WINE

Cider Festival in Amsterdam

GEPLAATST: 22-08-2012 | LEES MEER

Nooit eerder is er in Nederland zoveel kennis en ervaring over cider op één plek beschikbaar geweest. Op zondag 21 oktober wordt in eet- en drinklokaal MOES (souterrain van kunstcentrum De Appel) in Amsterdam de eerste editie van een groot Cider Festival gehouden. Cider, je weet wel, het vergiste sap van appels of peren, liefst zo puur mogelijk.

Het festival is lekker interactief, dus denk aan een workshop cider maken, meet & greet met cidermakers, masterclasses, een quiz en een ‘lopende’ proeverij. Kortom: daar moet je bij zijn als liefhebber van dit appelspraakwater. Alles staat de hele dag in het teken van ambachtelijk gemaakte cider.
Ook de kleinste smulpapen zijn welkom en komen goed aan bod. Zij kunnen met een heuse wijnpers zelf appelsap maken en drinken.

TRAVEL

50% korting met de Champagnepas

GEPLAATST: 17-08-2012 | LEES MEER

Mocht je binnenkort richting de Champagnestreek gaan, vergeet dan niet een Oenopas aan te vragen via champagne.oenopass.net!

Deze pas geeft je 50% korting op toegangsprijzen van geselecteerde wijnhuizen. De pas komt in twee varianten: een voor vijf champagnehuizen en een voor tien champagnehuizen, kost respectievelijk €25 en €50 per persoon en is geldig voor de periode van een jaar na aankoopdatum. Het geeft toegang tot de betreffende champagnehuizen en is inclusief een glas champagne per huis.

WINE

30% lichtere light wijn

GEPLAATST: 15-08-2012 | LEES MEER

Lekker voor tijdens een zomerse lunch of als je wat meer op de calorieën wil letten: Stowell Light witte wijn en rosé. 

Met slechts 5.5% alcohol en 60 calorieën per glas (dit is 30% minder dan in een standaard glas wijn!) kun je toch verantwoord van een frisse wijn genieten. 

WINE

Neerlandsch wijndiner

GEPLAATST: 13-08-2012 | LEES MEER

Tussen 22 en 28 oktober kun je genieten van een 4-gangen diner met 3-gangen wijnarrangement van Nederlandse bodem in het kader van het Neerlandsch wijndiner.
Voor maar € 65 proef je het lekkerste van eigen land bij verschillende restaurants in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Daarnaast doen er ook sterrenrestaurants mee die het arrangement voor € 80 aanbieden. Reserveren kan via www.nlwijndiner.nl

WINE

Wespen maken de beste wijn

GEPLAATST: 10-08-2012 | LEES MEER

Wespen zijn het geheim achter de complexe aroma’s en smaken van wijn. Italiaanse microbioloog Duccio Cavalieri stelt dat de insecten het begin van de gisting veroorzaken. Wanneer de druiven nog aan de stokken hangen, bijten insecten in de vruchten en laten hierbij zogenoemd brouwersgist achter. Vooral wespen zijn hier goed in. Wijnen zouden niet hetzelfde smaken als er geen wespen zouden zijn, is de overtuiging van de hoogleraar. 

WINE

Sterrenrestaurant verkoopt wijnkelder

GEPLAATST: 10-08-2012 | LEES MEER

De wijnkelder van Catalaanse sterrenrestaurant El Bulli wordt geveild door Sotheby's. Het geroemde restaurant (meermaals benoemd tot beste restaurant ter wereld door The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants) heeft vorig jaar juli haar deuren gesloten om in 2014 te heropenen als non-profit stichting voor gastronomie liefhebbers. Details over de veiling zijn nog niet bekend. Wij beginnen vast met sparen!

WINELIFE op