ALGEMEEN

De Burgemeester Wijnrestaurant van het Jaar 2012

GEPLAATST: 29-11-2011 | LEES MEER

De Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, is uit! Gisteren werd de gids, die wordt samengesteld door het team van Perswijn gepresenteerd tijdens een speciale lunch bij sterrenstaurant Merlet. Merlet werd tevens verkozen tot Restaurant van het Jaar 2012. Winnaar van de titel Wijnrestaurant van het Jaar 2012 is verder restaurant De Burgemeester in Linschoten, vorig jaar gekroond met één Michelinster.

ALGEMEEN

Michelinsterren bekend

GEPLAATST: 28-11-2011 | LEES MEER

Een belangrijke dag in culinair Nederland! Vanmorgen werd bekend gemaakt welke restaurants er een Michelinster bij kregen.

ALGEMEEN

Glitter en glamour bij Moet & Chandon

GEPLAATST: 27-11-2011 | LEES MEER

Moët & Chandon doen niet aan crisis: traditiegetrouw brengen ze ook deze novembermaand weer een bijzondere fles uit. En dat is geen bescheiden crisisfles geworden…

ALGEMEEN

Doggy bag voor overgebleven wijn

GEPLAATST: 25-11-2011 | LEES MEER

Nieuw, nieuw! Heb je lekker getafeld maar is de fles wijn nog niet helemaal soldaat gemaakt? Zonde! Bij 45 Franse restaurants kan je vanaf nu vragen om een Doggy Bag. Je aangebroken fles wordt in een stoffen wijn-etui gedaan en kan je dus later opdrinken.

ALGEMEEN

Keuringsdienst van waarde: de ontknoping

GEPLAATST: 24-11-2011 | LEES MEER

Het feest en de afdronk… Een anonieme kijker had Keuringsdienst van Waarde getipt dat sommige wijnen geen wijn zou zijn, maar ingedikt druivensap, aangelengd met water en gist.

ALGEMEEN

Ruit & Rijst

GEPLAATST: 24-11-2011 | LEES MEER

Ruit proefde deze keer met wijnprof Daan Schmidt. Samen selecteerden zij de lekkerste cava’s, crémants, vonkelwijnen, spumantes en sparkling wines. Alle bubbels dus die volgens de méthode traditionnelle gemaakt zijn, behalve champagne.

ALGEMEEN

Champagneschelpen

GEPLAATST: 24-11-2011 | LEES MEER

Doe eens gek en verwen jezelf met echte champagne, naast en ín het gerecht. De heilige bubbel leent zich namelijk perfect voor onvergetelijke feestgerechten. Probeer het zelf eens met deze gegratineerde oesters met champagnesabayon. Eenvoudig te bereiden, en niet te versmaden!

ALGEMEEN

Groene port

GEPLAATST: 24-11-2011 | LEES MEER

Biologische wijnen zijn in opmars. En nu wordt het assortiment nog completer: Graham’s brengt binnenkort een port op de markt die gemaakt is van biologisch geteelde druiven: Graham’s Natura Reserve Port.

ALGEMEEN

En nog een pop-up store!

GEPLAATST: 23-11-2011 | LEES MEER

Ze schieten als paddestoelen uit de grond, die pop-up wine stores en pop-up wine bars! Na gisteren te melden dat Amsterdam een tijdelijke wijnbar rijker is, kunnen we vandaag vertellen dat je Utrecht tot en met 31 januari op het Wed, midden in het Utrechtse centrum, pop-up wijnhandel Bessling kunt vinden. Dit is een initiatief van Jan (57) en Maarten Besseling (30) van Slijterij Besseling, al veertig jaar (drie generaties lang) gevestigd aan de Kanaalstraat, Utrecht. 

ALGEMEEN

Doen: groepsreis Douro-vallei

GEPLAATST: 22-11-2011 | LEES MEER

De Douro-vallei in Noord-Portugal is dé bestemming voor wie iets anders zoekt dan de stranden van de Algarve of de drukte van Lissabon. Hier vind je nog de authentiek Portugese manier van leven, te midden van ongerepte natuur. Op de oevers van de Douro groeien de druiven waarvan de wereldberoemde portwijn wordt gemaakt en de kleine stadjes aan de rivier ademen een eigen, unieke sfeer. Niets voor niets riep UNESCO de streek uit tot Werelderfgoed.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op