ALGEMEEN

Jong geleerd is oud gedaan

GEPLAATST: 04-10-2012 | LEES MEER

In Bordeaux krijgen kinderen tussen de 6 en 11 jaar al les in de fijne kneepjes van het wijn maken. Het Bordeaux Wine Bureau (CIVB) wil met dit speciaal ontwikkelde programma de traditie van de Gironde regio in stand houden. De kinderen leren hoe een druivenstok zich ontwikkelt en proeven verschillende druiven om te herkennen wanneer deze rijp zijn. 

WINE

Oogstproblemen Beaujolais

GEPLAATST: 04-10-2012 | LEES MEER

De Beaujolaisoogst van dit jaar is historisch laag. Sinds de oogst enkele weken geleden is begonnen, stellen wijnproducenten al dat ze zulke kleine volume´s nog niet eerder hebben meegemaakt. 

DOEN

Proeverij Italië en Frankrijk

GEPLAATST: 04-10-2012 | LEES MEER

Maar liefst 14 producenten uit Frankrijk en Italië laten hun mooiste wijnen aan je proeven tijdens de combiproeverij van Verkerk en Bolomey wijnimport. Beide importeurs zijn gespecialiseerd in spannende wijnen met een hoog bio-gehalte uit Frankrijk en Italië. Benieuwd? Houd zondag 4 november dan vrij in je agenda!

ALGEMEEN

WINELIFE #20 Verre Wereld

GEPLAATST: 01-10-2012 | LEES MEER

Nu in de winkel!

De nieuwste WINELIFE met 215 rode wijnen geproefd en beoordeeld tussen € 5 en € 50 van Nieuw-Zeeland tot Zuid-Afrika!

 

TRAVEL

Terra Alta wijnen

GEPLAATST: 18-09-2012 | LEES MEER

Naast de bekende Spaanse wijnstreken Rioja en Priorat is er nog een prachtig, glooiend wijngebied de moeite van het ontdekken waard. Gelegen in zuidelijk Catalonië vind je het gebied Terra Alta. De vele oude wijnstokken en inheemse druivenrassen leveren overheerlijke en inmiddels prijswinnende wijnen op. Zonder pretentie, maar met een frisse kijk op wijn. Naast de traditionele methodes wordt er de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe technologie en in de promotie van de 100% Garnatxa Blanca wijnen.

 

TRAVEL

Wijnappartementen in Tokyo

GEPLAATST: 18-09-2012 | LEES MEER

Ruimte is een schaars goed in Tokyo, waardoor veel Japanse wijnliefhebbers niet de mogelijkheid hebben om hun lievelingswijnen thuis op te slaan. Projectontwikkelaar Takayuki Suzuki heeft hier een creatieve oplossing voor gevonden. In samenwerking met architect Keiji Ashizawa en sommelier Ishida Hiroshi heeft hij het Shibuya Shinsen Wine Apartment Project gestart. Het complex moet in downtown Tokyo komen te staan en een wijnbar en bistro op de begane grond krijgen. Daarnaast is het de bedoeling om een 10.000 flessen tellende wijnkelder onder het complex aan te leggen waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Uiteraard met een sommelier binnen handbereik die jouw favoriete wijn naar je appartement komt brengen. Handig!

WINELIFE op