ALGEMEEN

WINELIFE #22 Bordeaux nummer

GEPLAATST: 29-01-2013 | LEES MEER

 

Nu in de winkel!

 

 

 

 

Het Grote Bordeaux nummer met de allerbeste Bordeaux van € 4 tot € 180

- Het mysterie Bordeaux ontrafeld

- Allez, de keuken in! Brasserie klassiekers om zelf te maken

- Inside top-château Vega Sicilia -de numero uno van Spanje

- Hit the road! De mooiste routes door de Elzas, Beaujolais en Portugal

- Kenners over hun kelderschatten

- 'Bordeaux is geen merk meer', aldus Alain Castel

- Hoe maak je rode wijn?

ALGEMEEN

Chileense indringer

GEPLAATST: 24-01-2013 | LEES MEER

Door een schreeuwend tekort aan goedkope Spaanse wijn heeft de grote wijnimporteur García Carrión eind vorig jaar 17 miljoen liter bulkwijn uit Chili aan laten slepen. De prijs van de Spaanse tafelwijn is namelijk meer dan verdriedubbeld (van 19,8 cent naar 66,1 cent per liter) waardoor er eigenlijk bijna geen goedkope Spaanse slobberwijntjes meer op de markt zijn.

WINE

‘Die wijn van Fifty Shades Darker’

GEPLAATST: 23-01-2013 | LEES MEER

Je wordt er bijna mee doodgegooid; de erotische trilogie Fifty Shades of Grey. De enorme hype rond het boek spekt niet alleen de kas van schrijfster E.L. James, maar zorgt ook voor een gouden verkoop voor het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Klein Constantia.

WINE

Kies je kleur

GEPLAATST: 21-01-2013 | LEES MEER

Vanaf vandaag worden in alle winkels van Gall & Gall de wijnen op smaak gepresenteerd. Hierdoor moet het makkelijker worden een keuze te maken. Vind je één wijn binnen een bepaalde smaakcategorie lekker, dan vallen de andere wijnen binnen die groep waarschijnlijk ook in de smaak.

WINE

Nederlands accijnsbeleid werkt averechts

GEPLAATST: 18-01-2013 | LEES MEER

Door de hoge Nederlandse accijnzen op alcohol en de BTW die hier nog bovenop komt, wordt het aantrekkelijker om onze favoriete drank bij de oosterburen te kopen. Zonde! Dit is niet alleen nadelig voor de Nederlandse wijnhandelaren, maar ook voor onze economie.

Het KNVW en Het Productschap wijn lieten de gevolgen van het Nederlandse accijnsbeleid van € 0,83 per liter stille wijn onderzoeken. Hieruit bleek onder meer dat steeds meer Nederlanders wijn in Duitsland kopen, waar geen accijns op stille wijn wordt geheven.

WINE

Buitengewone wijn

GEPLAATST: 17-01-2013 | LEES MEER

Zin in een bijzonder wijntje? De Spaanse producent Ximénez-Spínola maakt wijn van 100 % Pedro Ximénez-druiven in Jerez de la Frontera. On de wijn speciaal te houden, moet deze traditiegetrouw voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De pluk van de PX-druiven begint 21 dagen later dan de rest van de oogst en alleen de beste druiven zijn geschikt voor de Exceptional Harvest.  

WINELIFE op