WINE

105 Loirewijnen bekroond

GEPLAATST: 14-05-2013 | LEES MEER

Interloire, de overkoepelende organisatie van de Loirewijnen, meldt trots dat er 105(!) Loirewijnen in de prijzen zijn gevallen op het ‘Concours Mondial du Sauvignon’. Er werden in totaal 807 wijnen uit 20 landen geproefd. 

De 2 Trophy Awards gingen naar:
• Domaine Gibault Sauvignon Blanc, 2012, Touraine (Noyers sur Cher)
producent: Domaine Danielle de l’Ansée
• Domaine André Vatan Saint François, 2011, Sancerre
producent: André Vatan
 

DESIGN

Ruin-ART champagnekist

GEPLAATST: 13-05-2013 | LEES MEER

Dat is nog eens een speciale champagnekist! Piet Hein Eek maakte hem ter ere van de limited edition Blanc De Blancs van het oudste champagnehuis ter wereld: Maison Ruinart.

WINE

Topoogst Nieuw-Zeeland

GEPLAATST: 03-05-2013 | LEES MEER

Veel en goed, dat is de oogst van Nieuw-Zeeland dit jaar die van februari tot mei heeft plaatsgevonden. Door het perfecte weer en het uitblijven van (schimmel)ziektes wordt de opbrengst op 300.000 ton geraamd. Dit is 12,8 % meer dan in het magere oogstjaar van 2012. 

DOEN

Lezersaanbieding: kookworkshop

GEPLAATST: 02-05-2013 | LEES MEER

Kook de sterren van de hemel, proef en drink! Onder begeleiding van tweesterrenchef en SVH meesterkok Onno Kokmeijer (**Ciel Bleu), Yamazato's sterrenchef Akira Oshima en wijnexpert Huib Edixhoven kun je zaterdag 15 juni 2013 mee doen aan de East meets West kookworkshop! Na een glas wijn en een amuse leer je de fijne kneepjes van de Westerse en Oosterse keuken kennen. Na afloop krijg je een fijne goodiebag mee naar huis vol recepten en bijpassende wijnadviezen. Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op!

DESIGN

Goed gelabeld op reis

GEPLAATST: 02-05-2013 | LEES MEER

Honderden zwarte koffertjes rollen er over de bagageband. Die van jou herken je meteen met dit leuke kurkenlabel. 

DINE

Italiaanse wijnspijstip

GEPLAATST: 02-05-2013 | LEES MEER

Ben je er nog niet uit wat je vanavond op tafel gaat zetten? Bij dit heerlijke, bijna mediterrane weer past een heerlijk Italiaans gerecht. Wij zijn verslaag aan aardappelgnocchi met gorgonzola en pistachenoten en dit recept delen we graag met je. Wat we hierbij drinken? Rode wijn gemaakt van de barbera-druif, zoals de Batasiolo d´Alba ´Sovrana´ 2009.

WINELIFE op