ALGEMEEN

IJzige Eiswein

GEPLAATST: 13-12-2012 | LEES MEER

De meeste Duitsers zullen vorige week flink hebben zitten bibberen door de strenge vorst die er heerste. Behalve de wijnboeren, want die moesten aan de bak! De vrieskou heeft namelijk voor een goede druivenoogst gezorgd. En niet voor zomaar een wijn; van de bevroren druiven werd Eiswein gemaakt.

ALGEMEEN

Louis Latour huurt stukje Beaujolais

GEPLAATST: 13-12-2012 | LEES MEER

Lange termijnplannen van Louis Latour: zojuist heeft het Franse wijnhuis een huurcontract van 18 jaar gesloten met Chateau des Labourons. De wijngaard van 18 hectare is gevestigd in het kleine dorpje Fleurie.

ALGEMEEN

Award voor Torres

GEPLAATST: 12-12-2012 | LEES MEER

Voorzitter Miguel A. Torres heeft de ‘Wine Intelligence 10 for 10 Business Award’ binnengehaald! Je raadt het vast al; Miguel A. Torres is de voorzitter van één van de meest bekende bodega’s van Spanje, Bodegas Torres.

ALGEMEEN

Winefield's Neerlands grootste

GEPLAATST: 12-12-2012 | LEES MEER

Groot nieuws voor de Nederlandse wijnwereld! Winefield’s Auctioneers stootte afgelopen weekend Christie’s Amsterdam van de troon als marktleider van wijnveilingen.

ALGEMEEN

Uitdaging: onuitspreekbare druivensoorten

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Öküzgözü en Boğazkere zijn namen die met het nodige tongstruikelen werden uitgesproken tijdens de EWBC in Turkije. Deze digitale wijnconferentie stond dit jaar in het teken van het perfect uitspreken van bekbrekende en vaak onbekende namen uit de wijnwereld. Of wél bekend, maar vermeden uit schaamte om de plank mis te slaan met de uitspraak.

ALGEMEEN

Vandaag in de Volkskrant

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Bladendokter Rob van Vuure heeft ons blaadje vandaag in de Volkskrant onder de loep genomen!

Hieronder zijn bevindingen:

WINELIFE op