ALGEMEEN

François Hollande; een echte wijnman

GEPLAATST: 06-03-2013 | LEES MEER

Jaarlijks wordt er een agricultuurevenement in Parijs gehouden. Niet alleen arbeiders in deze sector is dit een enorme happening, het is meteen een test voor de Franse president. Aan zijn aan- of afwezigheid is namelijk te zien hoeveel waarde hij hecht aan de agrarische sector van Frankrijk. Zowel zijn aanwezigheid an sich, als de duur van zijn aanwezigheid zijn hier graadmeter voor. Jacques Chirac stond bekend om zijn lange bezoeken en Sarkozy bleek een aversie tegen alcohol te hebben. Dit maakte hem natuurlijk geen lievelingetje bij de Franse wijnboeren.

ALGEMEEN

Brits alcoholmisbruik

GEPLAATST: 06-03-2013 | LEES MEER

Gedurende de week niet drinken, maar je in het weekend voltanken met liters alcohol. Binge drinking is een probleem in Engeland, vooral onder jongeren. Om dit tegen te gaan wil de Alcohol Health Alliance alcoholreclames gaan verbieden. Niet iedereen ziet hier echter het nut van in: adverteerdergroep ISBA zegt dat het alcoholmisbruik zelfs erger kan maken. ‘Natuurlijk is een discussie over binge drinking van belang,’ vindt Ian Twinn van ISBA, ‘maar meteen een verbod op alcoholadvertenties is een luie en naïeve reactie die alcoholmisbruik en drinken onder jongeren niet zal stoppen.’ 

ALGEMEEN

Alcohol vanaf je 18e

GEPLAATST: 06-03-2013 | LEES MEER

Als het aan de Tweede Kamer ligt mag je voortaan pas vanaf je 18e alcohol kopen. De meerderheid is voor: VVD, PvdA, CDA, SP, ChristenUnie, GroenLinks, SGP, 50Plus en de Partij voor de Dieren. Ook moet alcoholbezit op straat strafbaar worden onder de 18.

WINE

Wijnrankwinnaars

GEPLAATST: 06-03-2013 | LEES MEER

Astrid Joosten en Hubrecht Duijker zijn vandaag in de prijzen gevallen! De tv-presenterende vinologe en gentleman-winewriter ontvingen de KVNW Wijnrank als blijk van waardering voor het positioneren van wijn als cultuurgoed in de samenleving. 

WINE

Zomerdrankje 2013

GEPLAATST: 05-03-2013 | LEES MEER

Met deze tweede dag vol zonnestralen is de discussie rondom de zomerdrank van 2013 officieel losgebarsten. HBMEO heeft de belangrijkste zomerdranktrends op een rijtje gezet en de 10 kanshebbers voor de titel ‘Zomerdrankje 2013’ geselecteerd. Wij worden blij van kandidaten zoals Sekt en gekoelde Chianti, die dit jaar helemaal hot zullen zijn. Aanradertje: Kessler Sekt Weisser Burgunder 2008 (onder andere te koop via www.cose.nu).

Welk drankje is jouw favoriet voor 2013?


Bron:  HBMEO

ALGEMEEN

Goud voor AIX rosé

GEPLAATST: 05-03-2013 | LEES MEER

Gisteren heeft de rosé AIX van wijnhuis Maison Saint Aix voor de derde keer op rij een gouden medaille gewonnen op het Concours Générale Parijs 2013. 

WINELIFE op