ALGEMEEN

Nieuwe wijnwebsite gelanceerd

GEPLAATST: 08-12-2011 | LEES MEER

Er is een nieuwe site gelanceerd, www.winementary.com, waarop je vanaf nu elke dag een nieuw filmpje over wijn kunt vinden! In aflevering 2 van 7 december zie je onder meer een leuke scene over ons, WINELIFE Magazine.

ALGEMEEN

Keurig schenken

GEPLAATST: 07-12-2011 | LEES MEER

Nu de Sint weer huiswaarts galoppeert, weet jij dat je mag gaan nadenken over het kerstdiner. Dikke kans dat je dat laat begeleiden door een mooie wijn. Juist dan -bij die wijnen die zoveel potentie hebben en het puntje op de i van jouw diner kunnen zijn- is het zaak om wijn op de juiste manier te schenken, dit heeft namelijk heel veel invloed op smaak en beleving.

ALGEMEEN

Beleggen in wijn helpt jou de crisis door

GEPLAATST: 04-12-2011 | LEES MEER

Met al die berichten over afbrokkelende AAA- statussen en overige bankenleed, wordt het tijd na te denken over veiliger en winstgevender beleggingen: de tastbare belegging.

ALGEMEEN

HOTLIST: HAMERSMA INVLOEDRIJKSTE NEDERLANDER IN DE WIJN

GEPLAATST: 02-12-2011 | LEES MEER

Gisteravond werd tijdens de lancering van The Champagne Issue WINELIFE’s hotlist bekendgemaakt. Van wijnschrijvers tot wijninkopers tot -verkopers, tout wijnland was vertegenwoordigd. De spanning was te snijden, want wie had zichzelf een plekje veroverd in de hotlist, en nog belangrijker: wie was dit jaar de nummer 1?

 

Het applaus was luid en uitbundig toen Harold Hamersma naar voren werd geroepen. De wijnschrijver steeg dit jaar van de 3e naar de 1e plek. En waarom?

ALGEMEEN

Jubilerende Kaapse Vonkel winnaar Ruit&Rijst

GEPLAATST: 01-12-2011 | LEES MEER

Noële Ruitenberg is een jaartje met sabbatical en Magda van der Rijst proefde voor The Champagne Issue daarom samen met gastronoom-sommelier Daan Schmidt. De twee beoordeelden bubbels gemaakt volgens de méthode traditionnelle, behalve champagne. Onder de winnaars bevonden zich maar liefst twee bruts van Simonsig Kaapse Vonkel. Bijzonder, want dit was de allereerste Zuid-Afrikaanse bubbel die volgens de méthode cap classique werd gemaakt.

ALGEMEEN

Over smaak valt niet te twisten?

GEPLAATST: 01-12-2011 | LEES MEER

Wie geïnteresseerd is wijn-spijscombinaties, kent vast de ideeën hierover van Peter Klosse. Hij is gepromoveerd op smaak en stelt dat smaak objectief is. De bekende Master of Wine Tim Hanni heeft hier echter een heel andere mening over. De beide theoriëen worden mooi uiteengezet in dit artikel op www.winebusiness.nl

ALGEMEEN

The Champagne Issue 2012

GEPLAATST: 01-12-2011 | LEES MEER

Vanaf vandaag in de winkel! The Champagne Issue 2012. Meer dan 60 Champagnes, 40 crémants, 30 flessen cava, spumante en sparkling getest en beoordeeld. Van 7 tot €320. Top-50 meest invloedrijke Nederlanders in de wijn +win één van de zes flessen Krug. Wijnbars Valencia + Brazilië bruist.

ALGEMEEN

The Champagne Issue: Crums complete selectie champagnes

GEPLAATST: 30-11-2011 | LEES MEER

Voor de koopgids in de nieuwste WINELIFE beoordeelde het proefpanel onder leiding van Gert Crum 100 champagnes. Hiervan bereikten uiteindelijk 33 bubbels het blad. Puur vanwege ruimtegebrek, want Crums eigenlijke selectie telde maar liefst 54 champagnes. Hieronder de 21 toppers die nét geen plekje veroverden in The Champagne Issue.

ALGEMEEN

De 50 invloedrijkste Nederlanders in de wijn

GEPLAATST: 30-11-2011 | LEES MEER

We drinken in Nederland bijna 22 liter wijn per persoon per jaar. Maar wie bepaalt eigenlijk welke wijn dat is, hoeveel we daarvoor betalen en wat we ervan vinden? Inkopers, recensenten, wijnmakers, sommeliers, BN’ers... WINELIFE presenteert haar jaarlijkse hotlist van de 50 meest invloedrijke Nederlanders in de wijn.
 

ALGEMEEN

Europese wijngebieden bezorgd over plannen EU

GEPLAATST: 30-11-2011 | LEES MEER

De EU wil de Europese wijnsector een boost geven door competitie gemakkelijker te maken: het aanplanten van druivenstokken zou worden geliberaliseerd. 

Zoeken in nieuws


WINELIFE op