ALGEMEEN

Stadse fratsen

GEPLAATST: 10-08-2017 | LEES MEER

In een stad als Amsterdam waar ruimte in je huis vaak zo schaars is dat - als het even tegenzit - je toilet tevens als werkkamer fungeert, is het bewaren van een wijncollectie helemaal een uitdaging. Fervent liefhebber en verzamelaar Nico Buisman liep tegen hetzelfde probleem aan en ging op jacht naar huurruimte om zijn wijnen zo optimaal mogelijk op te slaan. Dat bleek nog niet mee te vallen, dus het idee voor BottleHouse was snel geboren: een professionele, geklimatiseerde wijnopslag voor de stadse wijnverzamelaar.

DINE

Kokkerellen met kruiden

GEPLAATST: 06-07-2017 | LEES MEER

Kruiden en specerijen geven diepgang en kleur aan je gerechten, en zijn de gangmakers van ieder feestmaal. Chefkok Peter Lute - onder andere bekend van MasterChef Junior - kan het weten; hij wijdde een heel boek aan koken met kruiden. En wij hebben vanavond één van zijn recepten op het menu staan!

DESIGN

Luchtdicht design

GEPLAATST: 06-07-2017 | LEES MEER

Het blijft de gemoederen bezighouden: hoe houd je een geopende fles wijn zo lang mogelijk goed? De ene na de andere gadget wordt op de markt gepompt om de oxidatie van je wijn na openen tegen te gaan. Met eto wordt opnieuw een duit in het luchtdichte zakje gedaan. En we moeten zeggen, het ziet er veelbelovend uit!

ALGEMEEN

Eilandeten

GEPLAATST: 06-07-2017 | LEES MEER

Een kookboek cadeau doen is altijd een goed idee. Zelfs als je eigenlijk al weet dat er waarschijnlijk helemaal niet uit gekookt gaat worden, dan staat het in ieder geval leuk op een plankje in de keuken. In dit kader is het boek Poké dan sowieso een aanrader: fingerlicking good looking!

DINE

Cheesy soundbites

GEPLAATST: 14-06-2017 | LEES MEER

Doe 'ns gek en laat die port in de kast als je een kaasplank serveert. Doe nog gekker en kies gewoon voor één kaas op de plank. Maar dan wel gecombineerd met bijpassende (en onverwachte!) drank en dito muziek. Samen met maître fromager René Koelman en sommelier/muziekfreak Milton Verseput zochten we de lekkerste kaascombinaties uit voor je neus, mond en oren.

ALGEMEEN

WINELIFE #48 The Crazy Issue

GEPLAATST: 31-05-2017 | LEES MEER

Het moet niet gekker worden... De nieuwste WINELIFE, nummer 48 The Crazy Issue, ligt alweer in de winkel! We maken je gek met de lekkerste rosés (nu eens niet uit de Provence) van onze proeftafel, onze expert neemt je mee naar 's werelds extreemste wijngaarden, we serveren 10 kaasplanken die rocken (brie met Bruce!), slurpen (het bejubelde!) Bordeaux 2016 uit het vat en ontdekken de magische werking van Mozart in de wijngaard!
 

- Op de proeftafel: 112 x rosé (maar niet uit de Provence!)
- Bordeaux 2016 en primeur: de beste kelderkoopjes van dit bejubelde jaar
- Brie met Bruce: 10 x kaasplanken die rocken
- Koken met kruidenmessias Peter Lute + wijntips van WineStein
- Doen! Logeren in een Spaans wijnparadijs
- #durftevragen: van stoeipoes naar kater, hoe komt dat?
- Koopgids: witte helden uit Italië (gavi! arneis! grillo!)
- Interview: Jonathan Maltus, de man van 100 parker points
- Op bezoek bij William Fèvre: om alles te leren over Chablis
- Schuldvrij smullen: alles over foie gras
- Mozart in de wijngaard
; gek of briljant?
- Bizar! 's Werelds meest extreme wijngaarden

WINELIFE op