ALGEMEEN

Bol van de zuurstof

GEPLAATST: 23-03-2017 | LEES MEER

Bij het uitschenken krijgt je wijn eindelijk lucht en komen de fijnste aroma's vrij. Deze decanteerbol kan helpen 'ademen'.

ADVERTORIAL

Heilige boontjes

GEPLAATST: 23-02-2017 | LEES MEER

Single origin bonen, proeverijen met veel geslurp en zelfs een eigen smaakwiel: de vergelijking tussen koffie en wijn is snel gemaakt. Net als het maken van wijn, is ook koffie branden echt vakmanschap. ‘Het is het ambacht van de roostermeester wat mij zo aanspreekt in koffie,’ aldus Ben Wijnhoven, espressonaut en eigenaar van koffiespecialist Koffie Centrale.

DESIGN

Mooi staaltje

GEPLAATST: 23-02-2017 | LEES MEER

Dit stalen wijnrek pronkt inmiddels op onze redactie en we houden het goed gevuld met telkens 15 proefflessen. Het is handgemaakt, dus elk exemplaar is uniek.

ALGEMEEN

Grootste oogst in Bordeaux in 10 jaar

GEPLAATST: 23-02-2017 | LEES MEER

De oogst van 2016 in Bordeaux is met een opbrengst van meer dan 500 miljoen liter de grootste sinds 2006. Dit blijkt uit het jaarlijkse rapport van Gavin Quinney, wijnmaker van Château Bauduc en ‘vintage-verslaggever’ in Bordeaux voor JancisRobinson.com en Liv-ex.

DESIGN

Wijng(l)asmasker

GEPLAATST: 10-02-2017 | LEES MEER

Aan de beademing is nog nooit zo leuk geweest! Dit glas in de vorm van een zuurstofmasker sluit – in tegenstelling tot een normaal wijnglas – precies aan op je gezicht en zorgt er volgens industrieel designer James Piatt voor dat je aroma's en smaken in je wijn beter kunt waarnemen.

DOEN

Line-up Bacchus Wijnfestival @ De Duif bekend

GEPLAATST: 10-02-2017 | LEES MEER

De winter duurt ons veel te lang! Dus na drie zomers in het Amsterdamse Bos, is het hoog tijd voor het Bacchus Wijnfestival in de winter. Van 10 t/m 12 maart wordt er een klein intiem feestje in het prachtige Amsterdamse kerkje De Duif gevierd - met een hoeveelheid wijn waar het Vaticaan een puntje aan kan zuigen! Ben jij één van de geluksvogels met een kaart? Dit kun je op het podium verwachten!

WINELIFE op