ALGEMEEN

Award voor Torres

GEPLAATST: 12-12-2012 | LEES MEER

Voorzitter Miguel A. Torres heeft de ‘Wine Intelligence 10 for 10 Business Award’ binnengehaald! Je raadt het vast al; Miguel A. Torres is de voorzitter van één van de meest bekende bodega’s van Spanje, Bodegas Torres.

ALGEMEEN

Winefield's Neerlands grootste

GEPLAATST: 12-12-2012 | LEES MEER

Groot nieuws voor de Nederlandse wijnwereld! Winefield’s Auctioneers stootte afgelopen weekend Christie’s Amsterdam van de troon als marktleider van wijnveilingen.

ALGEMEEN

Uitdaging: onuitspreekbare druivensoorten

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Öküzgözü en Boğazkere zijn namen die met het nodige tongstruikelen werden uitgesproken tijdens de EWBC in Turkije. Deze digitale wijnconferentie stond dit jaar in het teken van het perfect uitspreken van bekbrekende en vaak onbekende namen uit de wijnwereld. Of wél bekend, maar vermeden uit schaamte om de plank mis te slaan met de uitspraak.

ALGEMEEN

Vandaag in de Volkskrant

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Bladendokter Rob van Vuure heeft ons blaadje vandaag in de Volkskrant onder de loep genomen!

Hieronder zijn bevindingen:

ALGEMEEN

De waarheid over sulfiet

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Hoofdpijn na een avondje wijn drinken? Vaak wordt sulfiet hiervoor als schuldige aangewezen. Inderdaad, de stof kan een negatieve werking hebben, vooral op mensen die er extra gevoelig voor zijn (astma).

ALGEMEEN

Thee-wijn samenwerking

GEPLAATST: 07-12-2012 | LEES MEER

 

 

De Bordeauxse stad Libourne en de Chinese stad Pu’er hebben afgesproken elkaars producten te gaan promoten. Zoals te verwachten in Bordeaux is Libourne een grote wijnproducerende gemeente en Pu’er staat bekend om zijn goede thee.

WINELIFE op