Advertisement
WINE

Aspergewijn

GEPLAATST: 16-04-2014 | LEES MEER

De asperges zijn er weer! En daar mag een lekkere wijn natuurlijk niet bij ontbreken. Een mooie match is de Sauvignon Blanc & Pinot Grigio van het Sloveense wijnhuis puklavec & friends, die dit jaar zelfs door Jumbo is uitgeroepen tot aspergewijn 2014. Met een geurmelange van passievrucht, citroen en kruiden is de wijn een goede combi met aspergegerechten.

DESIGN

Wine tattoos

GEPLAATST: 16-04-2014 | LEES MEER

Tsja, een beetje wijnliefhebber steekt zijn of haar liefde voor de godendrank niet onder stoelen of banken. Maar om nou meteen een tattoo van je favoriete wijn te laten zetten gaat misschien wat ver... Dan zijn deze grappige plaktattoos met wijnflessen een mooie compromis! Dus stroop die mouwen op met dit lekkere weer en pronken maar met je favoriete wijn op je arm!

DESIGN

Technisch hoogstandje

GEPLAATST: 02-04-2014 | LEES MEER

Wijn onder de juiste condities bewaren, het blijft een vak apart… Maar het wordt je met een goede wijnkast wel een stuk makkelijker gemaakt. De nieuwe serie Revelation wijnkasten zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes om je wijnen op de juiste manier op te slaan. Zoals de keuze uit één of multi temperatuurzones, schuifplateaus met soft-close systeem en een alarm dat je waarschuwt bij afwijkingen in de klimaatkast.

ALGEMEEN

Franse export in 2013 stabiel

GEPLAATST: 01-04-2014 | LEES MEER

Ondanks het economische klimaat en de veranderende wereldwijde markt voor wijn en sterke dranken was 2013 toch een goed jaar voor de Franse wijnexport. Na twee recordjaren bleef de export van Franse wijn in 2013 stabiel met een omzet van € 11,1 miljard, wat een daling van 0,4% ten opzichte van 2012 betekent. De wijnindustrie levert daarmee opnieuw de op een na grootste positieve bijdrage aan de handelsbalans van Frankrijk, na de luchtvaartsector.

DINE

Sergio & (The) Jane

GEPLAATST: 25-03-2014 | LEES MEER

Vandaag openen chefkoks Sergio Herman en Nick Bril, Sergio’s voormalig rechterhand bij het inmiddels gesloten driesterrenrestaurant Oud Sluis, hun nieuwe restaurant The Jane in Antwerpen.

WINE

Onder de hamer

GEPLAATST: 24-03-2014 | LEES MEER

Vanuit je luie stoel bieden op een breed aanbod van mooie wijnen? Vanaf 2 april gaan er via Nederlands grootste online veilinghuis BVA Auctions meer dan 3000 kavels met een gevarieerd assortiment aan wijnen en wijnartikelen onder de hamer. Met voor ieder wat wils: zowel de oude als de nieuwe wereld is vertegenwoordigd in stille en mousserende wijnen.

WINELIFE op