ALGEMEEN

Alcohol vanaf je 18e

GEPLAATST: 06-03-2013 | LEES MEER

Als het aan de Tweede Kamer ligt mag je voortaan pas vanaf je 18e alcohol kopen. De meerderheid is voor: VVD, PvdA, CDA, SP, ChristenUnie, GroenLinks, SGP, 50Plus en de Partij voor de Dieren. Ook moet alcoholbezit op straat strafbaar worden onder de 18.

WINE

Wijnrankwinnaars

GEPLAATST: 06-03-2013 | LEES MEER

Astrid Joosten en Hubrecht Duijker zijn vandaag in de prijzen gevallen! De tv-presenterende vinologe en gentleman-winewriter ontvingen de KVNW Wijnrank als blijk van waardering voor het positioneren van wijn als cultuurgoed in de samenleving. 

WINE

Zomerdrankje 2013

GEPLAATST: 05-03-2013 | LEES MEER

Met deze tweede dag vol zonnestralen is de discussie rondom de zomerdrank van 2013 officieel losgebarsten. HBMEO heeft de belangrijkste zomerdranktrends op een rijtje gezet en de 10 kanshebbers voor de titel ‘Zomerdrankje 2013’ geselecteerd. Wij worden blij van kandidaten zoals Sekt en gekoelde Chianti, die dit jaar helemaal hot zullen zijn. Aanradertje: Kessler Sekt Weisser Burgunder 2008 (onder andere te koop via www.cose.nu).

Welk drankje is jouw favoriet voor 2013?


Bron:  HBMEO

ALGEMEEN

Goud voor AIX rosé

GEPLAATST: 05-03-2013 | LEES MEER

Gisteren heeft de rosé AIX van wijnhuis Maison Saint Aix voor de derde keer op rij een gouden medaille gewonnen op het Concours Générale Parijs 2013. 

WINE

Zomerse champagne

GEPLAATST: 04-03-2013 | LEES MEER

De zon schijnt en dat moet gevierd worden! En waarmee kan dat nu beter dan met een goed glas champagne? Bijvoorbeeld met de Ruinart Rosé van het oudste champagnehuis ter wereld. Met het fruitige van Pinot Noir en de subtiele aanwezigheid van Chardonnay past deze rosé perfect bij zomerse gerechten, van aperitief tot dessert. 

ALGEMEEN

Geheugensteuntje

GEPLAATST: 28-02-2013 | LEES MEER

Aan een dichte fles kun je niet zien of ie zal smaken, maar voortaan kun je wel makkelijker onthouden welke wijnen nu écht goed bevielen. De Memorable Wines app – de naam zegt het al – helpt je met het herinneren van je favoriete wijnen. Registreer de fles die je opentrekt, maak hier een korte proefnotitie bij en poch ermee bij je vrienden, want je kunt je bevindingen nog delen ook. 

WINELIFE op