Advertisement
ALGEMEEN

Export Braziliaanse wijn gegroeid

GEPLAATST: 05-06-2014 | LEES MEER

Met de aandacht voor het WK in Brazilië is blijkbaar ook de populariteit van Braziliaanse wijnen gegroeid! De export van Braziliaanse wijn is vorig jaar met 18% in volume gestegen ten opzichte van 2012 tot ongeveer 1,5 miljoen liter. De stijging in waarde was volgens Wines of Brasil zelfs ruim 23% tot een totaal van € 3,9 miljoen.

ALGEMEEN

WINELIFE #30 Frankrijk special

GEPLAATST: 21-05-2014 | LEES MEER

Oui-oui! WINELIFE #30, de Frankrijk special, is nu verkrijgbaar! Veel Franser dan dit wordt het simpelweg niet: we proeven de lekkerste Provence wijnen, nemen een kijkje bij top-château Margaux en gaan op wijnweekend naar de Beaujolais!

 

- Oh la la Provence! De lekkerste rosés (en rood en wit!) tussen € 7 en € 35
- Bordeaux 2013 En primeur: Wat te kopen? Tips voor ieder budget
- Interview: Bad boy Jean Luc Thunevin over garagewijn
- En vacances! Eten (worst!), slapen & drinken in de Beaujolais
- Inside top-château: Margaux: Premier Grand Cru Classé
- Koopgids: Chenin Blanc uit de Loire
- Expert over sulfiet
- Kookschort om! 6x Klassieke Franse recepten met een twist
- Doen! Wijnbar hoppen in Parijs

ALGEMEEN

Maand van de citroen

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Mei, de maand van warme voorjaars- en zomeravonden, van bloeiende bloemen en… van citroenen! Villa Massa start elk jaar in mei de productie van hun limoncello. De basis voor deze heerlijke citroenlikeur ligt in het Italiaanse Sorrento. Om het oogstseizoen en de ‘maand van de citroen’ te vieren, lanceert Villa Massa een handige kleine vriezer voor je thuisvoorraad limoncello. Zo kun je op warme zomeravonden genieten van een ijskoud glaasje limoncello. Salute!

TRAVEL

Bella Sicilia

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Op jacht naar een mooie vakantiebestemming? Laat je lekker in de watten leggen tijdens een verblijf op het wijnlandgoed ‘Tenuta Madonnina’ op Sicilië. Een mooi ongerept plekje op de noordelijke helling van de Etna, tussen de olijfbomen en de wijnvelden. Het is goed toeven in de klassieke wijnboerderij met riant zwembad en prachtig uitzicht. Trek die fles Etna Rosso maar open!

DOEN

Reis & PROEF

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Gek op reizen en culinaire hoogstandjes? Op zondag 25 mei wordt dit gecombineerd tijdens het event “Reis & PROEF” op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Overdag doe je inspiratie op voor bijzondere reizen van verschillende reisspecialisten op de Reisbeurs, in de avond maak je een culinaire wandeling langs zes restaurants op het Westelijk Handelsterrein.

ALGEMEEN

Aftrap rosé- en terrasseizoen

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Laat de zomer maar komen! Deze week hebben Domaines Ott en Okura's Serre Restaurant het rosé- én terrasseizoen ingeluid. Het wijnhuis uit de Provence presenteerde haar rosé vintage 2013, terwijl Serre van de gelegenheid gebruik maakte om het nieuwe sail away menu te lanceren.

WINELIFE op