ALGEMEEN

Mount Henan eerste Chinese appellatie

GEPLAATST: 19-03-2013 | LEES MEER

De eerste officiële appellatie in China is een feit! Op 1 februari is Mount Henan van kracht geworden. Opmerkelijk is dat Mount Henan op dezelfde breedtegraad ligt als Bordeaux. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat het klimaat ook hetzelfde is. Mount Henan ligt landinwaarts en heeft dan ook trekken van een continentaal klimaat. Slechts 200 millimeter neerslag en 3000 zonuren per jaar, met veel verschillen tussen de seizoenen. Momenteel zijn in het gebied tien wijnbedrijven actief.

WINE

25 jaar Perswijn

GEPLAATST: 19-03-2013 | LEES MEER

Zondag 26 mei viert Perswijn zijn 25-jarig jubileum met een uitgebreide zomerproeverij! In het Mövenpick Hotel in Amsterdam proef je zomerwijnen met veelbelovende thema's als jubileumbubbels, eetrosé, cool rouge en zwoel wit.

ALGEMEEN

Henri Krug overleden

GEPLAATST: 18-03-2013 | LEES MEER

Henri Krug, voormalig eigenaar van Krug Champagne is op 7 maart overleden aan kanker op een leeftijd van 76 jaar. In 2001 ging Krug met pensioen en gaf het stokje door aan zijn broertje Rémi. Inmiddels is Henri’s zoon Olivier directeur de la maison. Na zijn pensioen is Henri Krug altijd blijven meehelpen in het bedrijf; zowel bij het wijnmaken als bij het runnen van het enorme bedrijf. 

ALGEMEEN

Concurrentie voor Cava DO

GEPLAATST: 18-03-2013 | LEES MEER

Er komt een strengere appellatie van Spaanse mousserende wijnen uit Penedès op de markt. Producent Raventós I Blanc heeft het gehad met het slechte imago van de wereldberoemde Spaanse appellatie Cava DO. Daarom besloot hij een ‘Cava DO-upgrade’ te ontwikkelen die waarschijnlijk Conca Del Riu Anoia zal gaan heten. De nieuwe appellatie staat voor de geografische herkomstbenaming voor het gebied rond de rivier de Anoia. 

WINE

Welke bijbelwijn?

GEPLAATST: 14-03-2013 | LEES MEER

Rembrandt van Rijn maakte veel mooie etsen van bijbelse taferelen, uiteraard met bijbehorende godendrank. Zijn laatst ontdekte etsplaat 'Abraham onthaalt de drie engelen' (1656) werd in 1997 bij veilinghuis Christie’s gevonden. Maar welke wijn zou Abraham de engelen hebben geschonken? Laat ons via info@winelifemagazine.nl weten welke wijn jij denkt dat er in de afgebeelde kelk zit. De origineelste inzending wint 2 vrijkaarten voor het Westfries museum in Hoorn én het Rembrandt Magazine (totaal 2 sets t.w.v. € 20,95). Dit ter ere van de bijzondere expositie ‘Rembrandt in Zwart-Wit: 
www.rembrandtinzwartwit.nl

ALGEMEEN

Uitgeverij van WINELIFE

GEPLAATST: 12-03-2013 | LEES MEER

Geachte abonnee,

Wellicht heeft u uit de pers vernomen dat de uitgeverij van WINELIFE failliet verklaard is.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan een doorstart. U zult de aankomende edities volgens planning ontvangen.

Wij proosten op een succesvolle en voorspoedige doorstart.

WINELIFE op