ALGEMEEN

Slush puppy voor volwassen

GEPLAATST: 25-08-2016 | LEES MEER

Met deze hitte kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Gelukkig dient zich daar alweer een nieuwe, coole zomertrend aan: frosé!

ALGEMEEN

WINELIFE #43 Het Duitsland-nummer

GEPLAATST: 27-07-2016 | LEES MEER

Jawohl! Onze nieuwste editie WINELIFE #43 Het Duitsland-nummer is daar! We hebben ons Duits afgestoft, onze naamvallen bijgespijkerd en zijn die wunderbare Weinwelt van onze oosterburen ingedoken. Om terug te komen met allerlei soorten Duits wit en sexy Sekt voor op onze proeftafel, alles wat je altijd al over Riesling wilde weten (maar nooit durfde te vragen), we bezoeken wijnhuis Seeger in Baden en zetten verschillende Duitse druifjes in de spotlights. Maar we begeven ons niet alleen maar op Duitse bodem: we togen namelijk ook - gewapend met zonnebrillen tegen de flitsen van de paparazzi - naar de Provence om te borrelen bij Miraval; inderdaad: het wijnhuis van 'Brangelina'! Jetzt geht's los!

 

- Op de proeftafel: 57 x Sexy Sekt tussen € 13,25 en € 28,50
- Koken als topchefs: zo doe je dat + wijntips
- Doen! Je eigen cocktails shaken
- Op bezoek bij Seeger: de nieuwe Duitse superster
- Koopgids: Duits wit + gerechten uit de Arabische keuken
- 7 Duitse druifjes in beeld
- 24 uur in Singapore
- Cidermania: appelsap is het deze zomer (maar nu echt!)
Bier versus wijn
- Expert vertelt: alles over onderstokken
- Rosé drinken bij Miraval (bekend van Angelina & Brad!)
- Alcoholvrije wijn: hoe maak je dat?

DOEN

WijnSpijs Wandeling Maastricht

GEPLAATST: 27-07-2016 | LEES MEER

Wandel door de pittoreske straatjes van Maastricht en schuif onderweg aan in de leukste restaurants van de stad voor een uitgebreide meergangenlunch mét bijpassende wijnen. Klinkt toch als de ultieme zondagsbesteding? WijnSpijs organiseert in heel Nederland culinaire stadswandelingen en op zondag 14 augustus kunnen je smaakpapillen feestvieren in de culinaire hoofdstad van het Zuiden!

TRAVEL

Binnenkijken bij...

GEPLAATST: 27-07-2016 | LEES MEER

Ook dol op gluren bij de buren? Doe dan wat wij deden en hop de grens over voor een bezoekje aan een Duitse wijnproducent! Wat ons betreft de allerbeste manier om letterlijk en figuurlijk de wijn en sfeer bij onze oosterburen te proeven.

DESIGN

Borrelvriend

GEPLAATST: 07-07-2016 | LEES MEER

Je beste vriend tijdens de borrel! Dit handige design is niet alleen te gebruiken als bijzettafel, maar ook als krukje, kaasplank én flessenhouder.

 

ALGEMEEN

Slimme app

GEPLAATST: 07-07-2016 | LEES MEER

Je kent het vast wel: keuzestress op wijngebied. Want hoe pak je de juiste smaak met zo veel lekkers en moois om uit te kiezen? Zoek je rode of witte wijn bij een bepaald gerecht, of juist spijs bij je wijn, dan kan je helemaal rood aanlopen of wit wegtrekken... Dat vonden de makers van de app WineStein ook, dus ontwikkelden ze een ‘smart sommelier’, die altijd paraat staat op je telefoon!

WINELIFE op