DOEN

Onder de (virtuele) hamer

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Het Belgische online veilinghuis Moyersoen veilt in twee veilingen kwaliteitswijnen in interessante kavels. Het grootste gedeelte komt uit het faillissement van Vindemia Wijnimport. Vindemia leverde wijnen aan vele bekende sterrenrestaurants. Ongetwijfeld zitten er wijnen tussen die een mooie aanvulling op je wijnvoorraad zijn!

ALGEMEEN

Online wijnverkoop stijgt

GEPLAATST: 30-06-2014 | LEES MEER

Steeds meer consumenten kopen hun wijnen online. Zo’n 16% van de wijnkopers shopt wijn via internet, wat een verdubbeling is ten opzichte van vijf jaar geleden.

ALGEMEEN

Dineer & doneer

GEPLAATST: 06-06-2014 | LEES MEER

Lekker uit eten en tegelijkertijd een goed doel steunen? Vanaf 11 juni komt de Amsterdamse horeca weer twee maanden in actie voor gezinnen die met dakloosheid worden bedreigd. Doneer je als gast in de deelnemende restaurants een bedrag van € 1,- bovenop je rekening, dan komt die euro ten goede aan het project Streetsmart. Eind 2013 is op deze manier al € 25.000,- opgehaald; waarmee de eerste gezinnen al geholpen zijn!

ALGEMEEN

Export Braziliaanse wijn gegroeid

GEPLAATST: 05-06-2014 | LEES MEER

Met de aandacht voor het WK in Brazilië is blijkbaar ook de populariteit van Braziliaanse wijnen gegroeid! De export van Braziliaanse wijn is vorig jaar met 18% in volume gestegen ten opzichte van 2012 tot ongeveer 1,5 miljoen liter. De stijging in waarde was volgens Wines of Brasil zelfs ruim 23% tot een totaal van € 3,9 miljoen.

ALGEMEEN

WINELIFE #30 Frankrijk special

GEPLAATST: 21-05-2014 | LEES MEER

Oui-oui! WINELIFE #30, de Frankrijk special, is nu verkrijgbaar! Veel Franser dan dit wordt het simpelweg niet: we proeven de lekkerste Provence wijnen, nemen een kijkje bij top-château Margaux en gaan op wijnweekend naar de Beaujolais!

 

- Oh la la Provence! De lekkerste rosés (en rood en wit!) tussen € 7 en € 35
- Bordeaux 2013 En primeur: Wat te kopen? Tips voor ieder budget
- Interview: Bad boy Jean Luc Thunevin over garagewijn
- En vacances! Eten (worst!), slapen & drinken in de Beaujolais
- Inside top-château: Margaux: Premier Grand Cru Classé
- Koopgids: Chenin Blanc uit de Loire
- Expert over sulfiet
- Kookschort om! 6x Klassieke Franse recepten met een twist
- Doen! Wijnbar hoppen in Parijs

ALGEMEEN

Maand van de citroen

GEPLAATST: 08-05-2014 | LEES MEER

Mei, de maand van warme voorjaars- en zomeravonden, van bloeiende bloemen en… van citroenen! Villa Massa start elk jaar in mei de productie van hun limoncello. De basis voor deze heerlijke citroenlikeur ligt in het Italiaanse Sorrento. Om het oogstseizoen en de ‘maand van de citroen’ te vieren, lanceert Villa Massa een handige kleine vriezer voor je thuisvoorraad limoncello. Zo kun je op warme zomeravonden genieten van een ijskoud glaasje limoncello. Salute!

WINELIFE op