WINE

Mark my wine

GEPLAATST: 13-06-2013 | LEES MEER

Gespot op gastronomisch evenement Taste of Amsterdam: deze gemarkeerde flessen van Zeno. In 2010 zijn er maar 5450 stuks geproduceerd. Iedere fles is uniek door de handmatig weggestreepte nummers op het etiket. Dan zijn 5450 flessen er ineens een hoop! Ook niet onbelangrijk: de inhoud bestaat uit een blend van 85% sangiovese, 15% pinot noir. Lekker bij tapas en chocolade!

TRAVEL

Sauternes: méér dan alleen zoet

GEPLAATST: 10-06-2013 | LEES MEER

De vierde dag van onze Franse roadtrip in Frankrijk staat geheel in het teken van zoete wijnen. Zoet doet het niet best bij veel wijndrinkers. Hardnekkig is de reputatie van logge, overrijke tandenplakkers enerzijds, en peperduur vloeibaar goud anderzijds. In de Bordeauxregio Graves proeven we geen van beide.

Door Irene de Vette

TRAVEL

Is het al goud wat er blinkt?

GEPLAATST: 05-06-2013 | LEES MEER

Of je nu liefhebber bent of niet – je kunt eigenlijk niet om Bordeaux heen. De wijn is veel méér dan de drank zelf. Het is een lifestyle, een luxe, een droom. Voilà, ik presenteer de ‘Golden 4 box’. Een wijnkist die meer dan drie weken arbeidstijd heeft gekost, gemaakt in twintig verschillende fases. Met 1400 minutieus uitgehakte sterretjes en helemaal bedekt met een laag 24-karaats bladgoud. Hij is gevuld met Château d'Yquem uit 1967, 1947, 1937 en 1927. Vorig jaar betaalde een Chinese zakenman er € 50.000 voor.

 

Door Irene de Vette

TRAVEL

Voorbeeldige Bordeauxblends

GEPLAATST: 03-06-2013 | LEES MEER

Maandagmorgen, negen uur. We zijn in Bordeaux en duiken de schoolbanken in. Bij L’Ecole du Vins krijgen we een introductie van de wijnen die tot de verbeelding spreken van liefhebbers over de hele wereld. We krijgen elk vier proefglazen, een pipet en een maatbeker, want we gaan onze eigen wijnblends maken.

 

Door Irene de Vette

DESIGN

Tuitbeker

GEPLAATST: 31-05-2013 | LEES MEER

Knoei nooit meer! Met deze dubbelwandige tuitbeker van plastic blijft je wijn lekker koel en hoef je je geen zorgen te maken over wijnvlekken op je witte kleding. Leuk als cadeau voor een onhandige wijnvriend, maar ook handig voor in de picknickmand.

WINE

99,8% nuchter

GEPLAATST: 31-05-2013 | LEES MEER

Om Bob-ers, zwangere vrouwen en alcoholonthouders tegemoet te komen, heeft Grapedistrict een feestelijke alcoholvrije wijn gelanceerd! Na een jaar uitvoerig snuffelen en testen met verschillende proefpanels is de keuze op PasDuTout gevallen; een alcoholvrije bubbel uit de Provence. Met een theoretisch alcoholpercentage van 0,2% - vergelijkbaar met het alcoholpercentage van een vruchtensapje – mag de wijn zich alcoholvrij noemen. De frisse, fruitige wijn met stevige bubbel is een blend van Ugni Blanc, Airen en Chardonnay. Onder meer verkrijgbaar bij Grapedistrict voor € 6,99 in een 750 ml fles.

WINELIFE op