ALGEMEEN

Tip van topsommelier Martijn Verkerk:

GEPLAATST: 03-06-2011 | LEES MEER

Proeverij Duhart-Milon I Pauillac

Begin mei reisde Martijn met het Nederlands Gilde van Sommeliers af naar Bordeaux voor een aantal indrukwekkende proeverijen in de Medoc.  Lees hieronder het verslag van deze smakelijke trip.

ALGEMEEN

Annick Schreuder: 'Château Briljant of liever een glas glera?'

GEPLAATST: 03-06-2011 | LEES MEER

Veuve Clicquot mag dan een van de grootste en bekendste champagnehuizen ter wereld zijn, op de wijnkaart van menig restaurant wordt deze naam vaak verkeerd gespeld.

ALGEMEEN

De vrouw en haar bier

GEPLAATST: 03-06-2011 | LEES MEER

Jillz en rosébier: bierbrouwers zijn op zoek naar een nieuwe markt. 'Maar de vrouw van vandaag is geëmancipeerder dan brouwerijen denken,’ zegt Fiona de Lange. Met haar website BierenVrouw.nl  hoopt ze brouwerijen aan het denken te zetten. Schenk bijvoorbeeld eens een biertje in een wijnglas!

ALGEMEEN

Wat doen we dit weekend?

GEPLAATST: 03-06-2011 | LEES MEER

Foodies en winelovers opgelet! We hebben de leukste evenementen van aankomende week voor je op een rijtje gezet:

Tong Tong Fair (Den Haag)
Tot en met 5 juni vindt alweer de 53e editie van de Tong Tong Fair plaats. In deze Indische stad op het Malieveld draait alles om de cross-over van Oost en West. Met onder andere een Eetwijk, waar tientallen Aziatische restaurants hun kookkunsten tonen.
 

ALGEMEEN

Verleidelijk etiket

GEPLAATST: 02-06-2011 | LEES MEER

Als wijnkenners zouden we beter moeten weten, maar toch... af en toe laat je je volledig verleiden door een mooi etiket. Zo kon ik laatst, puur door het uiterlijk, de Climbing Merlot 2007 niet weerstaan

ALGEMEEN

Stoel voor de wijnliefhebber

GEPLAATST: 31-05-2011 | LEES MEER

De Nederlander Michel Taanman ontwierp de ultieme stoel voor je borrel in de avondzon: the Rosé Chair. Deze strakke houten stoel heeft namelijk een uitsparing in de armleuning, waar een wijnglas ingehangen kan worden.

ALGEMEEN

Wijntip

GEPLAATST: 31-05-2011 | LEES MEER

Heerlijk, het aspergeseizoen is weer in volle gang. Maar welke wijn drink je bij het witte goud? De traditionele bereidingswijze van Hollandse asperges vraagt om een wijn met kracht, finesse én frisheid. De Manzoni Bianco is een verrassend alternatief voor de traditionele aspergewijnen, uit bijvoorbeeld de Elzas.

ALGEMEEN

Verplichte kost

GEPLAATST: 30-05-2011 | LEES MEER

Ferran Adrià is de meest uitzonderlijke chef-kok ter wereld. Al is het alleen al omdat zijn restaurant El Bulli zes maanden per jaar dicht is. Dan trekt Ferran zich met zijn team terug om in een kek kooklaboratorium allemaal gekke gerechtjes te verzinnen. En daar is nu een film over gemaakt. Vanaf september in de bioscoop. Verplichte kost voor elke foodie!

ALGEMEEN

Whispering angel on the beach

GEPLAATST: 27-05-2011 | LEES MEER

‘Wit met een touch of pink’, aldus de dresscode van Whispering Angel on the Beach. Wijnimporteur L’Exception Lenselink trakteerde klanten en relaties op een zomerse avond bij Beachclub O. in Noordwijk.

ALGEMEEN

Chardonnay Day 2

GEPLAATST: 27-05-2011 | LEES MEER

Gisteren was het dan officieel Chardonnay Day, van ons mag elke dag zo heten. Om die reden togen wij tijdens het event ‘Nieuwe Wereld Wijnen’ dan ook naar de Chardonnay Masterclass van wijnmaker Bevan Newton Johnson.

Zoeken in nieuws


WINELIFE op