DINE

De Librije terug in de top 50

GEPLAATST: 14-06-2016 | LEES MEER

Hollands glorie in de wereldtop! De Librije heeft de 38ste plek op de gerenommeerde Britse lijst van 'World’s 50 Best Restaurants' weten te veroveren.

DINE

Zomerrecept met frisse muntblaadjes

GEPLAATST: 10-06-2016 | LEES MEER

Zonnig zomerweer smeekt om gerechten met munt. Maar wat drink je hier eigenlijk bij? Wij helpen je op weg! Serveer bij dit frisse kruid bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon, een Australische Shiraz of een Merlot. Of ga voor iets verrassends, zoals een wijn gemaakt in een appassimento-stijl. En laten wij daar nou net een heerlijk recept bij weten!

ALGEMEEN

Jan-Willem is 's lands beste sommelier!

GEPLAATST: 09-06-2016 | LEES MEER

Het is de jonge Jan-Willem van der Hek die op 30 mei 2016 de titel ‘Beste sommelier van Nederland’, de Trophée Henriot, heeft binnengesleept. De strijd op het Nederlands Kampioenschap Sommeliers werd gehouden op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Ruben Kwakman, de winnaar van de vorige trofee, en Lendl Mijnhijmer werden nummers twee en drie.

DINE

Dom Pérignon en Taiko lanceren unieke experience

GEPLAATST: 09-06-2016 | LEES MEER

Iets te vieren of gewoon zin om jezelf eens goed te verwennen? Schuif dan aan bij de Dom Pérignon Chef’s Table in Restaurant Taiko, het Aziatisch geïnspireerde restaurant in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. In samenwerking met Champagnehuis Dom Pérignon, heeft Executive Chef Schilo van Coevorden bij verschillende Champagnes van het huis bijpassende Bento Box-gerechten samengesteld. Aanschuiven is slechts één maand mogelijk, dus zorg dat je er snel bij bent!

ALGEMEEN

WINELIFE #42 Het OUD-nummer

GEPLAATST: 25-05-2016 | LEES MEER

Oud is goud! En dat geldt zeker in de wijnwereld. Dus brengen we in onze jongste editie WINELIFE #42 'Het OUD-nummer' een bezoek aan één van de oudste wijnhuizen ter wereld en tevens de bakermat van Chianti: Barone Ricasoli. Verder hebben we rechteroever-rood uit het oude en wijze Bordeaux op de proeftafel, stoffen we de oudste wijnhuizen ter wereld af en schotelen we je de lekkerste recepten voor met dank aan een eeuwenoude beroepsgroep: vissers! Maar het is niet alleen oud en stoffig wat de klok slaat, want we keuren ook jonge wijnen in het vat tijdens de primeurs in Bordeaux en we proeven lekker fris, jong, wit: Italiaanse Soave's én Verdejo uit Rueda. Dus trek die rollator uit de schuur en ren je rot naar de winkel voor deze - nu al - gouwe ouwe editie van WINELIFE!

 

- Op bezoek bij de Chianti-koning: Barone Ricasoli
- Op de proeftafel: 67 x Soave tussen € 8,45 en € 32,50
- Bordeaux 2015 en primeur: de beste kelderkoopjes van dit topjaar!
- Urban Vineyards: 7x wijn uit de stad
- Koopgids: BBQ-wijnen + recepten
- Hout, beton of RVS: wat is het perfecte vergistingsvat?
- Doen! Op wijnreis naar de Elzas
- Kreeft, coquilles & kabeljauw: visrecepten van hengelheld Bart van Olphen
- Viva Verdejo! Zalig zomersap uit Spanje
- In beeld: de oudste wijnhuizen ter wereld
- Yo jenever! Ouwelullendrank wordt hip

ALGEMEEN

Wannabe-wijn

GEPLAATST: 23-05-2016 | LEES MEER

Een start up bedrijfje in Californië heeft plannen om Dom Pérignon Champagne  na te bootsen, zónder het gebruik van druiven. Om deze synthetische bubbel vervolgens voor minder dan de helft van de prijs van ‘the real deal’ te verkopen...

WINELIFE op