WINE

Mood-matching

GEPLAATST: 13-03-2015 | LEES MEER

Bijna weekend! Daar moet natuurlijk een goed glas wijn op gedronken worden. Gelukkig tipt Harold Hamersma elke maand op Fransewijn.com een passend glas voor iedere mood! Zin om lekker te relaxen? Daar hoort natuurlijk ook een goed gematchte wijn bij: niet van dat ingewikkelde, voor wie ontspannen wil genieten van een sappig, fruitig, ongecompliceerd glas wijn. Benieuwd wat Harold deze maand voor je in petto heeft?

ALGEMEEN

Gezocht: Marketing stagiair(e) WINELIFE!

GEPLAATST: 10-03-2015 | LEES MEER

WINELIFE zoekt per direct een marketing stagiair(e)! Ben of ken jij iemand met een marketing-/communicatie-achtergrond die op zoek is naar een leuke, veelzijdige stage? En wel raad weet met een kurkentrekker? Én dit alles graag in de praktijk wil brengen bij het leukste wijntijdschrift van Nederland? Zoek niet verder!

ALGEMEEN

Vandaal opgepakt na opendraaien wijntanks

GEPLAATST: 25-02-2015 | LEES MEER

In de Australische Barossa Valley is een man opgepakt nadat hij de taps van vier tanks met wijn heeft opengedraaid bij Kellermeister Wines. Door de actie ging maar liefst 25.000 liter wijn verloren ter waarde van meer dan 300.000 Australische dollars (ruim 208.000 euro).

WINE

Bewaar die Syrah!

GEPLAATST: 12-02-2015 | LEES MEER

Alle Syrah's uit dit nummer van WINELIFE al geproefd? We hebben nog een mooie tip voor je achter de hand! Bernard Faurie is een old school wijnmaker in de noordelijke Rhône en een van de weinige zelfstandige producenten met slechts enkele hectare op de pretentieuze heuvel van Hermitage. Faurie werkt sinds jaar en dag biodynamisch en maakt wijnen die in goede jaren een enorme bewaarpotentie hebben. Een mooi voorbeeld is zijn Hermitage Les Béssards – Le Méal gemaakt van 100% syrah!

WINE

Wijnmanager

GEPLAATST: 12-02-2015 | LEES MEER

Chaos in je wijnvoorraad? Schep snel en makkelijk orde met de EuroCave wijnvoorraad app. Zo houd je digitaal bij welke wijnen je in je klimaatkast hebt liggen en, niet onbelangrijk, op welke plek. Zo trek je bijna blindelings die lekkere Bourgogne uit de kast en weet je precies hoeveel flessen Champagne je nog hebt liggen!

DOEN

Win kaarten voor Tasting California Wines!

GEPLAATST: 10-02-2015 | LEES MEER

Doe eens een rondje Californië! En daarvoor kun je gewoon op Hollandse bodem blijven. Op donderdag 12 maart zetten 120 Californische wijnhuizen en hun Nederlandse importeurs tijdens het tweejaarlijkse event Tasting California Wines in Den Haag meer dan 650 wijnen op de proeftafels. WINELIFE geeft 25x 2 kaarten (t.w.v. € 15,- p.s.) weg voor dit Californische wijnevent!

WINELIFE op