DOEN

Hamertje tik!

GEPLAATST: 26-03-2015 | LEES MEER

Dé kans om vanuit je luie stoel topwijnen uit Bordeaux op de kop te tikken! Van 10 t/m 16 april 2015 gaat er een unieke collectie Bordeaux wijnen onder de virtuele hamer bij Nederlands grootste online veilinghuis BVA Auctions. De collectie bestaat uit ruim 100 kisten met exclusieve wijnen uit diverse jaargangen van tophuizen als Pétrus, Lafite Rothschild, Cheval Blanc, Latour en Margaux.

ALGEMEEN

WINELIFE #35 Het Grote Bio-nummer

GEPLAATST: 25-03-2015 | LEES MEER

Groen als gras, puur natuur, over de bloemetjes en de bijtjes, maar zónder geitenwollen sokken: vol trots presenteren wij u WINELIFE #35 Het Grote Bio-nummer! We zetten het bio-boeren in het zonnetje met o.a. biologisch uit Zuid-Amerika op de proeftafel, de ins & outs over vin naturel en een smoelenboek met de pioniers uit biologisch wijnland! Maar we vuren ook bezopen vragen af op maître sommelier van La Rive* Ronald Opten, zakken door bij het vermaarde Château d’Esclans en nog veel meer:

 

- Geproefd en beoordeeld: 73x biologisch uit Zuid-Amerika
- Interview: Bezopen vragen aan Ronald Opten van La Rive*
- Vin Nature: een pleidooi voor wijn zonder opsmuk
- Koopgids: Verfrissend wit uit Alto Adige + recepten
- Bio-pioniers: wie is wie in biologisch wijnland?
- De Bob? Wijnen waar je veilig mee thuis kunt komen
- Binnenkijken bij Château d’Esclans
- Wijnastrologie: Wanneer smaakt wijn het best? + proefkalender
- Slow food & slow wine: bij het Spaanse Hacienda Zorita
- New Nordic Cuisine: Spannende recepten uit Scandinavië
- Draaien maar! Kookboeken met ballen
- Puike uitvinding: Wijn toedienen via een naald

WINE

Mood-matching

GEPLAATST: 13-03-2015 | LEES MEER

Bijna weekend! Daar moet natuurlijk een goed glas wijn op gedronken worden. Gelukkig tipt Harold Hamersma elke maand op Fransewijn.com een passend glas voor iedere mood! Zin om lekker te relaxen? Daar hoort natuurlijk ook een goed gematchte wijn bij: niet van dat ingewikkelde, voor wie ontspannen wil genieten van een sappig, fruitig, ongecompliceerd glas wijn. Benieuwd wat Harold deze maand voor je in petto heeft?

ALGEMEEN

Gezocht: Marketing stagiair(e) WINELIFE!

GEPLAATST: 10-03-2015 | LEES MEER

WINELIFE zoekt per direct een marketing stagiair(e)! Ben of ken jij iemand met een marketing-/communicatie-achtergrond die op zoek is naar een leuke, veelzijdige stage? En wel raad weet met een kurkentrekker? Én dit alles graag in de praktijk wil brengen bij het leukste wijntijdschrift van Nederland? Zoek niet verder!

ALGEMEEN

Vandaal opgepakt na opendraaien wijntanks

GEPLAATST: 25-02-2015 | LEES MEER

In de Australische Barossa Valley is een man opgepakt nadat hij de taps van vier tanks met wijn heeft opengedraaid bij Kellermeister Wines. Door de actie ging maar liefst 25.000 liter wijn verloren ter waarde van meer dan 300.000 Australische dollars (ruim 208.000 euro).

WINE

Bewaar die Syrah!

GEPLAATST: 12-02-2015 | LEES MEER

Alle Syrah's uit dit nummer van WINELIFE al geproefd? We hebben nog een mooie tip voor je achter de hand! Bernard Faurie is een old school wijnmaker in de noordelijke Rhône en een van de weinige zelfstandige producenten met slechts enkele hectare op de pretentieuze heuvel van Hermitage. Faurie werkt sinds jaar en dag biodynamisch en maakt wijnen die in goede jaren een enorme bewaarpotentie hebben. Een mooi voorbeeld is zijn Hermitage Les Béssards – Le Méal gemaakt van 100% syrah!

WINELIFE op