ALGEMEEN

De Grote Hamersma-to-go

GEPLAATST: 13-02-2014 | LEES MEER

De tijden van doelloos tussen de wijnschappen ronddwalen in de supermarkt zijn voorbij met De Grote Hamersma Superwijnen-app voor de iPhone! Met deze 'to-go-versie' van de welbekende wijnalmanak vind je snel en makkelijk de beste wijnaanbiedingen in de supermarkt. 

TRAVEL

#Frenchwinetrip

GEPLAATST: 07-02-2014 | LEES MEER

Voor iedere stijl en mood is er wel een passende Franse wijn, volgens de nieuwe generatie Franse wijnproducenten. Om dit te bewijzen maakten zes Europese wijnbloggers een road trip door een aantal Franse wijnregio’s om kennis te maken met zoveel mogelijk verschillende wijnstijlen.

DOEN

Wijnveiling Sylvie's

GEPLAATST: 30-01-2014 | LEES MEER

Altijd op jacht naar pareltjes voor je wijncollectie of wil je juist een aantal mooie wijnen van de hand doen? Bij wijnveilinghuis Sylvie's in Antwerpen ben je aan het juiste adres voor een eerlijke taxatie en (ver)koop van bijzondere wijnen.

ALGEMEEN

WINELIFE #28 Winterwijnen

GEPLAATST: 29-01-2014 | LEES MEER

De allernieuwste WINELIFE #28 ligt nu in de winkel! Een heerlijk winters nummer met de beste Merlots en het Dossier Wijnveiling, inclusief minicursus valkuilen & vuistregels bij veilingen:

 

- Geproefd en beoordeeld: 144x Merlot van € 4 tot € 44
- Frans wijnchâteau kopen? 8 tips om je dromen waar te maken
- Dossier wijnveiling: alles over flessenfraude + handige vuistregels
- Lyon: de stad voor lekkerbekken + de beste adressen
- Primeur! Wijnen van de Krim: binnenkijken bij het Oekraïense Massandra
- Op zoek naar limoncello: in de voetsporen van Sophia Loren
- In beeld: wijnstok van knop tot tros
- Koopgids: vrolijk viognier
- Expert over alcohol
- Kookboeken om wild van te worden
- Risotto met rode wijn + meer succesrecepten

TRAVEL

Si Sardinië!

GEPLAATST: 23-01-2014 | LEES MEER

Wie doet ‘t niet? Juist in de grijze maand januari: stiekem dromen van de zomer en je online vergapen aan zonovergoten vakantiebestemmingen. Altijd op zoek naar bijzondere onontdekte plekjes, weg van hordes toeristen? Dan heeft Eliza was here wat je zoekt! Een plek waar je spieren zich als vanzelf ontspannen, waar de azuurblauwe zee je horizon is en waar je geniet van een Sardijnse vino rosso aan het zwembad bij je appartement.

ALGEMEEN

Proost dames!

GEPLAATST: 22-01-2014 | LEES MEER

Dames, houd jullie mannen een beetje in de hand tijdens een avondje in de kroeg! Uit onderzoek naar alcoholgebruik bij mannen en vrouwen blijkt namelijk dat stevig drinken meer schadelijk is voor mannen dan voor vrouwen.

ADVERTORIAL

VELOURS NOIR FIRE

GEPLAATST: 22-01-2014 | LEES MEER

Een kopje koffie is zo veel meer dan alleen een kopje koffie. Het is een moment van begroeting ’s ochtends op kantoor bij het koffiezetapparaat, een moment van rust na het eten, een moment van gezelligheid op de zaterdagmiddag met vrienden en of vriendinnen en een moment van ultiem genieten ’s ochtends op het terras tijdens vakantie. En wat kunnen deze momenten onvergetelijk worden met een heerlijke kop koffie. Met VELOURS NOIR FIRE & ICE ROASTING is elk moment een moment om van te genieten.

DESIGN

Riedel ontwerpt Coca-Cola glas

GEPLAATST: 20-01-2014 | LEES MEER

Georg Riedel, eigenaar van de gelijknamige en welbekende glasproducent, droomde er al van sinds hij een kleine jongen was: een samenwerking met Coca-Cola. Nu is het er dan toch van gekomen, want wijnglasexpert Riedel heeft speciaal voor Coca-Cola een nieuw glas ontworpen.

ALGEMEEN

Ontkurken zonder kurkentrekker??

GEPLAATST: 14-01-2014 | LEES MEER

Heerlijke fles wijn klaar staan maar kurkentrekker onvindbaar? Geen nood! Er is een trucje waarmee je de fles toch zonder opener open krijgt!

ALGEMEEN

Smaakvol leesvoer

GEPLAATST: 10-01-2014 | LEES MEER

Smaakprofessor Peter Klosse doet sinds jaar en dag onderzoek naar gastronomie en probeert de dynamiek van de combinatie van wijnen en gerechten te verklaren. Dit heeft een indrukwekkende reeks aan publicaties opgeleverd en hier wordt er volgende week eentje aan toegevoegd, want dan verschijnt zijn nieuwste boek: The Essence of Gastronomy.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op