ALGEMEEN

Bourgogne-icoon Anne-Claude Leflaive overleden

GEPLAATST: 07-04-2015 | LEES MEER

Bourgogne-icoon en biodynamisch pionier Anne-Claude Leflaive is op maandag 6 april plotseling overleden. De wijnmaker van Domaine Leflaive is 59 jaar geworden.

DOEN

Het Wijndiner

GEPLAATST: 02-04-2015 | LEES MEER

WINELIFE's eigen Niek Beute zal in samenwerking met Restaurant Merkelbach maandelijks Het Wijndiner organiseren. Het idee is dat iedereen zelf een fles wijn met een persoonlijk verhaal meebrengt, om deze (zowel het verhaal als de wijn) vervolgens te delen met je tafelgenoten. Wees niet bang: je hoeft geen technisch verhaal af te steken, het gaat puur om de bezieling!

ALGEMEEN

Puike uitvinding

GEPLAATST: 26-03-2015 | LEES MEER

Hoe drink je je favoriete wijn zonder 'm te openen? In ons huidige nummer praat Greg Lambrecht ons bij over zijn baanbrekende wijngadget Coravin. Om te vieren dat Greg zijn uitvinding inmiddels ook in Nederland heeft gelanceerd hebben we een speciale lezersaanbieding!

DOEN

Hamertje tik!

GEPLAATST: 26-03-2015 | LEES MEER

Dé kans om vanuit je luie stoel topwijnen uit Bordeaux op de kop te tikken! Van 10 t/m 16 april 2015 gaat er een unieke collectie Bordeaux wijnen onder de virtuele hamer bij Nederlands grootste online veilinghuis BVA Auctions. De collectie bestaat uit ruim 100 kisten met exclusieve wijnen uit diverse jaargangen van tophuizen als Pétrus, Lafite Rothschild, Cheval Blanc, Latour en Margaux.

ALGEMEEN

WINELIFE #35 Het Grote Bio-nummer

GEPLAATST: 25-03-2015 | LEES MEER

Groen als gras, puur natuur, over de bloemetjes en de bijtjes, maar zónder geitenwollen sokken: vol trots presenteren wij u WINELIFE #35 Het Grote Bio-nummer! We zetten het bio-boeren in het zonnetje met o.a. biologisch uit Zuid-Amerika op de proeftafel, de ins & outs over vin naturel en een smoelenboek met de pioniers uit biologisch wijnland! Maar we vuren ook bezopen vragen af op maître sommelier van La Rive* Ronald Opten, zakken door bij het vermaarde Château d’Esclans en nog veel meer:

 

- Geproefd en beoordeeld: 73x biologisch uit Zuid-Amerika
- Interview: Bezopen vragen aan Ronald Opten van La Rive*
- Vin Nature: een pleidooi voor wijn zonder opsmuk
- Koopgids: Verfrissend wit uit Alto Adige + recepten
- Bio-pioniers: wie is wie in biologisch wijnland?
- De Bob? Wijnen waar je veilig mee thuis kunt komen
- Binnenkijken bij Château d’Esclans
- Wijnastrologie: Wanneer smaakt wijn het best? + proefkalender
- Slow food & slow wine: bij het Spaanse Hacienda Zorita
- New Nordic Cuisine: Spannende recepten uit Scandinavië
- Draaien maar! Kookboeken met ballen
- Puike uitvinding: Wijn toedienen via een naald

WINE

Mood-matching

GEPLAATST: 13-03-2015 | LEES MEER

Bijna weekend! Daar moet natuurlijk een goed glas wijn op gedronken worden. Gelukkig tipt Harold Hamersma elke maand op Fransewijn.com een passend glas voor iedere mood! Zin om lekker te relaxen? Daar hoort natuurlijk ook een goed gematchte wijn bij: niet van dat ingewikkelde, voor wie ontspannen wil genieten van een sappig, fruitig, ongecompliceerd glas wijn. Benieuwd wat Harold deze maand voor je in petto heeft?

WINELIFE op