WINE

Divadruif

GEPLAATST: 31-01-2013 | LEES MEER

Niet zomaar een druif, die Pinot Noir. Met haar meer dan 2000-jarige bestaan is het één van de oudste druivenrassen ter wereld. Oorspronkelijk werd de druif vooral gekweekt in de Bourgogne, maar tegenwoordig komen we haar in allerlei wijngebieden verspreid over de wereld tegen.
Helaas is dit pareltje naast één van de oudste ook één van de moeilijkst te verbouwen druivenrassen.

DOEN

Spoedproeven

GEPLAATST: 31-01-2013 | LEES MEER

Vanaf 1 februari kan je om de week gaan speed tasten bij De Gouden Ton in Rotterdam. Een relatie zal je er dan misschien niet snel aan overhouden, wel krijg je de kans wijnen te ontmoeten en beter te leren kennen. Misschien is er zelfs wel liefde in het spel! Speed Tasting Friday is een gratis proeverij, maar per avond van 18:30 – 19:30 uur kunnen zich slechts maximaal 10 tot 12 personen inschrijven. Speed inschrijven dus!
 

ALGEMEEN

WINELIFE #22 Bordeaux nummer

GEPLAATST: 29-01-2013 | LEES MEER

 

Nu in de winkel!

 

 

 

 

Het Grote Bordeaux nummer met de allerbeste Bordeaux van € 4 tot € 180

- Het mysterie Bordeaux ontrafeld

- Allez, de keuken in! Brasserie klassiekers om zelf te maken

- Inside top-château Vega Sicilia -de numero uno van Spanje

- Hit the road! De mooiste routes door de Elzas, Beaujolais en Portugal

- Kenners over hun kelderschatten

- 'Bordeaux is geen merk meer', aldus Alain Castel

- Hoe maak je rode wijn?

ALGEMEEN

Chileense indringer

GEPLAATST: 24-01-2013 | LEES MEER

Door een schreeuwend tekort aan goedkope Spaanse wijn heeft de grote wijnimporteur García Carrión eind vorig jaar 17 miljoen liter bulkwijn uit Chili aan laten slepen. De prijs van de Spaanse tafelwijn is namelijk meer dan verdriedubbeld (van 19,8 cent naar 66,1 cent per liter) waardoor er eigenlijk bijna geen goedkope Spaanse slobberwijntjes meer op de markt zijn.

WINE

‘Die wijn van Fifty Shades Darker’

GEPLAATST: 23-01-2013 | LEES MEER

Je wordt er bijna mee doodgegooid; de erotische trilogie Fifty Shades of Grey. De enorme hype rond het boek spekt niet alleen de kas van schrijfster E.L. James, maar zorgt ook voor een gouden verkoop voor het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Klein Constantia.

WINE

Kies je kleur

GEPLAATST: 21-01-2013 | LEES MEER

Vanaf vandaag worden in alle winkels van Gall & Gall de wijnen op smaak gepresenteerd. Hierdoor moet het makkelijker worden een keuze te maken. Vind je één wijn binnen een bepaalde smaakcategorie lekker, dan vallen de andere wijnen binnen die groep waarschijnlijk ook in de smaak.

WINELIFE op