DINE

Goede voornemens

GEPLAATST: 10-01-2017 | LEES MEER

Met overdadige kerstdiners en liters Champagne achter de kiezen tijdens de feestdagen, is het in januari weer tijd om even (een beetje) normaal te doen en op de pondjes te letten! Gelukkig is tophockeyster Ellen Hoog niet te beroerd om ons back on track te helpen met haar gezonde, heerlijke recepten!

WINE

Feestelijke binnenkomer

GEPLAATST: 08-12-2016 | LEES MEER

Op zoek naar een mousserende wijn voor de feestdagen en wil je je tafelgenoten eens verrassen met iets anders dan Champagne? Opties genoeg! Denk bijvoorbeeld eens aan Cava, Prosecco, Vonkelwijn, Sekt óf Frankrijks andere bubbel, Crémant!

ALGEMEEN

Sour Grapes

GEPLAATST: 07-12-2016 | LEES MEER

One to watch! De documentaire Sour Grapes over Rudy Kurniawan. De grootste wijnoplichter ooit, die bekroonde kwaliteitswijnen van gerenommeerde wijnhuizen namaakt en voor exorbitant hoge prijzen verkoopt maar uiteindelijk toch wordt ontmaskerd. Hoe heeft deze "rockstar of wine tasting” de rijke wijnhandelaren en verzamelaars jarenlang kunnen misleiden?

ALGEMEEN

Nominaties ‘Wine Bar of the Year 2016’ bekend

GEPLAATST: 07-12-2016 | LEES MEER

De hele maand november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar via wine-bars.nl. De oproep bleek niet aan dovemansoren gericht: maar liefst 5382 wijnliefhebbers brachten hun stem uit! Deze stemmen bepalen welke wijnbars tot de populairste van Nederland behoren en daarmee ook wie er genomineerd zijn voor de titel Wine Bar of the Year 2016.

WINE

Allrounder

GEPLAATST: 07-12-2016 | LEES MEER

Al druk in de weer met wijnen voor bij het kerstdiner? Het levert nog weleens de nodige stress op. Wat schenken we bij welke gang? Gaan we voor rood of wit? En uit welk land en gebied? Onze tip: ga voor de allrounder, Champagne! En dan mag er natuurlijk best iets bijzonders in het glas, zoals de Blanc de Noirs Brut 2002 van Champagnehuis Louis Dousset. Het is tenslotte feest! 

ALGEMEEN

WINELIFE #45 The Champagne Issue

GEPLAATST: 23-11-2016 | LEES MEER

Kijk niet raar op als je mensen ziet posten bij hun brievenbus en rijen aantreft bij de tijdschriftschappen. Het is namelijk weer 'the most wonderful time of the year'! Inderdaad: ons jaarlijkse, feestelijke en extra dikke Champagnenummer is daar!
Zoals je van ons gewend bent, ranken we in WINELIFE #45 The Champagne Issue met onze Hotlist ook dit jaar de meest invloedrijken uit de Nederlandse wijnwereld en bruist het weer van de bubbels (van over de hele wereld!) op onze proeftafels. Verder gaan we onder andere op bezoek bij Pommery en Gaja, deelt kookgod Sergio Herman zijn easy going thuisrecepten en pakken we onze koffers voor een wijnweekend Champagne!

 

- DE HOTLIST 2017: dé ranking van meest invloedrijke wijnmensen
- Op de proeftafel: 200 bubbels uit de hele wereld
- Wijnweekend Champagne: langs bruisende hotspots in de streek
Simpele recepten van Sergio Herman + wijntips
- Koopgids: Champagne van de boer + bijpassende Franse gerechten
- Binnenkijken bij Pommery
- Expert over de verborgen cru's van de Champagne
- Op bezoek bij Gaja: Bordeaux in Bolgheri
- Bunkerbubbels: Champagne in oorlogstijd
- Man met smaak: Meneer Wateetons
- Party time! Feestnummers voor op de boekenplank
Knetterende combi's: wijn + spijs = 3
- De laatste druppel: Q&A met Baron Philippe Sereys de Rothschild

WINELIFE op