ALGEMEEN

WINELIFE #46 The Earth Issue

GEPLAATST: 08-02-2017 | LEES MEER

Down to earth waar het wijn betreft, je bent natuurlijk niet anders van ons gewend. Maar in WINELIFE #46 The Earth Issue nemen we dat letterlijk! We vonden het tijd om eens wat zaken tot op de bodem uit te zoeken. Want wat is er nou eigenlijk waar van terroir? Wat zijn de meest onverwachte plekken waar wijn wordt gemaakt? Maar ook: hoe kreeg 's werelds grootste wijnfraudeur het voor elkaar de wijnwereld te flessen? Wij hebben de antwoorden. We doen ook nog het nodige veldwerk op Franse (Languedoc) en Spaanse (Ribera del Duero) grond en zagen na onze proeverijen heel wat bodems van flessen die voorheen gevuld waren met Cabernet Franc en Pinot Noir uit de nieuwe wereld. De allerbeste van de proeftafel vind je terug in dit nummer!
 

- Op de proeftafel: 96 x Pinot Noir uit de nieuwe wereld
- Geflest! Inside Rudy Kurniawan: de grootste wijnfraudeur ter wereld
- #durft te vragen: terroir, wat is ervan waar?
- Koopgids: Cabernet Franc + gerechten van topmodel Chrissy Teigen
- Op zoek naar de ziel van de Languedoc
- Uit de kunst! Wijnvlekken die gezien mogen worden
- Wijntips uit ruig Roemenië
- Polska! Poolse recepten met een moderne twist
Koffie is als wijn: je kunt je er net zo over aanstellen (in Portland)
- 24 uur op wijn-ski-safari
- Met de voeten in de klei: hoe beïnvloedt de grond de druivenstok?

ALGEMEEN

Alleen als 't ijs- en ijskoud is

GEPLAATST: 26-01-2017 | LEES MEER

Niet alleen in Nederland konden deze maand de schaatsen weer onder vanwege de vrieskou, ook in Slovenië was het in januari koud genoeg voor een bijzondere druivenoogst. Voor het eerst in zes jaar konden bij familiebedrijf p&f wineries bevroren druiven worden geoogst voor ijswijn.

TRAVEL

Ontdek Bourgogne!

GEPLAATST: 25-01-2017 | LEES MEER

Plannen aan het smeden voor buitenlandse tripjes in 2017? Dan mag wijnwalhalla Bourgogne niet op je bucket list ontbreken. En vergeet dan vooral het boek Ontdek Bourgogne! niet in je knapzakje te stoppen. Wijnkenners Gido Van Imschoot en Ronny Debaere gingen je namelijk vast voor en hingen de wijntoerist uit in het beroemde wijngebied.

WINE

Red Red Wine

GEPLAATST: 23-01-2017 | LEES MEER

Zo'n 35 jaar na de nummer 1-hit van de band, is het moment dan nu toch daar: reggaeband UB40 heeft zijn eigen Red Red Wine op de markt gebracht!

ALGEMEEN

‘Wine Bar of the Year 2016’ bekend!

GEPLAATST: 11-01-2017 | LEES MEER

Na een recordaantal stemmen en 12 jurybezoeken is dan nu eindelijk bekend welke wijnbar zich dit jaar ‘Wine Bar of the Year’ mag noemen. VinVin uit Utrecht is als onbetwiste nummer één uit de strijd gekomen. Gefeliciteerd!

WINE

Wie wat bewaart...

GEPLAATST: 11-01-2017 | LEES MEER

...heeft wat! Dat moet ook het Sloveense familiewijnhuis p&f wineries gedacht hebben. Sinds 1952 bewaart de familie in haar kelder in Ormož van bijna elke jaargang een aantal topwijnen, wat inmiddels uitgegroeid is tot een indrukwekkend archief. Het leuke is dat je nu ook online door de archieven van het huis kunt ronddwalen, waarin een collectie van hun oudste en beste witte wijnen te verkrijgen is.

WINELIFE op