DOEN

Wijn & Spijscursus

GEPLAATST: 20-12-2012 | LEES MEER

Wat schenk je bij een heerlijke gebraden eend? Dat en meer leer je tijdens de wijn & spijscursus van onze huissommelier Edwin Raben. In drie dagen tijd leer je de ideale match tussen gerecht en wijn te maken. De cursus vindt plaats in Landgoed Groot Warnsborn te Arnhem en is voor wijnliefhebbers, hobbykoks en horecapersoneel bedoeld. Maandag 7 januari start de cursus, de andere cursusdagen vallen op 21 januari en 18 februari 2013. 

DOEN

Wijnlogboek op je telefoon

GEPLAATST: 20-12-2012 | LEES MEER

Van nu af aan vergeet je nooit meer je favoriete wijn! Fotografeer met je smartphone het wijnetiket en de gratis Vivino app geeft je de bijbehorende informatie plus jouw rating! Zo weet je direct van welke wijnen je eerder hebt genoten en welke flessen je wat minder vond. 

DESIGN

Wijn en kristallen

GEPLAATST: 20-12-2012 | LEES MEER

Bodegas Torres komt voor de tweede keer met een limited edition van Viña Esmeralda. Deze geurige wijn van Moscatel en Gewürztraminer doet het uitstekend bij krab, witvis, zoet gemarineerde gerechten en gevogelte. En in het giftpack vind je ook nog eens een paar smaragdgroene oorbellen van Swarovski kristal. Leuk kerstcadeau!

WINE

Geen Chateau d’Yquem vintage 2012

GEPLAATST: 19-12-2012 | LEES MEER

Voor de eerste keer in 20 jaar zal Chateau d’Yquem geen vintage Sauternes maken. ‘De kwaliteit van de oogst was niet goed genoeg om Yquem te worden.’ zegt woordvoerster Valérie Lailhuegue over de moeilijke beslissing. De late oogst van dit jaar en vooral het slechte weer in oktober was voor veel Sauternes-producenten fataal.

ALGEMEEN

Adiós goedkope Argentijnen…

GEPLAATST: 18-12-2012 | LEES MEER

Eén van de dingen die we zo leuk vinden aan Argentinië, is dat er wijnen vandaan komen die relatief goedkoop én goed zijn. Helaas zullen we in toekomst steeds minder smakelijke Malbecs met een zacht prijsje tegenkomen. En dit geldt niet alleen door de vrij matige oogst dit jaar.
 

DINE

Heren Dineren recenseren gastronomisch Nederland

GEPLAATST: 17-12-2012 | LEES MEER

Afgelopen weekend is de gastronomische recensiewebsite herendineren.nl gelanceerd. De mysterieuze heren A. en Z. zijn trots op de Hollandse horeca en willen dit positieve geluid met Heren Dineren uitdragen. Van sterrenzaak tot brasserie, de heren A. en Z. gaan overal langs. De waardering geschiedt aan de hand van een aantal toegekende hoedjes voor restaurants en petjes voor brasserieën. Met 5 hoedjes heb je een superieur zinnenprikkelend restaurant te pakken.

WINELIFE op