Advertisement
DESIGN

Het wijnetiket van de toekomst?

GEPLAATST: 19-04-2012 | LEES MEER

Proefnotities zijn vaak de reden om tot aanschaf van een wijn over te gaan. Maar... eenmaal in huis wil je die proefnotitie nog wel eens kwijtraken en vergeten waar die lekkere wijn ook alweer het beste mee te combineren is. Daarvoor biedt dit 'wijnetiket van de toekomst' de uitkomt. Alle informatie staat gewoon op het etiket! Ideaal! Klik hier om de afbeelding in het groot te bekijken.

TRAVEL

Vakantie op een Italiaans wijndomein?

GEPLAATST: 19-04-2012 | LEES MEER

Genieten van een wijds uitzicht over de wijnvelden, wijnkelders bezoeken en wijnen proeven? Dit kan allemaal in Toscane, Umbrië en Le Marche: regio's voor levensgenieters.

WINE

Belletjes all'Italaliana

GEPLAATST: 19-04-2012 | LEES MEER

De beste bubbels van Italië komen uit Franciacorta. In hun relatief korte bestaan groeiden zij uit tot een commercieel megasucces. Vorig jaar zijn er maarliefst 10 miljoen flessen verkocht! Een van onze favorieten:

WINE

Finland veilt 's werelds oudste champagne

GEPLAATST: 18-04-2012 | LEES MEER

's Werelds oudste, nog drinkbare en meest exclusieve champagne wordt op 8 juni 2012 geveild tijdens de champagneveiling in Åland, Finland. Op de eerste champagneveiling in 2011 is een fles van champagnehuis Veuve Clicquot verkocht voor een recordbedrag van €30.000.

DESIGN

Even een glas inschenken...

GEPLAATST: 17-04-2012 | LEES MEER

We kennen het allemaal: mooie fles wijn, maar... kurkentrekker kwijt en winkels gesloten. Weinig zaken zo erg als dat! Met de kurkentrekker van ontwerper Rob Higgs zal dit je zeker niet overkomen, hij bedacht en maakte een -werkelijk enorm!- gevaarte om de kurk uit de fles te halen: "the Corkscrew". Honderd procent onhandig, maar wel erg mooi.

Bekijk dit filmpje om de uitvinding van Higgs in actie te zien!

WINE

Beste sommelier van Nederland: Jan Willem van der Hek

GEPLAATST: 16-04-2012 | LEES MEER

Afgelopen zondag vond in restaurant Cordial in Oss de Trophée Henriot 2012 plaats, de wedstrijd om de titel “Beste sommelier van Nederland”. De Trophée ging naar Jan Willem van der Hek die werkzaam is bij De Hoefslag in Bosch en Duin.

WINELIFE op