ALGEMEEN

Fransen drinken steeds minder wijn

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

Het drinken van wijn neemt met grote stappen af in Frankrijk. Het stereotype beeld van een Fransman met in de ene hand een baguette en croissant en in de andere een fles wijn wordt (helaas) steeds minder waar.

ALGEMEEN

Pop Up By the Grape in Utrecht

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

Speciaal voor de feestmaand heeft By the Grape een Pop Up Winery aan de Twijnstraat in Utrecht geopend. Heel december kun je hier van 10.00 – 19.00 uur terecht om wijnen te proeven en te kopen zodat je tijdens de feestdagen de goede wijnen in huis hebt.

DINE

Michelin sterren België

GEPLAATST: 30-11-2012 | LEES MEER

Niet alleen in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen zijn de Michelin sterren van 2013 bekend gemaakt. België heeft er één nieuw tweesterrenrestaurant bij: La Durée in Izegem van chef Angelo Rosseel. Het aantal driesterrenrestaurants blijft op 3 staan en 10 restaurants ontvingen hun eerste ster. België heeft nu 124 sterrenrestaurants!

DESIGN

Coole koeler

GEPLAATST: 29-11-2012 | LEES MEER

Een wijnkoeler te groot, onhandig of te klassiek? De Corckcicle Color Wine Chiller is klein én hip. Om witte wijn koel te houden en de temperatuur van rode wijn te verlagen.

WINE

Louis Vuitton-wijn voor China

GEPLAATST: 29-11-2012 | LEES MEER

 

 

Louis Vuitton en wijn?! Ja!
 

Hoewel LV ongetwijfeld bij de meesten bekend staat als modemerk, heeft deze Franse brand enkele weken geleden een serie wijnen onder de naam XLV gelanceerd. Dit speciaal gericht op de smaak van Chinese consumenten; fruitig en zacht. De wijnen komen van de eigen wijngaarden van Vuitton, uit Ventoux.
 

ALGEMEEN

Nortons Riccitelli ‘Winemaker of the year’

GEPLAATST: 28-11-2012 | LEES MEER

Bij de Wine Enthusiast Wine Stars Awards werd de Argentijnse Jorge Riccitelli verkozen tot ‘Winemaker of the year’. Het is de eerste keer dat een wijnmaker uit Zuid-Amerika deze felbegeerde titel in ontvangst mag nemen. Desalniettemin geen totale verrassing, aangezien Riccitelli als ‘Chief Winemaker’ het ene succes na het andere heeft bereikt voor Bodega Norton. Al sinds 1992 stopt hij zijn liefde en kennis in het maken van wijn voor deze Argentijnse bodega. Internationaal wordt Jorge Riccitelli vooral geroemd om het maken van wijnen als Norton Malbec DOC, Norton Reserva Malbec, Norton Cosecha Tardía Dulce.

WINELIFE op