WINE

Adem in

GEPLAATST: 07-02-2013 | LEES MEER

Drinken uit een glas is zo 2012. Een beetje cocktail inhaleer je. Voordelen van de Vaportini: geen calorieën, geen onzuiverheden, de alcohol wordt direct in je bloed opgenomen en sneller afgebroken. Wij geven nochtans de voorkeur aan het drinken van een goede fles bij een lekkere maaltijd.

ALGEMEEN

Rode wijn vs. Alzheimer

GEPLAATST: 07-02-2013 | LEES MEER

We weten al langer dat drinken van groene thee en rode wijn (met mate) goed is voor de gezondheid. Wat niet iedereen weet is dat beide drankjes ook stoffen bevatten die de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer op tijd kunnen stoppen. 

ALGEMEEN

Magere oogst in Beaujolais heeft grote gevolgen

GEPLAATST: 06-02-2013 | LEES MEER

De Franse media liegen er niet om: het gaat niet goed in de Beaujolais. Waarschijnlijk moeten zo’n 200 wijnproducenten de tent sluiten door de zeer slechte oogst van 2012. Ze kunnen gewoonweg de kosten niet meer betalen, omdat de magere oogst te weinig geld in het laatje heeft gebracht.

ALGEMEEN

Geen druivengebrek voor Argentijnen

GEPLAATST: 06-02-2013 | LEES MEER

Het nationale wijnbouwinstituut schat dat de druivenoogst in 2013 in Argentinië zo’n 26% hoger zal zijn dan die in 2012. Dit betekent dat het gewicht aan geoogste druiven zal uitkomen op 2,83 miljoen ton, inclusief tafeldruiven. De productie van belangrijkste regio Mendoza stijgt waarschijnlijk zelfs met 29%! Mendoza zorgt voor tweederde van de totale Argentijnse productie. Waarom deze grote stijgingen? Dit seizoen hoefden de wijngaarden niet te lijden onder de vorst en hagel, die in het groeiseizoen 2011-2012 de druivenoogst flink in de weg zaten. 

WINE

Dom Pérignon’s Dark Jewel

GEPLAATST: 01-02-2013 | LEES MEER

De nieuwste rosé van champagnekoning Dom Pérignon is gelanceerd. Deze ‘dark jewel’ Rosé 2002 heeft al veel lovende reacties gekregen en kan volgens kenners het best vergeleken worden met het 3e album van een band; een nieuwe stijl waar je even aan moet wennen, maar waar je uiteindelijk verliefd op zal worden.

WINE

Vulkaan versus wijn

GEPLAATST: 31-01-2013 | LEES MEER

Welk erfgoed is het belangrijkst? In Frankrijk werden ze voor een lastige keuze gesteld. Zijn de vulkanen van Auverge, de historische grottekeningen van Chauvet of de wijngaarden van Bourgogne en Champagne UNESCO-waardig? Wat ons betreft een makkelijke keuze, maar niets bleek minder waar. De wijnregio’s Bourgogne en Champagne hebben het onderspit moeten delven! We houden hoop. Volgend jaar weer een kans.

WINELIFE op