ALGEMEEN

WINELIFE #44 Het Nieuwe Wereld-nummer

GEPLAATST: 21-09-2016 | LEES MEER

Baie leuk! De nieuwste WINELIFE, #44 Het Nieuwe Wereld-nummer, is daar! Voor deze editie zochten we het buiten wijnbakermat Europa en werden grenzeloos verliefd op de nieuwe wijnwereld! We proeven de heerlijkste new world Chardonnays en selecteren de beste Cabernet Sauvignons die vanuit o.a. Argentinië, Chili, Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Staten op onze proeftafel belandden. We grillen er nieuwe-wereld-stijl op los met smokin' hot barbecue-recepten en ontdekken tijdens een bezoekje aan het wine wonderland van Francis Ford Coppola, dat de maker van The Godfather ook gevaarlijk lekkere wijnen produceert.

 

- Op de proeftafel: 167 x Chardonnay uit de nieuwe wereld
- Mmm, lekker! Waarom we kattenpis in wijn waarderen
- Op bezoek bij Francis Ford Coppola
- Sip for less: icoonwijn Penfolds wordt uitgedaagd, wie wint?
- De fik erin! Grillen als een topchef + 6 smokin’ hot recepten
- Bijzonder wijnportret: Pasquale Forte
- Doen! Zelf wijnijs maken
- Oud vs nieuw: de wijnwereld in beeld
- De mooiste 100-punten-wijnen
- Koopgids: Cabernet Sauvignon + gerechten uit Mexico
- Wijnweekend Moezel: Hollywood an der Mosel
- Zeg ken jij de mosselman? Mosselrecepten met wijn
- 24 uur in Barcelona: kennismaken met Cava de Paraje
- 6x Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc getipt

ADVERTORIAL

Spaans temperament

GEPLAATST: 21-09-2016 | LEES MEER

Zo’n 120 kilometer boven Madrid ligt Ribera Del Duero, wat letterlijk 'oever aan de Duero' betekent, één van de meest gerenommeerde Spaanse wijngebieden. Het werd niet voor niets in 2012 door het prestigieuze Wine Enthusiast Magazine uitgeroepen tot 'Wine Region of the Year'. Ook voor wijnschrijver Robert Parker bleef het gebied niet onopgemerkt; hij voorspelt een grote toekomst voor Ribera del Duero.

TRAVEL

Zweten in een wijntank

GEPLAATST: 21-09-2016 | LEES MEER

Op vier uur rijden van Amsterdam ligt hotel Julius in der Pfalz. Dit voormalige wijngoed werd na een Doornroosjesslaap van zo’n 300 jaar in 2011 wakker gekust door Ulrike en Hartmut Julius Meimberg. Na een wijnwandeltocht, met proeverijen onderweg, kun je dineren aan de table d’hôte met lokale en mediterrane gerechten en wijnen uit de omgeving.

DOEN

La dolce vita Italiana

GEPLAATST: 06-09-2016 | LEES MEER

Wil je het lekkerste proeven dat Italië te bieden heeft? Tijdens het culi-event Bellavita Expo op 20 en 21 november zal de RAI in Amsterdam omgetoverd worden tot Italiaans grondgebied, waar de beste Italiaanse producenten je hun heerlijke producten en wijnen van eigen bodem laten proeven.

ALGEMEEN

Drie voor de prijs van één

GEPLAATST: 06-09-2016 | LEES MEER

Tsja, wat doe je als je geld als water hebt? Dan verander je het in wijn! Dit moet de Amerikaanse miljardair Thomas Sullivan hebben gedacht, die in één klap drie châteaux op de rechteroever van Bordeaux kocht.

ALGEMEEN

Kopje druiven lenen bij de buren

GEPLAATST: 26-08-2016 | LEES MEER

In Frankrijk is besloten dat wijnboeren in bepaalde gebieden druiven mogen inkopen om de grote verliezen van hun oogst door strenge vorst en hagelstormen te compenseren. Veel wijnboeren in de Bourgogne, Loire en delen van de Languedoc hebben namelijk een deel of zelfs hun hele oogst van 2016 verloren zien gaan.

WINELIFE op