Advertisement
ALGEMEEN

Smaakvol leesvoer

GEPLAATST: 10-01-2014 | LEES MEER

Smaakprofessor Peter Klosse doet sinds jaar en dag onderzoek naar gastronomie en probeert de dynamiek van de combinatie van wijnen en gerechten te verklaren. Dit heeft een indrukwekkende reeks aan publicaties opgeleverd en hier wordt er volgende week eentje aan toegevoegd, want dan verschijnt zijn nieuwste boek: The Essence of Gastronomy.

ALGEMEEN

Take Away Sommelier

GEPLAATST: 19-12-2013 | LEES MEER

Wat is jouw smaakprofiel en welke wijnen vind jij lekker? Iedereen heeft een persoonlijk smaakprofiel dat past bij zijn of haar leefstijl. De Take Away Sommelier helpt je bij het zoeken van wijnen die bij jouw stijl passen!

ALGEMEEN

High class pizzawijn

GEPLAATST: 19-12-2013 | LEES MEER

Wat te eten op de dagen tussen kerst en oud & nieuw? Onze tip: ga aan de slag met de pizzarecepten in de Koopgids van ons Champagnenummer. Lekker, snel en makkelijk! Probeer daar meteen een van de rode sangiovese-wijnen bij, zoals de Volpetto Chianti Riserva DOCG (2009).

DESIGN

Eyecatcher

GEPLAATST: 16-12-2013 | LEES MEER

Staat er een wintersport op de planning of ga je juist naar een tropische bestemming om de kou te ontvluchten? Deze zonnebril zal hoe dan ook van pas komen. En het is een extra bijzonder modelletje: het frame is gemaakt van oude wijnvaten.

ALGEMEEN

Grootspraak

GEPLAATST: 11-12-2013 | LEES MEER

Op zoek naar restaurants waar er veel aandacht aan de wijn wordt geschonken? Je vindt de beste in Grootspraak, dé restaurantgids voor de wijnliefhebber.

ALGEMEEN

Shake it!

GEPLAATST: 04-12-2013 | LEES MEER

We hebben 'm gevonden hoor, het ultieme hangover drankje voor Nieuwjaarsdag! Met nog een klein beetje Champagne van de avond ervoor... Gemaakt door Leroy Soumokil, de kersverse winnaar van de Calvados vintage cocktailcompetitie.

DOEN

Onno Kleyn’s Schrijfacademie

GEPLAATST: 28-11-2013 | LEES MEER

MET KORTING naar een boeiende wijnlezing van echte wijncracks? Bijvoorbeeld een smakelijk onderhoud van smaakprofessor Klosse? Boek dan via Winelife een middag bij de Okuralezingen van Onno Kleyn’s Schrijfacademie.

ALGEMEEN

Bubbels van eigen Bodem

GEPLAATST: 28-11-2013 | LEES MEER

Benieuwd naar lekkere bubbels van Hollandse bodem? Neem dan eens een kijkje op de website van Bubbels van eigen Bodem. Deze online shop is gespecialiseerd in traditioneel gemaakte mousserende wijnen uit Nederland. Aanrader uit het assortiment is de Brut de Zélande van De Kleine Schorre, die in onze proefrubriek in de nieuwste WINELIFE beloond is met twee flûtes!

ALGEMEEN

WINELIFE #27 Champagne

GEPLAATST: 28-11-2013 | LEES MEER

Het Champagnenummer ligt weer in de winkels! Een extra dik bewaarnummer vol met bubbels, bubbels en nog eens bubbels. Én natuurlijk met de jaarlijkse Hotlist!

 

- HOTLIST 2014: dé lijst van de 50 invloedrijkste wijnmensen
- Op de proeftafel: 176x bubbels tussen € 7,50 en € 75
- Inside top-château: Château d'Yquem, de beroemdste zoete wijn ter wereld
- Interview: de erfgename van Laurent-Perrier
- Doen! Een weekend naar de Champagne + onbekende pareltjes
- Expert over gist
- Mmm! De erotiek van oesters
- Sterke verhalen: Chic & ruig cognac
- Koopgids: Toscaanse toppers + 3 pizzarecepten
- Oh Heer verwarm ons! Troostrijk wintereten van BBC-kok Nigel Slater + wijntips
 

ALGEMEEN

‘Oudste wijnkelder ter wereld ontdekt’

GEPLAATST: 25-11-2013 | LEES MEER

In Israël hebben wetenschappers waarschijnlijk de oudste wijnkelder ter wereld ontdekt. Bij een opgraving in Tel Karbi is een ruïne van een 3700 jaar oud paleis onder het stof vandaan gekomen. In die ruïne bevond zich de vermoedelijke wijnkelder van drie bij vijf meter met veertig grote vaten waarin een voorraad van ongeveer 2000 liter wijn (goed voor bijna 3000 moderne flessen) kon worden bewaard.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op