WINE

Wijnmanager

GEPLAATST: 12-02-2015 | LEES MEER

Chaos in je wijnvoorraad? Schep snel en makkelijk orde met de EuroCave wijnvoorraad app. Zo houd je digitaal bij welke wijnen je in je klimaatkast hebt liggen en, niet onbelangrijk, op welke plek. Zo trek je bijna blindelings die lekkere Bourgogne uit de kast en weet je precies hoeveel flessen Champagne je nog hebt liggen!

DOEN

Win kaarten voor Tasting California Wines!

GEPLAATST: 10-02-2015 | LEES MEER

Doe eens een rondje Californië! En daarvoor kun je gewoon op Hollandse bodem blijven. Op donderdag 12 maart zetten 120 Californische wijnhuizen en hun Nederlandse importeurs tijdens het tweejaarlijkse event Tasting California Wines in Den Haag meer dan 650 wijnen op de proeftafels. WINELIFE geeft 25x 2 kaarten (t.w.v. € 15,- p.s.) weg voor dit Californische wijnevent!

ADVERTORIAL

Liefde gaat door de maag!

GEPLAATST: 29-01-2015 | LEES MEER

Het is elk jaar op 14 februari weer spannend... Word je verrast door je (geheime) liefde? Sommige lovers maken er ieder jaar weer een sport van om een romantisch cadeau te vinden, anderen hebben meer moeite met het bedenken van een originele verrassing. Maar zoek niet verder! Reserveer het speciale Valentijnsarrangement in één van de vier Bistrots Beaujolais in ons land. Liefde gaat immers door de maag!

ALGEMEEN

WINELIFE #34 The Vintage Issue

GEPLAATST: 28-01-2015 | LEES MEER

Jiiihaaa! De nieuwste WINELIFE #34 The Vintage Issue pronkte al op de salontafels van onze abonnees en is nu ook in de winkel verkrijgbaar! Je raadt het al: een nummer vol vintage, maar allesbehalve stoffig! In deze editie proeven we o.a. Syrah uit la douce France en Shiraz uit Down Under, snuffelen we rond bij Château Lafite Rothschild, praat onze expert je bij over (top)jaargangen, bestoken we Neerlands bekendste wijnschrijver Harold Hamersma met bezopen vragen en nog veel, veel meer!


- Geproefd en beoordeeld: 74 x Syrah & Shiraz tussen € 7 en € 150
- Interview Harold Hamersma: ‘Je mag nooit wijntje zeggen’
- Binnenkijken bij Château Lafite Rothschild
- Topjaargangen kopen? Onze expert vertelt + vintage chart
- Doen! Op wijnreis door Zuid-Afrika + 10 ultieme tips
- Gouden geboortejaren: € 12.771 versus € 562 (Mouton-Rothschild 1945/1966)
- Zelf maken: Franse keukenklassiekers
- Koopgids: Duitse Riesling, een zuurtje met bewaarpotentieel
- 50 jaar wijnrages: van pleegzuster bloedwijn tot zero dosage Champagne
- Wijnweekend Alentejo: uit een desolaat droog gebied komt wijn met ballen!
- Win een vaarvakantie t.w.v. € 2000!

ALGEMEEN

Winnaars Horecava Innovatie Awards 2015

GEPLAATST: 12-01-2015 | LEES MEER

Tijdens de eerste dag van de Horecava zijn voor de 15de keer de Horecava Innovatie Awards uitgereikt, de prijs voor de beste innovatie in de foodservice branche. Eerdere winnaars zijn o.a. de ‘Doggy’ antiwiebeltafel, het concept mobiel bestellen en betalen van MyOrder, de theemachine DaSilva Leaftender, de Foodiebag (een concept tegen voedselverspilling) en de Flammkuchen. Dit jaar mag IBM’s Chef Watson, een zoekcomputer voor unieke recepten, zich de Overall Winnaar (en tevens de nummer 1 in de categorie Digital & Social Media) noemen. Gefeliciteerd!

ALGEMEEN

Zonnebrand voor Australische druiven

GEPLAATST: 09-01-2015 | LEES MEER

De Australiërs beschermen niet alleen zichzelf, maar inmiddels ook hun druiven met een zonnebrandmiddel. Het is momenteel hartje zomer in Down Under en één van de heetste zomers ooit. Om te voorkomen dat de druiven verbranden worden de wijngaarden bespoten met een oplossing die zonnebrand bevat.

WINELIFE op