WINE

Frankrijk – Vorstschade in de Champagne

GEPLAATST: 09-06-2012 | LEES MEER

Volgens de schattingen van de technische dienst van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC) is 10% van de knoppen in de wijngaarden van de Champagne beschadigd door nachtvorst, met name rond half april. Alles bij elkaar kregen 3000 hectare met vorstproblemen te maken, in het bijzonder in de Aube.

WINE

Frankrijk – Nieuwe etiketteringregels

GEPLAATST: 08-06-2012 | LEES MEER

Na drie jaar discussie tussen wijnindustrie en overheid heeft Frankrijk nieuwe regels opgesteld voor het etiketteren van wijn. Deze zullen in juli van kracht worden en hebben als doel meer duidelijkheid te verschaffen aan zowel producenten als consumenten.

WINE

Chili – Oogst 2012 in teken van droogte

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

De oogst 2012 in Chili staat in het teken van de uitzonderlijk lange droogteperiode waaraan de druiven dit jaar zijn blootgesteld. Afhankelijk van locatie en druivenras strekte de pluk zich uit van eind februari tot eind mei. 

ALGEMEEN

’s Werelds beste champagne: Taittinger Comtes de Champagne 2000

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

Het in Champagne gespecialiseerde internationale tijdschrift FINE Champagne Magazine heeft de Taittinger Comtes de Champagne 2000 tot lekkerste champagne ter wereld uitgeroepen.
In 2011 heeft de redactie van FINE meer dan 1000 Champagnes getest op de kwaliteit van de wijn en de toegankelijkheid voor de hedendaagse consument.
 

DINE

Genieten bij The Harbour Club Amsterdam

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

Een oude wijnterminal is omgetoverd tot de sfeervolle Harbour Club. Waar vroeger de wijn werd gebotteld worden nu de flessen opengemaakt. Het uitgestrekte terras, uitzicht, de vele cocktails en hoogwaardige kookkunsten zorgen voor een vakantiegevoel in eigen land. 

WINE

Veiling historische Champagne

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

Morgen - 8 juni 2012 - worden de historische Champagnes uit het scheepswrak Veuve Clicquot uit circa 1839 geveild. Meervoudig onderscheiden champagneschrijver Michael Edwards proefde tijdens de historische tasting op het hoofdkantoor van Veuve Clicquot de Champagne die in het schipswrak op de bodem van de Baltische zee is gevonden. Lees hier het unieke verslag van de tasting.

WINELIFE op