WINE

Buitengewone wijn

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

Zin in een bijzonder wijntje? De Spaanse producent Ximénez-Spínola maakt wijn van 100 % Pedro Ximénez-druiven in Jerez de la Frontera. On de wijn speciaal te houden, moet deze traditiegetrouw voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De pluk van de PX-druiven begint 21 dagen later dan de rest van de oogst en alleen de beste druiven zijn geschikt voor de Exceptional Harvest.  

ALGEMEEN

Champagne uit Californië? No we can’t!

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

Oeps! De Fransen zijn op hun tenen getrapt door de wijn die op het menu staat bij Obama’s etentje. Om te vieren dat hij is herkozen als president is er een belangrijke lunch georganiseerd met zorgvuldig geselecteerde wijnen.

ALGEMEEN

Recordexport Zuid-Afrika

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

Met het exporteren van 417 miljoen liter wijn in 2012 heeft Zuid-Afrika een persoonlijk record verbroken. De wijnexport steeg afgelopen jaar met 17% ten opzichte van 2011! Het is helaas niet allemaal godendrank wat de wereld over gaat: 59% van de export bestaat uit bulkwijnen.

ALGEMEEN

KWRSPSG

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

We tippen je graag over de leukste en lekkerste proeverijen, maar hoe kun je het beste proeven? Welke volgorde moet je aanhouden om geen flater te slaan bij je medeproevers? Gelukkig heeft ‘onze’ Ilja Gort een ezelsbruggetje gemaakt die je wel moét onthouden. Namelijk: KWRSPSG, voluit: Klaas-Willem Rookt Stiekem Prima Sigaren Graag. Oftewel: Kijken - Walsen - Ruiken -Slurpen - Proeven - Slikken - Genieten.

DOEN

Luxe wijn-spijs diner

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

Laat je eens goed verwennen! In restaurant Willem V in Rijswijk stelt de chef-kok op zondag 27 januari vanaf 17.00 uur een 4-gangenmenu samen. Uiteraard met passende wijnen. Meer weten over de wijn-spijs combinaties? Er staan de hele avond twee wijnexperts voor je klaar om brandende vragen te beanwoorden.

DOEN

Italiaans genieten

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

Op 7 februari organiseert De Gouden Ton een Italiaans wijndiner in restaurant Oud Zuid. Weten welke Italiaan je steeds in je glas hebt? Wijnkenners Mario Codero en Urs Vetter vertellen je er graag over! Om een tipje van de sluier te lichten: je kan verschillende Italianen zoals Pinot Bianco en Barberesco aan tafel verwachten. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in!

WINELIFE op