DESIGN

Big ass, Royal Bitch en meer gewaagde wijnetiketten

GEPLAATST: 04-01-2013 | LEES MEER

Een afwijkende naam voor een wijn, het kan origineel zijn. Maar soms gaat de product wel érg ver met het verzinnen van opvallende wijnnamen!

ALGEMEEN

Biologische wijn duurder

GEPLAATST: 04-01-2013 | LEES MEER

Sinds begin dit jaar gelden nieuwe regels voor de handel in biologische wijn. In het buitenland biologisch gekeurde wijnen moeten in Nederland verplicht nogmaals door de inspectie heen, met extra kosten tot gevolg.

DOEN

Seishu proeverij

GEPLAATST: 03-01-2013 | LEES MEER

Even genoeg champagne gedronken de afgelopen dagen? Probeer dan eens Japanse rijstwijn, oftewel Seishu. Proef op 11, 18 of 26 januari tussen 20.00 - 22.00 uur maar liefst 7 verschillende Sake's bij Sakelicious in Amsterdam. Daarnaast leer je over de theorie achter de rijstwijn en krijg je bijpassende hapjes te proeven.  

WINE

Val af met wijn

GEPLAATST: 03-01-2013 | LEES MEER

Dat een glas rode wijn per dag goed is voor je hart, is al langer bekend. Maar dat je er ook van afvalt weten de meesten nog niet! De universiteit van Navarro in Spanje heeft de afgelopen 30 jaar onderzoek gedaan naar het effect van rode wijn op het lichaamsgewicht. Aangezien rode wijn boordevol antioxidanten zit die goed zijn voor de stofwisseling, helpt het drinken van rode wijn bij gewichtsafname. Maar let op: het gaat hier om één glas rode wijn per dag. Zwaardere drinkers hebben wel meer risico om aan te komen. 

DOEN

Proef Châteauneuf-du-Pape

GEPLAATST: 03-01-2013 | LEES MEER

Brasserie Harkema in Amsterdam organiseert 20 januari om 16.30 uur een blindproeverij van een selectie Châteauneuf-du-Pape's. Mocht je trek krijgen na het drinken van de zware jongens, dan kun je in de brasserie aanschuiven bij het diner.

ALGEMEEN

Beste wijnvideo's 2012

GEPLAATST: 03-01-2013 | LEES MEER

Elk jaar worden de favoriete wijnvideo’s verkozen in de Wine Spectator Video Contest. De filmpjes variëren van informatief tot vermakelijk, waarvan de winnaar dit jaar wel heel apart is.

WINELIFE op