ALGEMEEN

Grootste oogst in Bordeaux in 10 jaar

GEPLAATST: 23-02-2017 | LEES MEER

De oogst van 2016 in Bordeaux is met een opbrengst van meer dan 500 miljoen liter de grootste sinds 2006. Dit blijkt uit het jaarlijkse rapport van Gavin Quinney, wijnmaker van Château Bauduc en ‘vintage-verslaggever’ in Bordeaux voor JancisRobinson.com en Liv-ex.

DESIGN

Wijng(l)asmasker

GEPLAATST: 10-02-2017 | LEES MEER

Aan de beademing is nog nooit zo leuk geweest! Dit glas in de vorm van een zuurstofmasker sluit – in tegenstelling tot een normaal wijnglas – precies aan op je gezicht en zorgt er volgens industrieel designer James Piatt voor dat je aroma's en smaken in je wijn beter kunt waarnemen.

DOEN

Line-up Bacchus Wijnfestival @ De Duif bekend

GEPLAATST: 10-02-2017 | LEES MEER

De winter duurt ons veel te lang! Dus na drie zomers in het Amsterdamse Bos, is het hoog tijd voor het Bacchus Wijnfestival in de winter. Van 10 t/m 12 maart wordt er een klein intiem feestje in het prachtige Amsterdamse kerkje De Duif gevierd - met een hoeveelheid wijn waar het Vaticaan een puntje aan kan zuigen! Ben jij één van de geluksvogels met een kaart? Dit kun je op het podium verwachten!

ALGEMEEN

WINELIFE #46 The Earth Issue

GEPLAATST: 08-02-2017 | LEES MEER

Down to earth waar het wijn betreft, je bent natuurlijk niet anders van ons gewend. Maar in WINELIFE #46 The Earth Issue nemen we dat letterlijk! We vonden het tijd om eens wat zaken tot op de bodem uit te zoeken. Want wat is er nou eigenlijk waar van terroir? Wat zijn de meest onverwachte plekken waar wijn wordt gemaakt? Maar ook: hoe kreeg 's werelds grootste wijnfraudeur het voor elkaar de wijnwereld te flessen? Wij hebben de antwoorden. We doen ook nog het nodige veldwerk op Franse (Languedoc) en Spaanse (Ribera del Duero) grond en zagen na onze proeverijen heel wat bodems van flessen die voorheen gevuld waren met Cabernet Franc en Pinot Noir uit de nieuwe wereld. De allerbeste van de proeftafel vind je terug in dit nummer!
 

- Op de proeftafel: 96 x Pinot Noir uit de nieuwe wereld
- Geflest! Inside Rudy Kurniawan: de grootste wijnfraudeur ter wereld
- #durft te vragen: terroir, wat is ervan waar?
- Koopgids: Cabernet Franc + gerechten van topmodel Chrissy Teigen
- Op zoek naar de ziel van de Languedoc
- Uit de kunst! Wijnvlekken die gezien mogen worden
- Wijntips uit ruig Roemenië
- Polska! Poolse recepten met een moderne twist
Koffie is als wijn: je kunt je er net zo over aanstellen (in Portland)
- 24 uur op wijn-ski-safari
- Met de voeten in de klei: hoe beïnvloedt de grond de druivenstok?

ALGEMEEN

Alleen als 't ijs- en ijskoud is

GEPLAATST: 26-01-2017 | LEES MEER

Niet alleen in Nederland konden deze maand de schaatsen weer onder vanwege de vrieskou, ook in Slovenië was het in januari koud genoeg voor een bijzondere druivenoogst. Voor het eerst in zes jaar konden bij familiebedrijf p&f wineries bevroren druiven worden geoogst voor ijswijn.

TRAVEL

Ontdek Bourgogne!

GEPLAATST: 25-01-2017 | LEES MEER

Plannen aan het smeden voor buitenlandse tripjes in 2017? Dan mag wijnwalhalla Bourgogne niet op je bucket list ontbreken. En vergeet dan vooral het boek Ontdek Bourgogne! niet in je knapzakje te stoppen. Wijnkenners Gido Van Imschoot en Ronny Debaere gingen je namelijk vast voor en hingen de wijntoerist uit in het beroemde wijngebied.

WINELIFE op