ALGEMEEN

Gestrand vrachtschip bevat duizenden liters wijn

GEPLAATST: 17-10-2011 | LEES MEER

Het vrachtschip Rena dat vorige week voor de kust van de Nieuw-Zeeland strandde, bevat een enorme voorraad wijn: producent Astrolabe heeft bevestigd dat er maar liefst 4000 dozen wijn aan boord zijn van de Rena.

ALGEMEEN

Kleed je in wijn

GEPLAATST: 16-10-2011 | LEES MEER

Het Spaanse kledingmerk Mamatayoe heeft een heerlijk thema gekozen voor de nieuwe collectie: de wijngaard!

ALGEMEEN

Daar aan de kust, de Kaapse kust

GEPLAATST: 13-10-2011 | LEES MEER

WINELIFE reisde af naar Zuid-Afrika en ontdekte dat de Kaapse Kust een walhalla is voor avontuurlijke lekkerbekken. Onze culinaire roadtrip begon in Kaapstad, vanwaar we per 4x4 de Kaapse Kust verkenden.

ALGEMEEN

Ruit&Rijst proefden pinot noir...

GEPLAATST: 13-10-2011 | LEES MEER

…en selecteerden de lekkerste. Eén winnaar kunnen we je vast verklappen: de Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes 2009 van Domaine de Rochebin Clos Saint-Germain. Het oordeel luidde :

ALGEMEEN

Wijnnavigatie

GEPLAATST: 13-10-2011 | LEES MEER

Ben jij ook altijd op zoek naar de leukste wijnadresjes, of wil je meer informatie over de wijnhuizen die je tijdens je vakantie hebt bezocht? Op www.bestwineroutes.com kun je grasduinen door een enorme database van wijnhuizen over de hele wereld.

ALGEMEEN

Herfstproof

GEPLAATST: 13-10-2011 | LEES MEER

Zit een reis naar een ver, warm oord er deze herfst niet in, maak het dan thuis lekker gezellig. Met de nadruk op ‘lekker’ want volgens schrijfster Sophie Dahl leent dit seizoen zich perfect voor kokkerellen met verse producten. In WINELIFE en haar boek Van seizoen naar seizoen deelt Sophie Dahl haar favoriete recepten.

ALGEMEEN

Slurp!

GEPLAATST: 11-10-2011 | LEES MEER

Onze eigen Ilja Gort heeft een nieuwe wijn op de markt gebracht onder de naam 'Slurp!' Om te drinken op vakantie voor de tent; een boerenwijn van sappige druiven uit de Languedoc. Door een samenwerkingsverband met een aantal jonge wijnmakers uit deze streek vervult Ilja zijn wens om een echt lekkere recht voor zijn raap boerenwijn te maken.

ALGEMEEN

Wijn in de lucht, serious business

GEPLAATST: 03-10-2011 | LEES MEER

Wijn smaakt hoog in de lucht, net even anders dan thuis op de bank. Vliegtuigmaatschappijen lijken dit gegeven als een leuke uitdaging te zien en zetten alles op alles om de beste wijn te vinden. Zo zette de Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines voor de selectie van nieuwe wijnen een proeverij neer met 160 wijnen waarbij rekening werd gehouden met de verandering van smaak op 10 km hoogte

ALGEMEEN

Waalse winnaar

GEPLAATST: 30-09-2011 | LEES MEER

Onze Zuiderburen verkozen vorige week de beste Belgische wijnen. Voor de eerste keer pakte een Waalse wijnmaker de hoofdprijs: de rode wijn cabernet dorsa 2010 van het domein Château Bon Baron uit Lustin (Namen) werd tot winnaar gekroond.

ALGEMEEN

Wijn van eigen bodem

GEPLAATST: 29-09-2011 | LEES MEER

Wil je eens een kijkje nemen in een wijngaard, dan hoef je niet helemaal naar Frankrijk of Spanje af te reizen. Ook in eigen land wordt tegenwoordig, met zo’n 750.000 flessen per jaar, volop smakelijke wijn gemaakt. Zelf zo’n wijn van eigen bodem proeven?

Zoeken in nieuws


WINELIFE op