ALGEMEEN

Winefield's Neerlands grootste

GEPLAATST: 12-12-2012 | LEES MEER

Groot nieuws voor de Nederlandse wijnwereld! Winefield’s Auctioneers stootte afgelopen weekend Christie’s Amsterdam van de troon als marktleider van wijnveilingen.

ALGEMEEN

Uitdaging: onuitspreekbare druivensoorten

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Öküzgözü en Boğazkere zijn namen die met het nodige tongstruikelen werden uitgesproken tijdens de EWBC in Turkije. Deze digitale wijnconferentie stond dit jaar in het teken van het perfect uitspreken van bekbrekende en vaak onbekende namen uit de wijnwereld. Of wél bekend, maar vermeden uit schaamte om de plank mis te slaan met de uitspraak.

ALGEMEEN

Vandaag in de Volkskrant

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Bladendokter Rob van Vuure heeft ons blaadje vandaag in de Volkskrant onder de loep genomen!

Hieronder zijn bevindingen:

ALGEMEEN

De waarheid over sulfiet

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Hoofdpijn na een avondje wijn drinken? Vaak wordt sulfiet hiervoor als schuldige aangewezen. Inderdaad, de stof kan een negatieve werking hebben, vooral op mensen die er extra gevoelig voor zijn (astma).

ALGEMEEN

Thee-wijn samenwerking

GEPLAATST: 07-12-2012 | LEES MEER

 

 

De Bordeauxse stad Libourne en de Chinese stad Pu’er hebben afgesproken elkaars producten te gaan promoten. Zoals te verwachten in Bordeaux is Libourne een grote wijnproducerende gemeente en Pu’er staat bekend om zijn goede thee.

DESIGN

Champagnegadgets

GEPLAATST: 06-12-2012 | LEES MEER

Champagne drinken an sich is natuurlijk al heel feestelijk, toch kan je er nog nét een schepje bovenop doen met deze champagnegadgets!


Lichtgevende champagneglazen
Deze lichtgevende champagneglazen lichten op zodra de eerste paar druppels champagne de bodem raken. Alleen het glas met inhoud is dus al een feestje!
Verkrijgbaar voor € 16,95 voor een set van 4 glazen bij onder andere www.megatopper.nl


Champagne-Kurkkruk

Hoe feestelijk wil je je interieur hebben? Deze champagnekruk lijkt net uit de fles geknald te zijn en is klaar voor gebruik. Plof neer op deze stijlvolle zitplek, en drink er vooral een glaasje champagne bij! 

Verkrijgbaar voor € 264 bij onder andere www.livingb.nl

Kurkkaarsen

In een romantische bui? Gebruik je lege wijnfles in combinatie met deze kaarsen in de vorm van een wijnfleskurk. Om extra sfeer aan de feestdagen te hangen of om je romantische kant aan je geliefde te laten zien. Succes gegarandeerd!

Verkrijgbaar voor $ 19,95 bij www.amazon.com (4 stuks)

    
 

WINELIFE op