WINE

Let's get personal

GEPLAATST: 31-05-2017 | LEES MEER

Grapedistrict mag dan afgelopen jaar het 10-jarig bestaan van hun wijnimperium hebben gevierd, ze blijven volop aan de weg timmeren. Met als voornaamste doel: jou beter leren kennen en vooral wat je echt lekker vindt! Om je nog makkelijker door de jungle der (online) wijnschappen naar de perfecte fles wijn te helpen navigeren. Wapens in de strijd zijn een smaaktest, een verbeterde app én een heus algoritme om gepersonaliseerde wijnsuggesties te kunnen geven.

ADVERTORIAL

Fietsen + varen + wijn = genieten!

GEPLAATST: 17-05-2017 | LEES MEER

Op zoek naar een actieve vakantie? Probeer eens een fiets-vaar-vakantie in de wijngebieden van Frankrijk of Duitsland! Zowel fiets- als wijnliefhebbers komen tijdens de reizen van Boat Bike Tours aan hun trekken. Je verblijft aan boord van een comfortabel en volledig uitgerust motorschip. Overdag fiets je mooie tochten langs de Franse of Duitse wijngaarden en ’s middags kom je lekker bij op het dek, mét glas wijn in de hand natuurlijk! 

DOEN

Waar is het feestje?

GEPLAATST: 17-05-2017 | LEES MEER

De weekenden van 9, 10, 11 en 16, 17, 18 juni zijn al een jaar lang geblokt in onze agenda’s. Dan zijn we namelijk ons favoriete wijnfeestje in het Amsterdamse Bos aan het vieren: Bacchus Wijnfestival! Benieuwd bij wie je ter plaatse je glas kunt laten vullen? De wijnwinkels zijn bekend!

DINE

Patatje met

GEPLAATST: 20-04-2017 | LEES MEER

Sinds topchefs als Sergio Herman en Niven Kunz zich met frites zijn gaan bezighouden, is het aloude patatje weer helemaal hip. Zeker als de gefrituurde staafjes worden gemaakt van de beste (biologische!) aardappelen en worden begeleid door zelfgemaakte sauzen. En dan is het ineens helemaal niet raar om daar een glas bubbels bij te serveren!

DINE

Lente-klassieker

GEPLAATST: 20-04-2017 | LEES MEER

Als de asperges in de winkel liggen, is het pas echt lente! Dit jaar zijn ze extra vroeg vanwege het mooie weer en is het officiële aspergeseizoen op 11 april van start gegaan. Asperges kun je op allerlei manieren bereiden, maar in ons land koken we ze het liefst. Bijvoorbeeld met nieuwe krielaardappelen, beenham, een zachtgekookt eitje en botersaus. Mjam! Serveer ze als ultieme klassieker met een glas Pinot Blanc d'Alsace. De aspergewijn bij uitstek!

DOEN

Kokkerellen met Team Jonnie

GEPLAATST: 20-04-2017 | LEES MEER

Wil je eens een kijkje nemen in de keuken van De Librije? Tijdens de AEG Cooking Club ga je met de chefs van het driesterrenrestaurant aan de slag in Librije's Atelier, de kookschool van het restaurant, waar ze je helpen om zelf een sterwaardige maaltijd op tafel te toveren! 

WINELIFE op