ADVERTORIAL

Op (wijnreis) naar Catalonië!

GEPLAATST: 10-11-2016 | LEES MEER

Genoeg te beleven in Catalonië op het gebied van wijn! Proef de Catalaanse wijnen, wandel, fiets of ga te paard door de wijngaarden en bezoek (biologische) wijnhuizen. Zoek ontspanning tijdens een wijntherapie-sessie of proef de lokale wijnen in combinatie met het plaatselijke eten. Óf ga voor de full experience en help mee druiven plukken tijdens de oogst!

ADVERTORIAL

Culinair Catalaans genieten op sterrenniveau

GEPLAATST: 10-11-2016 | LEES MEER

Catalonië heeft maar liefst 50 restaurants met in totaal 60 Michelinsterren. Het zijn bovendien de Catalaanse restaurants die al jaren de lijst van Beste Restaurants ter Wereld aanvoeren: El Bulli (5 jaar) en El Celler de Can Roca (2 jaar).

ADVERTORIAL

Catalonië, de bakermat van de Cava

GEPLAATST: 10-11-2016 | LEES MEER

Het D.O. Cava staat bekend om de método tradicional: de traditionele productiemethode waarbij een tweede gisting op fles zorgt voor de magische bubbels die zo kenmerkend zijn voor Cava. De Cava-regio heeft meer dan 150 dorpen, waarvan Sant Sadurní d’Anoia de ‘Cava-hoofdstad’ is. De meerderheid van deze dorpen ligt in Penedès, de streek waar 95% van de Cava wordt geproduceerd.

ALGEMEEN

Poenig Penfolds

GEPLAATST: 17-10-2016 | LEES MEER

Primeurtje binnen Penfolds! Het Australische wijnhuis heeft voor het eerst zijn iconische Grange op de markt gebracht als imperial - een zesliterfles. Er zijn wereldwijd slechts vijf van deze joekels verkrijgbaar en wie één van deze flessen in bezit wil krijgen, zal diep in de buidel moeten tasten. Aan de Grange Imperial 2012 bungelt namelijk een prijskaartje van maar liefst $185.000!

DINE

Restaurantrecensie: The Factory Kitchen

GEPLAATST: 26-09-2016 | LEES MEER

Natuurlijk kun je onze restaurantrecensent Edwin Raben blij maken met wijnen van de Kiwi's. En door de relaxte sfeer in The Factory Kitchen waant hij zich helemaal in een Nieuw-Zeelandse hangout!

DINE

De fik erin!

GEPLAATST: 23-09-2016 | LEES MEER

Dat ze in nieuwe wijnlanden overzee een aardig potje grillen, roken en roosteren is bekend. Maar ook in Europese regio's als Rioja, Spaans Baskenland, Toscane en Piemonte wordt koken op open vuur al generaties lang met de paplepel ingegoten. Zomers én 's winters! Ben Tish, chef-kok van grillrestaurant Ember Yard in Londen, leerde tijdens zijn mediterrane reizen de kunst van het échte grillen. In WINELIFE #44 deelt hij een aantal van zijn fijne recepten. De marinades en sauzen die je daarbij nodig hebt, delen we hier met je!

WINELIFE op