DOEN

Onder de (virtuele) hamer

GEPLAATST: 09-10-2015 | LEES MEER

Veilingvirus te pakken? Dan mag je deze aankomende veiling van BVA Auctions niet missen! Van 11 t/m 25 oktober gaan er namelijk exclusieve topwijnen als Château d'Yquem, Château Pontet-Canet en Château Lafite Rothschild online onder de hamer.

DOEN

De Tasty: topwijnen in de spotlights

GEPLAATST: 08-10-2015 | LEES MEER

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar kun je het culinaire lifestyle evenement De Tasty dit jaar opnieuw in je agenda zetten! Een event bomvol culinaire inspiratie voor iedereen die zichzelf omschrijft als kookgek, fijnproever, hobbykok, foodie en/of wijnkenner.

ALGEMEEN

Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup 2015

GEPLAATST: 26-09-2015 | LEES MEER

Op 27 en 28 september barst de strijd los om de felbegeerde Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup! Een internationale wedstrijd voor jonge, talentvolle sommeliers uit Europa. Vorig jaar vond de primeur in Polen plaats, waar de Nederlandse sommelier Jan-Willem van der Hek de beker in ontvangst mocht nemen. Dit jaar is Nederland aan de beurt om het evenement te hosten.

ALGEMEEN

Somm: je personal wijnshopper

GEPLAATST: 25-09-2015 | LEES MEER

Nieuwe ontwikkelingen in wijn-app-land! De Nederlandse app Somm helpt je bij het vinden en bestellen van wijnen die passen bij jouw persoonlijke smaak. Met de app kun je wijnen ranken, meteen bestellen en - misschien nog wel het handigst - Somm doet, op basis van je eerder gedronken en beoordeelde wijnen, nieuwe suggesties voor in 't glas die je waarschijnlijk ook zullen bevallen. Je eigen online wijnadviseur en -leverancier!

DINE

WILDRECEPT: Fazant met zuurkool

GEPLAATST: 25-09-2015 | LEES MEER

De nieuwste editie van WINELIFE 'The Wild Issue' staat vol met heerlijke wildrecepten! Zoals het recept voor fazant met zuurkool op pagina 17. De bereiding van de fazant leggen we al je haarfijn uit in het magazine, maar voor de keukenprinsen/-prinsessen die ook de zuurkool graag zelf maken: hier leggen we uit hoe je dit doet!

ALGEMEEN

WINELIFE #38 The Wild Issue

GEPLAATST: 23-09-2015 | LEES MEER

Wildenthousiast zijn we! Want ons kakelverse nummer WINELIFE #38 The Wild Issue ligt nu op de mat bij onze abonnees en in de tijdschriftschappen. Voor deze editie proeven we 133 Rioja's en hebben we de mooiste Pinot Noirs uit de Bourgogne in het vizier. We nemen een kijkje bij het Spaanse Marqués de Cáceres, hebben de heerlijkste wildrecepten voor na de jachtpartij, zijn op wijnreis door het paradijselijke Nieuw-Zeeland en we roadtrippen door Piemonte. Kortom: snel op jacht naar het dichtstbijzijnde verkooppunt!

 

- Geproefd en beoordeeld: 133 x Rioja tussen  € 7 en € 45
- Wild doen & wild eten: recepten voor na de jacht
- Onbekend Piemonte: hier is meer dan Barolo & Barbaresco
- Binnenkijken bij Marqués de Cáceres
- Interview Alexander van Beek: van plukker tot directeur topchâteaux
- Skyhigh! Proeverij in de lucht
- Koopgids: Pinot Noir uit de Bourgogne + bijpassende recepten
- Reisverhaal Nieuw-Zeeland: Groovy wines, happy people
- In beeld: wilde eend klaarmaken in 6 stappen
- Expert vertelt over de wilde witte: Sauvignon Blanc

WINELIFE op