ALGEMEEN

Handen uit de mouwen bij Crushpad

GEPLAATST: 03-11-2011 | LEES MEER

Crushpad Wine is een innovatief wijnbedrijf: jij bent als wijnliefhebber zelf degene die de wijn produceert.

ALGEMEEN

Wijn + Kaas combi App

GEPLAATST: 02-11-2011 | LEES MEER

Wijn-Spijs combinaties: je kunt er een boek over schrijven! Sterker nog, er zijn al tientallen boeken over dit onderwerp. Maar.. heb je zo'n boek bij je als je bij de kaasboer staat of in een restaurant zit? Nee! En daarom is er nu de kaas-wijn combi app voor op je smartphone.

ALGEMEEN

Wijnetiketten in Grafisch Museum

GEPLAATST: 01-11-2011 | LEES MEER

Het Grafisch Museum in Groningen organiseert tot en met 13 november een wijnetiketten expositie. Van huiswijn tot absolute top, flessen van alle klassen zijn er te vinden.

ALGEMEEN

Een wijngaard beheren? Ik zou het iedereen van harte afraden.

GEPLAATST: 29-10-2011 | LEES MEER

Wijn produceren... Een gat in de markt voor de dappere ondernemer of een regelrechte hel? In dit radiointerview hoor je hoe Ilja Gort (biologisch wijnmaker) en Martijn Verkerk (importeur) erover denken. 

ALGEMEEN

Project: HOUSEWINE tijdens Dutch Design Week

GEPLAATST: 27-10-2011 | LEES MEER

HOUSE WINE from sabine marcelis on Vimeo.

ALGEMEEN

Glaasje wijn tegen dementie

GEPLAATST: 27-10-2011 | LEES MEER

Goed nieuws! Opnieuw is er onderzoek gepubliceerd dat uitwijst wat wij allang wisten: wijn is gezond! Af en toe een glas vermindert het risico op dementie.

ALGEMEEN

Bier tappen met je iPhone

GEPLAATST: 26-10-2011 | LEES MEER

Er zijn dagen dat zelfs een glas wijn inschenken te veel moeite kost, waarop je eigenlijk zelfs geen puf hebt om naar de koelkast te lopen. Voor dezer dagen heeft een stel inventieve Amerikanen een oplossing voor bedacht: bier tappen vanuit je luie stoel.

ALGEMEEN

Wijnkelder restaurant geplunderd: 100.000 euro schade

GEPLAATST: 25-10-2011 | LEES MEER

Afgelopen zondag is de wijnkelder van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn geplunderd. Volgens sommelier Marjan de Jonge is er voor 100.000 euro aan wijn gestolen. 

ALGEMEEN

Cursus wijn maken in Rhenen

GEPLAATST: 24-10-2011 | LEES MEER

Wijn drinken kunnen we allemaal. Wijn maken daarentegen is een vak apart. Je kunt nu voor een prikkie kennis maken met dit vak: het Edes Wijn en Biergilde start in november (bij voldoende inschrijvingen) een cursus wijn maken voor beginners in Rhenen. Leuk

ALGEMEEN

Zarb champagne voor Orange Babies

GEPLAATST: 23-10-2011 | LEES MEER

Wij roepen graag: voor champagne is geen feestje nodig! Dat geldt nu des te meer… Champagnemerk Zarb en Stichting Orange Babies hebben de handen ineengeslagen en een 'special edition' 'Hope' fles ontwikkeld. Van elke verkochte fles gaat 5 euro rechtstreeks naar Orange Babies. Extra reden om champagne te drinken dus!

Zoeken in nieuws


WINELIFE op