DINE

Heren Dineren recenseren gastronomisch Nederland

GEPLAATST: 17-12-2012 | LEES MEER

Afgelopen weekend is de gastronomische recensiewebsite herendineren.nl gelanceerd. De mysterieuze heren A. en Z. zijn trots op de Hollandse horeca en willen dit positieve geluid met Heren Dineren uitdragen. Van sterrenzaak tot brasserie, de heren A. en Z. gaan overal langs. De waardering geschiedt aan de hand van een aantal toegekende hoedjes voor restaurants en petjes voor brasserieën. Met 5 hoedjes heb je een superieur zinnenprikkelend restaurant te pakken.

ALGEMEEN

Investeerders The Wine Advocate

GEPLAATST: 14-12-2012 | LEES MEER

Eerder berichtten we al over de aankomende veranderingen binnen wijnblad The Wine Advocate. Nu is er, naast het aftreden van hoofdredacteur Robert Parker, nog meer bekend. Een van de drie nieuwe mysterieuze investeerders is waarschijnlijk de zakenman en voormalig directeur van wijnbedrijf Hermitage Soo Hoo Khoon Peng. De andere twee investeerders zouden verbonden zijn met de Deutsche Bank en Goldman Sachs en alleen geïnteresseerd zijn in de commerciële belangen van het blad.

Robert Parkers uitgever houdt de lippen ondertussen stijf op elkaar. 

ALGEMEEN

Robert Parker hoofdredacteur af

GEPLAATST: 13-12-2012 | LEES MEER

Grote veranderingen voor het tijdschrijft Wine Advocate! Met drie nieuwe Aziatische investeerders op zak verplaatst Robert Parker het ‘machtscentrum’ van het 35-jaar oude blad naar Singapore. En Parker doet afstand van zijn troon als hoofdredacteur! Lisa Perrotti-Brown neemt het stokje van hem over.

ALGEMEEN

IJzige Eiswein

GEPLAATST: 13-12-2012 | LEES MEER

De meeste Duitsers zullen vorige week flink hebben zitten bibberen door de strenge vorst die er heerste. Behalve de wijnboeren, want die moesten aan de bak! De vrieskou heeft namelijk voor een goede druivenoogst gezorgd. En niet voor zomaar een wijn; van de bevroren druiven werd Eiswein gemaakt.

ALGEMEEN

Louis Latour huurt stukje Beaujolais

GEPLAATST: 13-12-2012 | LEES MEER

Lange termijnplannen van Louis Latour: zojuist heeft het Franse wijnhuis een huurcontract van 18 jaar gesloten met Chateau des Labourons. De wijngaard van 18 hectare is gevestigd in het kleine dorpje Fleurie.

ALGEMEEN

Award voor Torres

GEPLAATST: 12-12-2012 | LEES MEER

Voorzitter Miguel A. Torres heeft de ‘Wine Intelligence 10 for 10 Business Award’ binnengehaald! Je raadt het vast al; Miguel A. Torres is de voorzitter van één van de meest bekende bodega’s van Spanje, Bodegas Torres.

WINELIFE op