ALGEMEEN

Sparkling limoncello

GEPLAATST: 05-08-2015 | LEES MEER

Zomer in je glas! De Italiaanse wijncocktail Limon l’aperitivo is een pre-mix van spumante en een infusion van citroensap- en schil van Siciliaanse citroenen, waardoor een verfrissende limoncellosmaak ontstaat. Serveer hem in een wijnglas met ijsblokjes en garneer met een schijfje citroen of bladmunt. Cin cin!

ALGEMEEN

Bacchus is back!

GEPLAATST: 23-07-2015 | LEES MEER

Na het daverende succes van vorig jaar keert het Bacchus Wijnfestival op 4, 5 en 6 september 2015 opnieuw terug in het Amsterdamse Bos. Een uitverkocht festivalweekend zette vorig jaar de toon, dus ook dit jaar staat het drieluik wijn, eten en muziek drie dagen lang centraal tijdens dit leuke buitenfeestje. De line up is inmiddels bekend, dus check snel wat er te slurpen, happen en dansen valt!

ALGEMEEN

Ruby on the rocks

GEPLAATST: 23-07-2015 | LEES MEER

Gek op Ruby port, maar heb je in de zomer toch meer behoefte aan een verfrissende cocktail? No problemo! DOW’s komt namelijk met Ruby on the Rocks, een heerlijk zomerdrankje bestaande uit Ruby port, ijs en een schijfje sinaasappel. Gaat jouw hart toch sneller kloppen van mixvarianten met witte of rosé port? Meng deze dan eens met tonic, ijs en wat limoen of citroen, een goed alternatief voor Gin-Tonic!

ALGEMEEN

WINELIFE #37 Frankrijk special

GEPLAATST: 22-07-2015 | LEES MEER

Vol trots - vergelijkbaar met die van een gemiddelde Fransman - presenteren wij u ons nieuwste nummer: WINELIFE #37, de Frankrijk special!
In deze editie maken we onze eigen 'tour de France' en laten de bruisende kant van Frankrijk zien (Crémant!), gaan op visite in de Bourgogne bij Maison Louis Jadot, nemen een kijkje bij Pontet-Canet in Bordeaux, we tippen de mooiste wijnen uit alle Franse windstreken en zorgen daarbij natuurlijk ook voor een goed gevulde maag met heerlijke recepten van het Franse platteland. Kortom: een nummer bomvol joie de vivre!

 

- Heel Frankrijk bruist! 77x Crémant op de proeftafel
- Op visite bij Maison Louis Jadot
- ‘Heb jij in dit vak je uiterlijk tegen?’ Bezopen vragen aan top-chef Ricardo van Ede
- Binnenkijken bij: Pontet-Canet
- Recepten van het Franse platteland + wijntips
- Koopgids: klassieke Franse rode druiven in Zuid-Amerika
- Bijzonder wijnportret: maak kennis met sprookjeswijnmeisje Laure Colombo
- Expert vertelt: alles over edele rot
-
Kaas & wijn combineren: Franse wijnen, Franse kazen!
- Bordeaux vs Bourgogne:
zoek de verschillen

WINE

Glaasje Kroatië

GEPLAATST: 11-06-2015 | LEES MEER

Bodanuša, Pošip, Frankovka, Graševina, Grk, Plavac mali... Geheimtaal? Nee hoor, niks van dat alles! Het is een (slechts) kleine greep uit de lange lijst van inheemse druiven die op Kroatisch grondgebied groeien.

ALGEMEEN

WINELIFE #36 Best Budget Buys

GEPLAATST: 27-05-2015 | LEES MEER

Gewoon, omdat het kan: ons nieuwste nummer WINELIFE #36 Best Budget Buys ligt nu voor een extra zacht prijsje in de winkel! Je neemt 'm nu voor slechts € 4,95 mee en houdt dus mooi 2 euro in je zak!

 

Bij zo'n lekker prijsje hoort natuurlijk likewise leesvoer... en laten we dat nou nét voor je in petto hebben! Deze editie knalt uit z'n kaft van de tips om je koelkast volledig zomerproof te maken: we zetten de lekkerste rosés met en zonder bubbels voor je op een rij en tippen je de beste Grüner Veltliners! Verder nemen we een kijkje bij Château Angélus, hebben we een recap van Bordeaux 2014 En primeur, vertelt onze expert wat een fles wijn nou eigenlijk kost én we praten je bij over de tweede wijnen van topchâteaux: Bordeaux voor een prikkie!

 

Kortom, je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet nu naar de winkel rent!

 

- Geproefd en beoordeeld: Rosé! Met en zonder bubbels tussen € 5 en € 80
- Bordeaux 2014 en primeur: Wat moet er de kelder in?
- Binnenkijken bij Château Angélus
- Bordeaux voor een prikkie: de 2e wijnen van topchâteaux
- Speeddaten met wijnmaker Jean Claude Mas
- ‘Zijn jullie inmiddels miljonairs?’ Bezopen vragen aan Allard en Kristian Nooitgedagt
- Koopgids: Grüner Veltliner + bijpassende recepten
- Hoera! Pinot Noir-festival in Nieuw Zeeland
- Expert vertelt: Wat kost een fles wijn?
- Mierzoet: Toetjes met... insecten! + bijpassende wijntips

WINELIFE op