijterijen naar het onderste schap verdwenen. Onterecht volgens de mannen van reclamebureau NATWERK, die het tijd vonden voor een comeback van Lambrusco. Gister lanceerden zij, na een lange zoektocht naar de ultieme lambrusco-druif, hun nieuwste product Brusco.

ALGEMEEN

The Democracy Series

GEPLAATST: 13-02-2014 | LEES MEER

In april van dit jaar bestaat de democratie in Zuid-Afrika twintig jaar. Om dat te vieren, heeft Wines of South Africa (WOSA) een reeks van zes korte video’s gemaakt, met de titel 'The Democracy Series'. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten ze zien hoe de wijnindustrie in Zuid-Afrika individuele levens veranderd heeft.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op