DINE

Italiaanse wijnspijstip

GEPLAATST: 02-05-2013 | LEES MEER

Ben je er nog niet uit wat je vanavond op tafel gaat zetten? Bij dit heerlijke, bijna mediterrane weer past een heerlijk Italiaans gerecht. Wij zijn verslaag aan aardappelgnocchi met gorgonzola en pistachenoten en dit recept delen we graag met je. Wat we hierbij drinken? Rode wijn gemaakt van de barbera-druif, zoals de Batasiolo d´Alba ´Sovrana´ 2009.

WINE

Trimbach topper

GEPLAATST: 02-05-2013 | LEES MEER

Lyrisch was ons proefpanel na de proefsessie met 143 Rieslings. De lekkerste Rieslings vind je in ons nieuwe nummer (nu in de winkel). De Trimbach 2010 is uitverkoren tot één van de winnaars. De Elzas-autoriteit is een oprechte charmeur. Droog met body, aroma’s van gele appel en gedroogde abrikoos en milde zuren. Echt zo'n fijne wijn om solo te drinken of met iets/iemand erbij.

DESIGN

Kroonstop

GEPLAATST: 29-04-2013 | LEES MEER

Kijk, dit is nog eens een koningsgezinde wijnstopper! Uiteraard alleen voor de beste flessen die een kroning verdienen. 

WINE

Oranje boven

GEPLAATST: 25-04-2013 | LEES MEER

Het is bijna zover: we krijgen een nieuwe koning! Voor deze speciale gelegenheid hijs je jezelf natuurlijk niet alleen in je mooiste oranje outfit, maar drink je ook oranje! De koningsdrank van dit jaar is de frisse oranje karaktervolle aperitivo Arancio Spritz. IJskoud afgemaakt met blokjes ijs en een schijfje sinaasappel. Proost op koning Willem-Alexander!

WINE

Stoere riesling

GEPLAATST: 25-04-2013 | LEES MEER

Hebben we ons net door een tafel vol rieslings geproefd, krijgen we deze opeens voorgeschoteld! De Kessler Jägergrün Riesling Brut van 100% Duitse Rieslingdruif heeft een ijzersterk karakter. Deze in de fles gerijpte mousserende krachtpatser combineert tonen van appels, peren, honing en vlierbloesem, met frisse, levendige zuren. Heerlijk bij lichte zomerse gerechten zoals wit vlees, kip, kalfsvlees, en zoetwatervis. Verkrijgbaar voor € 14,80 bij CoSe
 

WINE

Proef prijswinnaars

GEPLAATST: 25-04-2013 | LEES MEER

Maar liefst 6 gouden medailles hebben ze in de wacht gesleept op het internationale concours Biofach in Nuernberg. Eén van de grootste familielandbouwbedrijven van Toscane, Fattoria La Vialla, veroverde de prijzen voor de Casa Conforto Chianti Riserva 2004, Casa Conforto Chianti Riserva 2009, Casal Duro 2009, Passito 2011, Vin Santo del Chianti 2008 en de Vin Santo del Chianti Occhio di Pernice 2007; een zilveren medaille ging naar Casa Conforto Chianti Superiore 2010.
 

WINELIFE op