DOEN

Wijnproeverij aan huis

GEPLAATST: 27-09-2013 | LEES MEER

Leuk idee voor een feestje: een wijnproeverij aan huis onder begeleiding van een professionele wijnadviseur. Supermarktketen PLUS is tegenwoordig van alle (super)markten thuis, want je kunt er nu zelfs thuisproeverijen boeken! 

ALGEMEEN

In memoriam

GEPLAATST: 17-09-2013 | LEES MEER

Bordeaux-veteraan Philippe Cottin is maandag 16 september op 81-jarige leeftijd overleden. Cottin was meer dan 40 jaar directeur van Chateau Mouton Rothschild en stond bekend als één van de boegbeelden van de Bordeaux van de 20ste eeuw.

ALGEMEEN

Wijn aan Gort

GEPLAATST: 05-09-2013 | LEES MEER

Dit najaar start de tweede serie van het tv-programma Wijn aan Gort waarin onze eigen WINELIFE-columnist Ilja Gort je weer mee op wijnreis neemt door Frankrijk en je een kijkje biedt achter de schermen van de wijnwereld.

ALGEMEEN

Miljoenen wijnroof

GEPLAATST: 05-09-2013 | LEES MEER

In Californië (VS) is een voormalig werknemer van een opslagbedrijf veroordeeld tot 6 jaar celstraf nadat hij voor 2,7 miljoen (!) dollar aan wijnen had ontvreemd uit kluizen van klanten.

WINE

Rode Rhône

GEPLAATST: 23-08-2013 | LEES MEER

Voor dit nummer proefden we maar liefst 109 flessen rode Rhône! Ben je op zoek naar een goede rode Rhônewijn onder de 7 euro? Probeer dan eens de 2011 Domaine André Aubert La Sérine. Deze sappige wijn met gedroogde vijg en frisse zuren van rood zomerfruit is lekker bij een stukje mals vlees, zoals varkenshaas.

 

Hij is te bestellen voor maar €6,95.

ALGEMEEN

Nu in de winkel: WINELIFE #25

GEPLAATST: 22-08-2013 | LEES MEER

WINELIFE #25 staat boordevol met reisverhalen en de lekkerste nazomerwijnen:

- 109 x Rode Rhône tussen de € 7 en € 35
- Op reis naar het Oosten: van Duitsland naar Georgië en Slovenië
- Inside Top-Château: Château Musar in Libanon
- Expert over blenden
- Decanteren volgens kunstenaar Etienne Meneau
- 24 uur Bordeaux: bij de grootste wijnbeurs ter wereld
- Veilingkoopjes: 1972, niet doen!
- (Mi)auw! Een kater te lijf
- Recepten uit de Turkse keuken met de lekkerste wijntips
- After dinner drink: Armagnac

ALGEMEEN

Wijnactie Ronald McDonald Kinderfonds

GEPLAATST: 21-08-2013 | LEES MEER

Wijn drinken en tegelijkertijd een goed doel steunen, klinkt goed toch? Door mee te doen aan de wijnactie van het Ronald McDonald Kinderfonds steun je bij aankoop van een doos wijn ook meteen zieke kinderen en hun ouders!

ALGEMEEN

Waterige wijn

GEPLAATST: 06-08-2013 | LEES MEER

Een Roemeense wijnboer is betrapt op het verkopen van gekleurd water als wijn. De wijnleverancier heeft de laatste 7 maanden ruim een miljoen liter wijn verkocht, zonder dat er bij de productie hiervan, ook maar één druif aan te pas is gekomen.

ALGEMEEN

Hagel en onweer in Entre-deux-Mers

GEPLAATST: 06-08-2013 | LEES MEER

Na de Bourgogne, de Loire en de Medoc is nu ook het gebied Entre-deux-Mers in de Bordeaux afgelopen vrijdagavond zwaar getroffen door slecht weer.

TRAVEL

Bourgondisch logeren

GEPLAATST: 01-08-2013 | LEES MEER

Mocht je binnenkort een weekendje naar Maastricht gaan en op zoek zijn naar een bijzondere plek om te overnachten, dan zit je als wijnliefhebber goed bij Haas op het Vrijthof. Dit intieme guesthouse geeft je verblijf namelijk een extra Bourgondisch tintje vanwege hun eigen wijnkelder.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op