WINE

Een sociaal pakketje

GEPLAATST: 28-02-2013 | LEES MEER

Wijn deel je met vrienden, want drinken met z’n allen is leuk én handig. Public House introduceert namelijk een ‘sociaal wijnpakket’. Voor 30 dollar per maand krijg je een handzame box met 10 wegwerpglazen en 4 flessen wijn thuisbezorgd.

DESIGN

Kurk in je computer

GEPLAATST: 28-02-2013 | LEES MEER

Een goed voorbeeld van winedesign waar we van houden: deze ‘kurkstick’. Het opslaan van je bestanden doe je vanaf nu op een stylish manier met deze handige 8 GB usb-stick vermomd als kurk. Maar pas op: niet geschikt om je open fles mee af te sluiten!

ALGEMEEN

Napa County economische grootmacht

GEPLAATST: 28-02-2013 | LEES MEER

De wijnmakers van Napa County mogen hun handen dichtknijpen met de cijfers van Stonebridge Research Group. De sterke economische positie van het grote Amerikaanse wijngebied wordt hierin bevestigd. Uit het onderzoek (uitgevoerd in opdracht van de Napa Valley Vintners) blijkt onder andere dat 1 op de 5 flessen Californische wijn uit Napa County komt. Ook komt naar voren dat 1 op elke 3 dollar die aan wijn wordt besteed in de VS, op de rekening van Napa County komt. Qua volume produceren ze 17,5% van het totale volume in de VS, maar zijn ze goed voor 31% van de totale waarde aan wijn. In 2011 leverde Napa County’s wijn wereldwijd 10,1 miljard dollar op, waarvan 5,5 miljard voor de Napa Valley. Het wijntoerisme in Napa levert jaarlijks een miljard dollar op.
 

ALGEMEEN

Liefde is… samen wijn drinken

GEPLAATST: 27-02-2013 | LEES MEER

Stellen die dezelfde hoeveelheid alcohol drinken zullen minder snel uit elkaar gaan. Wanneer de één veel meer drinkt dan de ander leidt dit nogal eens tot scheidingen, vooral wanneer de vrouw haar man onder de tafel drinkt. De Noorse onderzoekers zullen de resultaten van dit onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Alcoholism: Clinical & Experimental Research publiceren. 

ALGEMEEN

Etiketuitbreiding Pays d’Oc

GEPLAATST: 26-02-2013 | LEES MEER

De producenten van IGP Pays d’Oc (vroeger Vin de Pays d’Oc) hebben besloten de herkomstvermelding op de etiketten van hun wijnen uit te breiden. Naast de vermelding IGP Pays d’Oc komt er ook een logo en de vermelding Vin de France op de fles te staan. Voortaan zullen de producenten ook steevast hun slogan Vin de France par naissance, vin de qualité par conviction gebruiken. Hiermee benadrukken ze de Franse herkomst van hun wijn.

ALGEMEEN

2012 recordjaar wijnexport Verenigde Staten

GEPLAATST: 26-02-2013 | LEES MEER

Ondanks de enorme daling van de wijnverkoop aan Hongkong, heeft de Verenigde Staten in 2012 meer wijnen geëxporteerd dan ooit. Het Wine Institute geeft aan dat de Amerikaanse wijnexport het afgelopen jaar steeg met 2,6%, wat zo’n 1,43 biljoen dollar (ongeveer 1,9 biljoen euro!) in het laatje heeft gebracht. Californië is duidelijk de grootmacht onder de Amerikaanse wijnen; het populaire wijngebied was goed voor zo’n 90% van alle wijnverkoop van de VS. 

WINELIFE op