ALGEMEEN

The Way You Hold Your Glass Shows Your Class

GEPLAATST: 12-03-2014 | LEES MEER

Weleens gelet op de manier waarop jij je wijnglas vasthoudt? Ben jij van het type 'White Knuckle' of hanteer je liever de 'Shaka'? De wijze waarop je je glas vasthoudt zegt veel over je persoonlijkheid en (natuurlijk) hoeveel alcoholunits je achter de kiezen hebt...

ALGEMEEN

Cognac met een vleugje Robin Thicke

GEPLAATST: 07-03-2014 | LEES MEER

Blurred lines! Bij wie heeft deze zomerhit van R&B zanger Robin Thicke niet in het hoofd gezeten? De wereldster, die ook creatief consultant voor Rémy Martin Cognac is, vergezelt momenteel de band Maroon 5 op hun Europese tournee. Reden genoeg voor Rémy Martin om 100 speciale design flessen V.S.O.P. Limited Edition x Robin Thicke op de Europese markt te brengen om dit te vieren.

WINE

Lambrusco’s comeback

GEPLAATST: 07-03-2014 | LEES MEER

Lambrusco ken je vast nog van vroeger, de licht mousserende rode (vaak semi-zoete) Italiaanse wijn. De drank heeft de laatste decennia wat aan populariteit verloren en is bij de meeste slijterijen naar het onderste schap verdwenen. Onterecht volgens de mannen van reclamebureau NATWERK, die het tijd vonden voor een comeback van Lambrusco. Gister lanceerden zij, na een lange zoektocht naar de ultieme lambrusco-druif, hun nieuwste product Brusco.

ALGEMEEN

The Democracy Series

GEPLAATST: 13-02-2014 | LEES MEER

In april van dit jaar bestaat de democratie in Zuid-Afrika twintig jaar. Om dat te vieren, heeft Wines of South Africa (WOSA) een reeks van zes korte video’s gemaakt, met de titel 'The Democracy Series'. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten ze zien hoe de wijnindustrie in Zuid-Afrika individuele levens veranderd heeft.

ALGEMEEN

De Grote Hamersma-to-go

GEPLAATST: 13-02-2014 | LEES MEER

De tijden van doelloos tussen de wijnschappen ronddwalen in de supermarkt zijn voorbij met De Grote Hamersma Superwijnen-app voor de iPhone! Met deze 'to-go-versie' van de welbekende wijnalmanak vind je snel en makkelijk de beste wijnaanbiedingen in de supermarkt. 

TRAVEL

#Frenchwinetrip

GEPLAATST: 07-02-2014 | LEES MEER

Voor iedere stijl en mood is er wel een passende Franse wijn, volgens de nieuwe generatie Franse wijnproducenten. Om dit te bewijzen maakten zes Europese wijnbloggers een road trip door een aantal Franse wijnregio’s om kennis te maken met zoveel mogelijk verschillende wijnstijlen.

DOEN

Wijnveiling Sylvie's

GEPLAATST: 30-01-2014 | LEES MEER

Altijd op jacht naar pareltjes voor je wijncollectie of wil je juist een aantal mooie wijnen van de hand doen? Bij wijnveilinghuis Sylvie's in Antwerpen ben je aan het juiste adres voor een eerlijke taxatie en (ver)koop van bijzondere wijnen.

ALGEMEEN

WINELIFE #28 Winterwijnen

GEPLAATST: 29-01-2014 | LEES MEER

De allernieuwste WINELIFE #28 ligt nu in de winkel! Een heerlijk winters nummer met de beste Merlots en het Dossier Wijnveiling, inclusief minicursus valkuilen & vuistregels bij veilingen:

 

- Geproefd en beoordeeld: 144x Merlot van € 4 tot € 44
- Frans wijnchâteau kopen? 8 tips om je dromen waar te maken
- Dossier wijnveiling: alles over flessenfraude + handige vuistregels
- Lyon: de stad voor lekkerbekken + de beste adressen
- Primeur! Wijnen van de Krim: binnenkijken bij het Oekraïense Massandra
- Op zoek naar limoncello: in de voetsporen van Sophia Loren
- In beeld: wijnstok van knop tot tros
- Koopgids: vrolijk viognier
- Expert over alcohol
- Kookboeken om wild van te worden
- Risotto met rode wijn + meer succesrecepten

TRAVEL

Si Sardinië!

GEPLAATST: 23-01-2014 | LEES MEER

Wie doet ‘t niet? Juist in de grijze maand januari: stiekem dromen van de zomer en je online vergapen aan zonovergoten vakantiebestemmingen. Altijd op zoek naar bijzondere onontdekte plekjes, weg van hordes toeristen? Dan heeft Eliza was here wat je zoekt! Een plek waar je spieren zich als vanzelf ontspannen, waar de azuurblauwe zee je horizon is en waar je geniet van een Sardijnse vino rosso aan het zwembad bij je appartement.

ALGEMEEN

Proost dames!

GEPLAATST: 22-01-2014 | LEES MEER

Dames, houd jullie mannen een beetje in de hand tijdens een avondje in de kroeg! Uit onderzoek naar alcoholgebruik bij mannen en vrouwen blijkt namelijk dat stevig drinken meer schadelijk is voor mannen dan voor vrouwen.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op