WINE

233 jaar oude cognac ontdekt in Nederlandse collectie

GEPLAATST: 05-12-2012 | LEES MEER

De oudste Courvoisier & Curlier cognac (uit 1789!) heeft de aandacht van Harrods in London getrokken. Het beroemde warenhuis ‘ontdekte’ de drank in de grootste verzameling van oude likeuren ter wereld. Deze prestigieuze collectie behoort toe aan Bay van der Bunt: jawel, een landgenoot!

ALGEMEEN

Spaanse topkok laat wijnvoorraad veilen

GEPLAATST: 05-12-2012 | LEES MEER

De topkok Ferran Adrià wil de 8807 flessen uit de wijnkelder van zijn voormalige driesterrenrestaurant El Bulli (Roses) veilen. De opbrengst gaat naar zijn eigen ELBulli Foundation, een culinair onderzoekscentrum. De resultaten van de onderzoeken zijn te vinden in de culinaire variant van Wikipedia, genaamd LaBulliPedia.

ALGEMEEN

Vandalen maken kostbare wijn met de grond gelijk

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

In de nacht van 3 december zijn een aantal vandalen de kelders van Case Basse binnengedrongen, een klein bedrijf dat een van de beste wijnen produceert van Brunello di Montalcino. Opvallend is dat de inbrekers niets hebben gestolen, wel hebben zij de taps van enkele vaten opengezet waardoor vele liters aan wijn op de vloer terecht zijn gekomen. Maar liefst 6 vaten hebben zij op deze manier verspild. Zonde!

ALGEMEEN

Fransen drinken steeds minder wijn

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

Het drinken van wijn neemt met grote stappen af in Frankrijk. Het stereotype beeld van een Fransman met in de ene hand een baguette en croissant en in de andere een fles wijn wordt (helaas) steeds minder waar.

ALGEMEEN

Pop Up By the Grape in Utrecht

GEPLAATST: 04-12-2012 | LEES MEER

Speciaal voor de feestmaand heeft By the Grape een Pop Up Winery aan de Twijnstraat in Utrecht geopend. Heel december kun je hier van 10.00 – 19.00 uur terecht om wijnen te proeven en te kopen zodat je tijdens de feestdagen de goede wijnen in huis hebt.

DINE

Michelin sterren België

GEPLAATST: 30-11-2012 | LEES MEER

Niet alleen in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen zijn de Michelin sterren van 2013 bekend gemaakt. België heeft er één nieuw tweesterrenrestaurant bij: La Durée in Izegem van chef Angelo Rosseel. Het aantal driesterrenrestaurants blijft op 3 staan en 10 restaurants ontvingen hun eerste ster. België heeft nu 124 sterrenrestaurants!

WINELIFE op