ALGEMEEN

Brangelina en Perrin familie maken wijn

GEPLAATST: 14-02-2013 | LEES MEER

Hollywoodkoppel Brad Pitt en Angelina Jolie zullen in de toekomst niet alleen meer bekend zijn om hun acteerwerk en looks. Na het kopen van Château Miraval in de Provence gaan ze samenwerken met de familie Perrin, eigenaars van Château Beaucastel in Chateauneuf-du-Pape. Deze bekende wijnmakers uit de Rhône-Vallei zullen voortaan verantwoordelijk zijn voor zowel het wijn maken als de distributie van Brangelina’s Château Miraval in Correns. 

ALGEMEEN

Folle Blanche wil meer bekendheid

GEPLAATST: 14-02-2013 | LEES MEER

Na tientallen jaren lang Vin Délimité de Qualité Supérieure te zijn geweest, is Gros Plant du Pays Nantais sinds 2011 een officiële AOC/AOP. Gros Plant (oftewel Folle Blanche) is onlosmakelijk verbonden met Muscadet, zowel qua karakteristiek als qua productiegebied en wordt ook wel ‘het kleine broertje van’ genoemd. Er zijn geen producenten die alleen van Gros Plant leven, maar hij wordt door 300 van de 650 Muscadet producenten op de markt gebracht. Een ‘bijdruifje’ dus. 

ALGEMEEN

No House Wine bouwt huizen

GEPLAATST: 14-02-2013 | LEES MEER

No House Wijn is niet alleen een lekkere vonkelwijn met een mooie verpakking; van de opbrengst worden veel goede daden verricht. In Zuid-Afrika leven veel mensen in krotten en aids ligt op de loer. Met de hulp van Jumbo heeft No House Wine het afgelopen jaar maar liefst € 24,870,- opgehaald met de verkoop van wijn! Hier kunnen 7 huisjes van worden gebouwd, waardoor er weer een paar families minder in een krot hoeven te leven. Vanaf deze maand start de bouw van de huizen in de provincie Mpumalanga vlakbij Mozambique. De Nederlandse stichting Home Plan begeleidt de bouw. Een prachtig project vinden wij: wij drinken lekkere wijn en helpen hiermee ook nog eens mensen in Afrika (en zien er ook resultaat van)!

ALGEMEEN

Bourgondische bulkwijn gevraagd

GEPLAATST: 12-02-2013 | LEES MEER

Een kleine oogst in 2012 en een sterk groeiende vraag uit zowel binnen- als buitenland (met name het Verre Oosten). Deze combinatie zorgt ervoor dat de prijzen van de bulkwijnen uit de Bourgogne flink konden stijgen in 2012-2013. En dat hebben ze gedaan: in de eerste vier maanden van de campagne 2012-2013 werd ruim 460.000 hectoliter in bulk verhandeld, 4% meer dan het vijfjarig gemiddelde. Een eenvoudige appellation als Bourgogne Passe-Tout-Grains doorbrak de grens van 200 euro per hectoliter (+25%), dat zo’n € 1,50 per fles is. Appellation Mercurey kwam gemiddeld aan 500 euro (+22%), dat gelijk staat aan € 3,75 per fles. 

 

Bron: Wijninfo

Beeld: Flickr - photohome_uk

ALGEMEEN

Auxois wil voor team Bourgogne spelen

GEPLAATST: 12-02-2013 | LEES MEER

IGP de l’Auxois is een gebiedje in de Côte d’Or met maar 25 hectare wijngaarden. De wijnproducenten van IPG de l’Auxois hebben aangegeven dat zij zich willen aansluiten bij regionale appellation Bourgogne. De reden is uiteraard van commerciële aard, wat logisch is: iedereen kent de naam Bourgogne, maar de naam Auxois zal bij minder mensen bekend zijn. Een primeur zou het niet zijn als Auxois zijn doel bereikt; de Bourgogne kent al ruim twintig sub-appellations.

 

Bron: Wijninfo

Beeld: Toprural

ALGEMEEN

Niet zomaar een kelder

GEPLAATST: 11-02-2013 | LEES MEER

Britten bierdrinkers? Niet als het aan de Engelse overheid ligt! Haar Ambtenaren zijn dol op wines for the happy few, zoals Domaine de la Romanée-Conti, Chateau Margaux en Cheval Blanc. Voor een sip and sniff hoeft er slechts afgedaald te worden naar de mieterse kelder, waar er zo’n 38.000 flessen liggen, ter waarde van 2.95 miljoen Pond!

 

WINELIFE op