DOEN

Italiaans genieten

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

Op 7 februari organiseert De Gouden Ton een Italiaans wijndiner in restaurant Oud Zuid. Weten welke Italiaan je steeds in je glas hebt? Wijnkenners Mario Codero en Urs Vetter vertellen je er graag over! Om een tipje van de sluier te lichten: je kan verschillende Italianen zoals Pinot Bianco en Barberesco aan tafel verwachten. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in!

ALGEMEEN

Oostenrijk kiest voor kwaliteit

GEPLAATST: 16-01-2013 | LEES MEER

De opbrengst van de Oostenrijkse wijnexport is binnen 10 jaar tijd meer dan verdubbeld! € 128,5 miljoen hebben de wijnen afgelopen jaar opgebracht, terwijl er 60% minder wijnen de grens over gingen. Door de voorjaarsvorst zijn er in verhouding meer duurdere wijnen in plaats van bulkwijnen geproduceerd. De prijs per fles ligt hierdoor gemiddeld hoger.

DESIGN

Slimme ijsblokjes

GEPLAATST: 16-01-2013 | LEES MEER

Vergeet jij door de gezelligheid ook wel eens bij te houden hoeveel je drinkt? Dan bieden deze slimme ijsblokjes hulp!

ALGEMEEN

Let it be wine

GEPLAATST: 14-01-2013 | LEES MEER

Geschokt waren we toen we het berichtje in de VARAgids over wijndrinkende Beatlefans lazen. Volgens wiskundige Tom Goris (Universiteit Utrecht) kun je uit de Top 2000 opmaken dat bierdrinkers over het algemeen van de Stones houden en wijndrinkers van de Beatles. Maar onze hoofdredacteur is alles behalve een Beatlefan! Je begrijpt: uit voorzorg draaien we alleen nog Beatles-liedjes op de werkvloer. De Rolling Stones komen er niet meer in.

DESIGN

Kleed je fles aan

GEPLAATST: 10-01-2013 | LEES MEER

Maak een fles wijn als kado origineler door deze flesverpakking. Als een tweede huid sluit deze Bottle Skin om bijna elke wijnfles van 75 cl. Er zijn designs in verschillende stijlen te bestellen. Wil je het nog persoonlijker? Laat je eigen logo drukken op een Bottle Skin!


Verkrijgbaar bij www.designyourwine.nl
 

ALGEMEEN

Tasmaanse wijngaarden verbrand

GEPLAATST: 09-01-2013 | LEES MEER

We waren er al bang voor: grote wijngaardbranden in Tasmanië. De branden ontstaan gemakkelijk door de extreem hoge temperatuur die heerst in Australië (zelfs de 50 graden is bereikt!).

WINELIFE op