WINE

Croatian grapes are hot

GEPLAATST: 18-05-2016 | LEES MEER

Kroatië, wordt daar wijn gemaakt? Jazeker, het is zelfs één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. Het land heeft door de eeuwen heen een roerige wijnbouwgeschiedenis gekend. Maar door de toewijding van de huidige generatie wijnmakers zijn Kroatische wijnen weer enorm in opkomst!

WINE

Rosé in de hoofdrol

GEPLAATST: 13-05-2016 | LEES MEER

De Nederlandse familie de Groot maakt sinds 2000 hun eigen A.O.P. wijnen in de Provence onder de naam Fleur en Domaine de l'Amaurigue, waar ze inmiddels diverse internationale prijzen mee hebben gewonnen. Om hun 15de oogstjaar te vieren, hebben ze een korte film van de laatste oogst gemaakt. Een kijkje achter de schermen!

ALGEMEEN

Sauvignon Blanc Day 2016

GEPLAATST: 28-04-2016 | LEES MEER

Sauvignon blanc heeft ervoor gezorgd dat Nieuw-Zeeland internationaal op de (wijn)kaart gezet werd. Reden genoeg voor de Kiwi’s om het bestaan van dit druifje jaarlijks te vieren met de International Sauvignon Blanc Day. Op vrijdag 6 mei is het weer zover: dan worden de ‘Savvy’s’ ook in Nederland in de spotlights gezet!

ALGEMEEN

Bourgogne-legende Louis Latour overleden

GEPLAATST: 08-04-2016 | LEES MEER

Bourgogne-legende Louis Latour is op 83-jarige leeftijd overleden. Veertig jaar lang, van 1958 tot 1998, stond hij aan het roer van familiebedrijf Maison Louis Latour. Onder zijn leiding groeide Louis Latour uit tot het tophuis dat het vandaag de dag is.

DINE

Landgoed Wolfslaar verkozen tot Beste WijnSpijs Restaurant 2016

GEPLAATST: 08-04-2016 | LEES MEER

Landgoed Wolfslaar in Breda heeft de titel ‘Beste WijnSpijs Restaurant van Nederland 2016’ in de wacht gesleept. Wolfslaar liet hierbij 11 andere restaurants achter zich, die - net als Wolfslaar - gedurende het jaar al eens tot 'WijnSpijs Restaurant van de Maand' waren verkozen en dus om de jaartitel streden.

ALGEMEEN

WINELIFE #41 The Cool Issue

GEPLAATST: 16-03-2016 | LEES MEER

IJskoud de lekkerste! We hebben het over WINELIFE #41 The Cool Issue, die vanaf nu in de winkel en bij onze abonnees ligt. Bomvol kooptips voor een vrolijk voorjaar! We gaan in het Italiaanse Alto Adige op bezoek bij Alois Lageder, hebben fris wit uit de nieuwe wereld op de proeftafel, gaan op wijnreis naar Chili, tippen je heerlijke ijswijnen, verwarmen je vervolgens weer met Armagnac én praten je bij over cool climate wines. Dat wordt dus chillen geblazen met dit coole nummer!

 

- Op de proeftafel: 107 x fris wit uit de nieuwe wereld
- Hot! Koel klimaat wijnbouw
- New Nordic Kitchen: de spannendste recepten uit Scandinavië + wijntips
- Bordeaux 2050: wat betekent klimaatverandering voor het Franse wijnmekka?
- Onze expert over cool climate wines
- 24 uur Valencia
6x icewine: ijskoud de lekkerste
- Op bezoek bij Alois Lageder
- Vin de prison: Brommen? Wijn maken!
- Verkoudheid, depressies, liefdespijn? Armagnac helpt!
- Koopgids: Albariño + bijpassende visrecepten

WINELIFE op