ALGEMEEN

And the winner is...

GEPLAATST: 20-11-2014 | LEES MEER

Welke wine bar is de beste? Het moment is eindelijk daar: de Wine bar of the Year 2014 is bekend! Het is Wijncafé Lefebvre die met de winnaarsbokaal mag pronken! De Utrechtse wijnbar wist de juryleden te overtuigen met goed geprijsde wijnen, een gevarieerd publiek, kundig personeel en lekkere bites.

ALGEMEEN

Muzikale wijngaarden

GEPLAATST: 31-10-2014 | LEES MEER

Sinds een jaar gebruiken ze in de appellation Montagne Saint-Émilion (Bordeaux) ‘biologische muziek’ om ziekten in de wijngaarden te bestrijden. Het is een vrij technisch verhaal, maar kort gezegd bevordert of onderdrukt de muziek de eiwitproductie van de wijnstok, wat weer voorkomt dat de ziekte zich verder verspreidt. Verwacht geen lekker deuntje uit de top 40; het is speciale muziek ontwikkeld door een natuurkundige.

DOEN

Win kaarten voor Liquid Art!

GEPLAATST: 31-10-2014 | LEES MEER

Benieuwd naar de allereerste editie van de multimediale wijnexpositie Liquid Art? Gewapend met proefglas, smartphone en headphones maak je een (audio)tour langs talloze Champagnes. En op Museumnacht in Amsterdam a.s. zaterdag kun je alvast voorproeven tijdens een mini-editie van het event! Smaakt dit naar meer? Voor de officiële editie op 15 en 16 november mag WINELIFE 2x 2 kaarten weggeven! Kans maken?

DINE

Smokey!

GEPLAATST: 16-10-2014 | LEES MEER

Bij olijfolieproducent Valderrama houden ze wel van een experimentje op z’n tijd! Zo begon het Spaanse bedrijf als eerste olijfolie te centrifugeren in plaats van te persen en introduceerden ze er ook als eerste een ‘gerookte’ versie van hun olie. Deze ‘Smoked Arbequina’ wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. WINELIFE mag 6 flessen van deze bijzondere olie weggeven!

ALGEMEEN

Genomineerden 'Wine bar of the Year'

GEPLAATST: 06-10-2014 | LEES MEER

Wijnbarren zijn een populaire groeiende formule in de Nederlandse horeca. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waar moet een goede wine bar aan voldoen? En welke wine bar is nu de beste? WINELIFE en New Zealand Wine zijn op zoek naar dé Wine bar of the Year. In de afgelopen maanden heeft iedereen zijn/ haar favoriet kunnen doorgeven op de website Wine-bars.nl. Er is massaal gestemd, wat resulteerde in een spannende nek-aan-nek race!

ALGEMEEN

WINELIFE #32 Spanje & Portugal

GEPLAATST: 01-10-2014 | LEES MEER

Er ligt weer een kersvers nummer van WINELIFE in de winkels en op de mat bij abonnees! In WINELIFE #32 nemen we je mee naar Spanje en Portugal waar we o.a. roadtrippen door Ribera del Duero, het bijzondere verhaal van Hollywoodlegende Jean Leon uit de doeken doen en heerlijk Spaans wit en Portugees rood op de proeftafel hebben staan!

 

- Geproefd & beoordeeld: Spaanse Rías Baixas + Portugese Vinho Verde
- Hollywoodlegende: het bijzondere verhaal van Jean Leon
-
Binnenkijken bij: de futuristische, ondergrondse bodega van Campo Viejo
- Design domeinen: de mooiste bodega’s in beeld
- Nip, Tik! Zien en gezien worden op de wijnveiling van Zuid-Afrika
- Bubbels! Cava: de Champagne van Spanje
- Viva España! Roadtrip Ribera del Duero
- Vis moet zwemmen: 10 hemelse recepten
- Decanteren: waarom zou je? Experts aan het woord
- Koopgids: véél Portugees rood + bijpassende gerechten
- Uno, dos, tres, Tequila! Cocktails maken van agavesap
- Valdepeñas: langs bij de wijngiganten van Spanje

WINELIFE op