ALGEMEEN

InterLoire verliest Montlouis

GEPLAATST: 19-02-2013 | LEES MEER

Na Bourgueil zal ook de appellation Monlouis-sur-Loire per 1 januari 2014 de regionale brancheorganisatie InterLoire achter zich laten. Wijnboeren in Montlouis willen voortaan de marketing en promotie voor eigen rekening nemen. Ze zijn niet meer tevreden over InterLoire en sommigen smijten zelfs met de woorden ‘incompetentie’ en ‘bureaucratie’. 

ALGEMEEN

Twee nieuwe MICHELIN-gidsen

GEPLAATST: 19-02-2013 | LEES MEER

Michelin heeft er twee nieuwe gidsen bij: de MICHELIN gids Frankrijk 2013 en de Bonnes petites tables du guide MICHELIN 2013. In de eerste zal je de neusjes van de zalm van de Franse gastronomie en hotels vinden. De gids beschikt over 4461 hotels en 4282 restaurants (waaronder 596 sterrenrestaurants)! Hoe de inspecteurs te werk zijn gegaan? Undercover als gewone klant beoordeelden ze de gerechten van allerlei soorten restaurants waarbij ze vijf criteria hanteerden: de kwaliteit van de gebruikte producten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van de bereidingswijzen en smaken, de prijs-kwaliteitverhouding en de consistentie. Natuurlijk werd er ook op service en comfort gelet; deze werden gekeurd met een apart beoordelingssysteem.

DOEN

Win kaarten voor Californische proeverij

GEPLAATST: 14-02-2013 | LEES MEER

Proef meer dan 600 (!) verschillende Californische wijnen op dinsdag 19 maart vanaf 17.00 uur in het Hilton Hotel in Den Haag. De proeftafels staan vol met biologische Fetzer en Bonterra, 'Neerlands' trots Bernardus, de nestor van Californië Robert Mondavi, filmmaker Francis Ford Coppola, Zinfandel-specialisten Seghesio, Ravenswood en Ridge, Pinot Noir-superster Walter Schug en nog veel meer. Kortom, genoeg redenen om te gaan! En WINELIFE geeft 25 x 2 vrijkaarten weg t.w.v. € 20! Mail je NAW-gegevens naar info@winelifemagazine.nl om kans te maken. 

DOEN

Limburg smaakt

GEPLAATST: 14-02-2013 | LEES MEER

Benieuwd naar wijn van vaderlandse bodem? Ontdek ze tijdens het winterwonderland wijnarrangement in Grashoek, Noord-Limburg. Voor maar € 21 p.p. word je op vrijdag, zaterdag of zondag ontvangen met de mousserende rosé van Kapèlkeshof ‘Parel van Peel & Maas’, wandel je door de wijngaard en geniet je van een wijnproefplankje en luxe hapjes parade voor een knisperend haardvuur. Romantisch!

WINE

Leven als een wijnboer in Frankrijk

GEPLAATST: 14-02-2013 | LEES MEER

De Franse wijnboeren hebben het het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Volgens berekeningen van de statistische dienst van het Franse ministerie van landbouw ging de gemiddelde wijnboer in Frankrijk er het afgelopen jaar qua inkomen behoorlijk op achteruit. 

ALGEMEEN

Galloni verlaat The Wine Advocate

GEPLAATST: 14-02-2013 | LEES MEER

Hoofdrecensent Antonio Galloni gaat weg bij Robert Parker’s tijdschrift The Wine Advocate. De ondernemersgeest in Galloni borrelde weer op en daarom begint hij zijn eigen website. Zijn vertrek is ook deels te wijten aan de verkoop van The Wine Advocate aan een groep Aziatische investeerders

WINELIFE op