ALGEMEEN

Wannabe-wijn

GEPLAATST: 23-05-2016 | LEES MEER

Een start up bedrijfje in Californië heeft plannen om Dom Pérignon Champagne  na te bootsen, zónder het gebruik van druiven. Om deze synthetische bubbel vervolgens voor minder dan de helft van de prijs van ‘the real deal’ te verkopen...

ALGEMEEN

Wine up!

GEPLAATST: 18-05-2016 | LEES MEER

De line up van Bacchus Wijnfestival is bekend! Benieuwd wat je tijdens het festival bij welke wijnwinkel in het glas kan verwachten en wat er aan je vork te prikken valt? Én wie Frits Amsterdam, Disco Dolly, 22tracks, VRIJMIBODISCO!, Chicago Social Club en Festimi allemaal meenemen voor de bijbehorende deuntjes? Wij praten je bij!

WINE

Croatian grapes are hot

GEPLAATST: 18-05-2016 | LEES MEER

Kroatië, wordt daar wijn gemaakt? Jazeker, het is zelfs één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. Het land heeft door de eeuwen heen een roerige wijnbouwgeschiedenis gekend. Maar door de toewijding van de huidige generatie wijnmakers zijn Kroatische wijnen weer enorm in opkomst!

WINE

Rosé in de hoofdrol

GEPLAATST: 13-05-2016 | LEES MEER

De Nederlandse familie de Groot maakt sinds 2000 hun eigen A.O.P. wijnen in de Provence onder de naam Fleur en Domaine de l'Amaurigue, waar ze inmiddels diverse internationale prijzen mee hebben gewonnen. Om hun 15de oogstjaar te vieren, hebben ze een korte film van de laatste oogst gemaakt. Een kijkje achter de schermen!

ALGEMEEN

Sauvignon Blanc Day 2016

GEPLAATST: 28-04-2016 | LEES MEER

Sauvignon blanc heeft ervoor gezorgd dat Nieuw-Zeeland internationaal op de (wijn)kaart gezet werd. Reden genoeg voor de Kiwi’s om het bestaan van dit druifje jaarlijks te vieren met de International Sauvignon Blanc Day. Op vrijdag 6 mei is het weer zover: dan worden de ‘Savvy’s’ ook in Nederland in de spotlights gezet!

ALGEMEEN

Bourgogne-legende Louis Latour overleden

GEPLAATST: 08-04-2016 | LEES MEER

Bourgogne-legende Louis Latour is op 83-jarige leeftijd overleden. Veertig jaar lang, van 1958 tot 1998, stond hij aan het roer van familiebedrijf Maison Louis Latour. Onder zijn leiding groeide Louis Latour uit tot het tophuis dat het vandaag de dag is.

WINELIFE op