ALGEMEEN

Voormalig wijnhuiseigenaar vermoord

GEPLAATST: 05-12-2012 | LEES MEER

Op 30 november werd de 66-jarige multimiljonair Reveesh Kumra dood aangetroffen in zijn woning in Silicon Valley. Volgens zijn ex-vrouw waren er 4 mensen het huis binnengedrongen, die ook haar aanvielen.

WINE

233 jaar oude cognac ontdekt in Nederlandse collectie

GEPLAATST: 05-12-2012 | LEES MEER

De oudste Courvoisier & Curlier cognac (uit 1789!) heeft de aandacht van Harrods in London getrokken. Het beroemde warenhuis ‘ontdekte’ de drank in de grootste verzameling van oude likeuren ter wereld. Deze prestigieuze collectie behoort toe aan Bay van der Bunt: jawel, een landgenoot!

ALGEMEEN

Spaanse topkok laat wijnvoorraad veilen

GEPLAATST: 05-12-2012 | LEES MEER

De topkok Ferran Adrià wil de 8807 flessen uit de wijnkelder van zijn voormalige driesterrenrestaurant El Bulli (Roses) veilen. De opbrengst gaat naar zijn eigen ELBulli Foundation, een culinair onderzoekscentrum. De resultaten van de onderzoeken zijn te vinden in de culinaire variant van Wikipedia, genaamd LaBulliPedia.

ALGEMEEN

Vandalen maken kostbare wijn met de grond gelijk

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

In de nacht van 3 december zijn een aantal vandalen de kelders van Case Basse binnengedrongen, een klein bedrijf dat een van de beste wijnen produceert van Brunello di Montalcino. Opvallend is dat de inbrekers niets hebben gestolen, wel hebben zij de taps van enkele vaten opengezet waardoor vele liters aan wijn op de vloer terecht zijn gekomen. Maar liefst 6 vaten hebben zij op deze manier verspild. Zonde!

ALGEMEEN

Fransen drinken steeds minder wijn

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

Het drinken van wijn neemt met grote stappen af in Frankrijk. Het stereotype beeld van een Fransman met in de ene hand een baguette en croissant en in de andere een fles wijn wordt (helaas) steeds minder waar.

ALGEMEEN

Pop Up By the Grape in Utrecht

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

Speciaal voor de feestmaand heeft By the Grape een Pop Up Winery aan de Twijnstraat in Utrecht geopend. Heel december kun je hier van 10.00 – 19.00 uur terecht om wijnen te proeven en te kopen zodat je tijdens de feestdagen de goede wijnen in huis hebt.

WINELIFE op