ALGEMEEN

Vandaal opgepakt na opendraaien wijntanks

GEPLAATST: 25-02-2015 | LEES MEER

In de Australische Barossa Valley is een man opgepakt nadat hij de taps van vier tanks met wijn heeft opengedraaid bij Kellermeister Wines. Door de actie ging maar liefst 25.000 liter wijn verloren ter waarde van meer dan 300.000 Australische dollars (ruim 208.000 euro).

WINE

Bewaar die Syrah!

GEPLAATST: 12-02-2015 | LEES MEER

Alle Syrah's uit dit nummer van WINELIFE al geproefd? We hebben nog een mooie tip voor je achter de hand! Bernard Faurie is een old school wijnmaker in de noordelijke Rhône en een van de weinige zelfstandige producenten met slechts enkele hectare op de pretentieuze heuvel van Hermitage. Faurie werkt sinds jaar en dag biodynamisch en maakt wijnen die in goede jaren een enorme bewaarpotentie hebben. Een mooi voorbeeld is zijn Hermitage Les Béssards – Le Méal gemaakt van 100% syrah!

WINE

Wijnmanager

GEPLAATST: 12-02-2015 | LEES MEER

Chaos in je wijnvoorraad? Schep snel en makkelijk orde met de EuroCave wijnvoorraad app. Zo houd je digitaal bij welke wijnen je in je klimaatkast hebt liggen en, niet onbelangrijk, op welke plek. Zo trek je bijna blindelings die lekkere Bourgogne uit de kast en weet je precies hoeveel flessen Champagne je nog hebt liggen!

DOEN

Win kaarten voor Tasting California Wines!

GEPLAATST: 10-02-2015 | LEES MEER

Doe eens een rondje Californië! En daarvoor kun je gewoon op Hollandse bodem blijven. Op donderdag 12 maart zetten 120 Californische wijnhuizen en hun Nederlandse importeurs tijdens het tweejaarlijkse event Tasting California Wines in Den Haag meer dan 650 wijnen op de proeftafels. WINELIFE geeft 25x 2 kaarten (t.w.v. € 15,- p.s.) weg voor dit Californische wijnevent!

ADVERTORIAL

Liefde gaat door de maag!

GEPLAATST: 29-01-2015 | LEES MEER

Het is elk jaar op 14 februari weer spannend... Word je verrast door je (geheime) liefde? Sommige lovers maken er ieder jaar weer een sport van om een romantisch cadeau te vinden, anderen hebben meer moeite met het bedenken van een originele verrassing. Maar zoek niet verder! Reserveer het speciale Valentijnsarrangement in één van de vier Bistrots Beaujolais in ons land. Liefde gaat immers door de maag!

ALGEMEEN

WINELIFE #34 The Vintage Issue

GEPLAATST: 28-01-2015 | LEES MEER

Jiiihaaa! De nieuwste WINELIFE #34 The Vintage Issue pronkte al op de salontafels van onze abonnees en is nu ook in de winkel verkrijgbaar! Je raadt het al: een nummer vol vintage, maar allesbehalve stoffig! In deze editie proeven we o.a. Syrah uit la douce France en Shiraz uit Down Under, snuffelen we rond bij Château Lafite Rothschild, praat onze expert je bij over (top)jaargangen, bestoken we Neerlands bekendste wijnschrijver Harold Hamersma met bezopen vragen en nog veel, veel meer!


- Geproefd en beoordeeld: 74 x Syrah & Shiraz tussen € 7 en € 150
- Interview Harold Hamersma: ‘Je mag nooit wijntje zeggen’
- Binnenkijken bij Château Lafite Rothschild
- Topjaargangen kopen? Onze expert vertelt + vintage chart
- Doen! Op wijnreis door Zuid-Afrika + 10 ultieme tips
- Gouden geboortejaren: € 12.771 versus € 562 (Mouton-Rothschild 1945/1966)
- Zelf maken: Franse keukenklassiekers
- Koopgids: Duitse Riesling, een zuurtje met bewaarpotentieel
- 50 jaar wijnrages: van pleegzuster bloedwijn tot zero dosage Champagne
- Wijnweekend Alentejo: uit een desolaat droog gebied komt wijn met ballen!
- Win een vaarvakantie t.w.v. € 2000!

WINELIFE op