WINE

Zomerdrankje 2013

GEPLAATST: 05-03-2013 | LEES MEER

Met deze tweede dag vol zonnestralen is de discussie rondom de zomerdrank van 2013 officieel losgebarsten. HBMEO heeft de belangrijkste zomerdranktrends op een rijtje gezet en de 10 kanshebbers voor de titel ‘Zomerdrankje 2013’ geselecteerd. Wij worden blij van kandidaten zoals Sekt en gekoelde Chianti, die dit jaar helemaal hot zullen zijn. Aanradertje: Kessler Sekt Weisser Burgunder 2008 (onder andere te koop via www.cose.nu).

Welk drankje is jouw favoriet voor 2013?


Bron:  HBMEO

ALGEMEEN

Goud voor AIX rosé

GEPLAATST: 05-03-2013 | LEES MEER

Gisteren heeft de rosé AIX van wijnhuis Maison Saint Aix voor de derde keer op rij een gouden medaille gewonnen op het Concours Générale Parijs 2013. 

WINE

Zomerse champagne

GEPLAATST: 04-03-2013 | LEES MEER

De zon schijnt en dat moet gevierd worden! En waarmee kan dat nu beter dan met een goed glas champagne? Bijvoorbeeld met de Ruinart Rosé van het oudste champagnehuis ter wereld. Met het fruitige van Pinot Noir en de subtiele aanwezigheid van Chardonnay past deze rosé perfect bij zomerse gerechten, van aperitief tot dessert. 

ALGEMEEN

Geheugensteuntje

GEPLAATST: 28-02-2013 | LEES MEER

Aan een dichte fles kun je niet zien of ie zal smaken, maar voortaan kun je wel makkelijker onthouden welke wijnen nu écht goed bevielen. De Memorable Wines app – de naam zegt het al – helpt je met het herinneren van je favoriete wijnen. Registreer de fles die je opentrekt, maak hier een korte proefnotitie bij en poch ermee bij je vrienden, want je kunt je bevindingen nog delen ook. 

DOEN

Start met wijn

GEPLAATST: 28-02-2013 | LEES MEER

Geen tijd voor een uitgebreide wijncursus met veel theorie en bergen huiswerk? Maar wil je wel meer over wijn weten? In deze opstapcursus die op 5 en 26 maart wordt gegeven komen vooral praktische zaken over wijn aan bod. Per avond proef je zo’n 8 verschillende wijnen. Lees verder om je in te schrijven.

WINE

Een sociaal pakketje

GEPLAATST: 28-02-2013 | LEES MEER

Wijn deel je met vrienden, want drinken met z’n allen is leuk én handig. Public House introduceert namelijk een ‘sociaal wijnpakket’. Voor 30 dollar per maand krijg je een handzame box met 10 wegwerpglazen en 4 flessen wijn thuisbezorgd.

WINELIFE op