ALGEMEEN

Vind je wijnmatch!

GEPLAATST: 28-01-2016 | LEES MEER

Nog altijd op zoek naar de ultieme wijn die jou op het lijf geschreven is? The French come to the rescue! Met dit geinige testje van France Vins, kom je er snel achter welke Franse wijn het best bij jouw (sprankelende) persoonlijkheid past!

ALGEMEEN

Zeg maar dag tegen wijnaanslag

GEPLAATST: 28-01-2016 | LEES MEER

Lekker een avondje geborreld met tannineuze rode wijn? Dikke kans dat je tanden en lippen aan het eind van de avond onder de rode wijnaanslag zitten. Een groepje wijnliefhebbers heeft er iets op gevonden in de vorm van het Wijndoekje!

ALGEMEEN

WINELIFE #40 Het Grote Smaaknummer

GEPLAATST: 27-01-2016 | LEES MEER

Smaken verschillen, maar over één ding kunnen we het eens zijn: de nieuwste WINELIFE #40 'Het Grote Smaaknummer' zit bomvol smaakexplosies. Zó smakelijk, daar wil je het liefst meteen je tanden in zetten! Ons advies is dan ook: stort je direct op dit verse leesvoer boordevol tasty artikelen over o.a. de Hollandse wijnen op onze proeftafel, comeback kid Cabernet Franc, de beste sommelier secrets, ons bezoek aan de Portugese Douro, het proef- en smaakdossier en Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

 

- Geproefd en beoordeeld: 83 x Nederwijn
- Oesters met Champagne en andere smaakexplosies om zelf te maken
- Een peuleschil! Koken met bonen + wijntips
- Cabernet Franc: De comeback kid van 2016
- Binnenkijken bij: Château Laniote
- 40 sommelier secrets onthuld: doe er je voordeel mee!
- Matchfixing: dossier proeven & combineren
- Petroleum in Riesling: hoe zit dat?
- Doen! Port drinken aan de Douro
- Koopgids: Sauvignon Blanc + bijpassende recepten
- Krijg het zuur! Zelf azijn maken doe je zó
- 6 ultieme rums voor bij het dessert

ALGEMEEN

Frans wijnfestijn

GEPLAATST: 08-01-2016 | LEES MEER

Wijnproeven in tien Franse regio’s op één dag. En dat gewoon op Nederlandse bodem! Het kan tijdens het event France Vins 2016. Op dinsdag 19 januari 2016 wordt het Rosarium in Amsterdam voor een dagje omgetoverd tot Frans grondgebied. Een unieke kans om de verscheidenheid van de wijnen uit Frankrijk te ontdekken, want maar liefst 50 producenten uit 10 verschillende Franse regio’s zullen je er met liefde hun mooie wijnen laten proeven.

TRAVEL

Proef van Puglia

GEPLAATST: 08-01-2016 | LEES MEER

Alweer een beetje aan het dromen van zonovergoten vakantiebestemmingen? Italië blijft één van onze favoriete vakantielanden! De streek Puglia, in de hiel van de Italiaanse laars, is een bekende wijnstreek in Italië. Reden genoeg om daar zelf eens polshoogte te nemen en ter plekke de regionale wijnen onder de Italiaanse zon te proeven. En hoe doe je dat beter dan tijdens een verblijf in een traditionele Pugliaanse trullo!

ALGEMEEN

Tour de Champagne

GEPLAATST: 23-12-2015 | LEES MEER

Zin in een tripje naar de Champagne? De streek is tegenwoordig slechts een muisklik bij je vandaan! Om de UNESCO-status van het gebied te vieren is er namelijk een heuse 3D Champagnefilm gelanceerd.

WINELIFE op