DOEN

Je eigen droomchateau!

GEPLAATST: 22-11-2012 | LEES MEER

Zin om een spel te spelen en je vrienden voor de gek te houden? Maak ze wijs dat je een wijndomein in Frankrijk hebt gekocht! Ga naar www.wines-with-style.com en maak een filmpje van je droomchateau door het invoegen van je naam en eigen foto's. Deel dit via e-mail, Facebook, Twitter en Google+ en kijk of ze erin trappen. 

TRAVEL

Duitse bubbels

GEPLAATST: 16-11-2012 | LEES MEER

Net als in de Franse Champagnestreek maakt men in Duitsland een vergelijkbaar product: Sekt. Een goede Sekt is net als een goede Champagne op de fles gegist ("Flaschengärung"). De flessen worden minstens negen maanden in de kelder met liefde gekoesterd. Dit betekent dagelijks een kwartslag draaien en veel liefdevolle woorden uitspreken. Evenals Champagne gaat het gist in de fles hierdoor niet aan de wand kleven, maar komt als een prop in de hals van de fles te zitten. De gistprop wordt op behendige wijze in één slag uit de fles geslagen en voorzien van de definitieve kurk. Het imago dat lange tijd aan Sekt kleefde, van zoete goedkope ploink is allang niet meer. Hoe kleiner de bruisende pareltjes, hoe fijner de Sekt.
 

ALGEMEEN

Ruud Heuvelmans wijnkoper van het jaar

GEPLAATST: 13-11-2012 | LEES MEER

Nederlands wijnautoriteit Hubrecht Duijker heeft Ruud Heuvelmans van Wijnhandel Léon Colaris in Weert uitgeroepen tot Wijnkoper van het Jaar 2012-2013. Deze prestigieuze titel wordt jaarlijks toegekend aan een wijnkoper die zich kwalitatief op bijzondere wijze onderscheidt. Heuvelmans wordt o.a. geprezen om het groot aantal wijnvondsten en de vele wijntips. Duijker: “Ruud Heuvelmans onderscheidt zich door een voortdurend streven naar kwaliteit, vooral wat betreft het omvangrijke assortiment. Het selecteren van wijnen geschiedt primair op basis van de kwaliteit en de puurheid van het product, pas daarna wordt op prijs gekeken. Hij zoekt naar pure, zuivere wijnen die authentiek zijn voor de streek waar ze vandaan komen”.

Uniek is dat Wijnhandel Léon Colaris deze titel voor de tweede keer in haar 90-jarig bestaan in de wacht sleept. 

DOEN

WIN: 15 x De Grote Hamersma 2013

GEPLAATST: 13-11-2012 | LEES MEER

Hij is er. De Grote Hamersma 2013 ligt in de boekhandel. De 2439 geselecteerde wijnen zijn slechts een fractie van wat Harold het afgelopen jaar heeft moeten proeven om De Grote Hamersma 2013 weer te kunnen vullen met de lekkerste wijnen. Voor het eerst in een prachtige, luxe, gebonden editie. Een heerlijk boek om te gebruiken als naslagwerk en bovendien verrijkt met een uniek wijnwoordenregister. Zodat je precies begrijpt wat Harold bedoelt als hij het heeft over talmende afdronken en voorbij kuierende perziken. Kans maken op De Grote Hamersma 2013? Dat kan! Mail je naam en adresgegevens naar winelife@pelicanmags.nl.

WINE

Hardys Nottage Hill

GEPLAATST: 13-11-2012 | LEES MEER

Gek op Aziatisch eten, maar weet je niet goed welke wijn daarbij past? Probeer Hardys Nottage Hill Sparkling Chardonnay Pinot Noir dan eens. Deze zachte, toegankelijke mousserende wijn is extra lekker in combinatie met Aziatische gerechten en vis. Verkrijgbaar bij Sligro en Hans Moolenaar wijnen vanaf € 11. 

WINE

Wijncafé Lefebvre is jarig

GEPLAATST: 13-11-2012 | LEES MEER

Het in aan de Utrechtse Neude gelegen Wijncafé Lefebvre bestaat 1 jaar. Om dat te vieren krijg je een tweede glas Première Bulle Rosé voor maar €1! Naast de omvangrijke wijnkaart, heeft Lefebvre ook veel huiswijnen in verschillende prijscategorieën, variërend van € 3,50, € 4,50 en € 5,50 per glas, op de kaart staan. Kortom, een goede reden om eens een kijkje te nemen!

WINELIFE op