WINE

Het favoriete wijnding van...

GEPLAATST: 10-06-2011 | LEES MEER

Karina Poppelier-Gadron is Development Manager S.Pellegrino & Acqua Panna.  Een waterman vragen naar haar favoriete wijnding. Je raadt het al: water! Karina: "Vroeger dronken wij thuis nooit water bij het eten. Hoe meer je weet over water, hoe lekkerder het wordt. Net als met wijn eigenlijk. En die twee goed combineren is het summum.
 

ALGEMEEN

Wijn uit Indi-JA!

GEPLAATST: 10-06-2011 | LEES MEER

Enigszins in de schaduw van het Chinese wijnspektakel is India hard op weg uit te groeien tot een van de belangrijkste wijnproducerende landen in Azië. Dat de wijnbouw er serieus genoemd wordt, blijkt onder meer uit de officiële aanvraag van eind januari om lid te mogen worden van de Organisation Internationale de la Vigne et du Vin, kortweg OIV.

ALGEMEEN

Maandag: wijnfestival aan de gracht

GEPLAATST: 10-06-2011 | LEES MEER

Wij Hollanders worden – gelukkig! – steeds Bourgondischer. Je hoeft dus niet per se de grens over voor een wijnfestival: 13 juni vindt in Amsterdam de eerste editie van het Pinkster Wijn Festival de Hermitage plaats. En dat belooft veel goeds...

ALGEMEEN

Dikke maatjes

GEPLAATST: 09-06-2011 | LEES MEER

Deze week ging het eerste vaatje nieuwe haring voor het luttele bedrag van €76.750 over de toonbank. Proeven dus! Maar niet zonder een glas wijn. Wat drinken we bij de nieuwe vangst?
 

ALGEMEEN

Pre-filled wijnglas

GEPLAATST: 09-06-2011 | LEES MEER

Tijdens een concert of voetbalwedstrijd een glas wijn bestellen was tot op heden geen aantrekkelijk plan: lauwe hoofdpijnwijn uit een bierglas smaakt nu eenmaal niet. De oplossing is echter nabij. Groupe LFE heeft het pre-filled pet glas wijn op de markt gebracht, speciaal voor dit soort evenementen.

ALGEMEEN

Roem voor Riesling

GEPLAATST: 09-06-2011 | LEES MEER

Ook vaders drinken deze week Riesling, want tot 12 juni is het nog Riesling Week. Op initiatief van het Duits Wijninstituut en het Informatiebureau voor Duitse Wijn wordt de Riesling, deze dagen in het zonnetje gezet

ALGEMEEN

Custom-made Vaderdagcadeau

GEPLAATST: 09-06-2011 | LEES MEER

De ene pa is de andere niet. Geef jouw vader een fles die hem op het lijf is geschreven. Hier alvast voor ieder type vader een bijpassende cadeau-tip.
 

ALGEMEEN

Wielrenner Pieter Weening krijgt eigen rosé

GEPLAATST: 08-06-2011 | LEES MEER

Ter ere van de 4 dagen dat Pieter Weening in de roze trui rijdt tijdens de afgelopen Giro d'Italia brengt Wijnhuis Machiel een speciale Pieter Weening-rosé uit.

ALGEMEEN

Eitje

GEPLAATST: 07-06-2011 | LEES MEER

Breek de dag met dit speelse reuze-ei: de Egg-O houdt elke fles op temperatuur. Met zijn felle kleurtje is deze koeler een echte blikvanger op je balkon- of tuintafel.

www.cpu-europe.com

ALGEMEEN

Rosé van het jaar: Domaine Tempier

GEPLAATST: 06-06-2011 | LEES MEER

De Domaine Tempier Bandol is verkozen tot de beste roséwijn van 2011. De wijn is verkozen tot over all winnaar tijdens het Wine & Food Festival in Amsterdam. De rosé versloeg bijna 500 concurrenten, een record aantal inzendingen voor de wedstrijd.
 

Zoeken in nieuws


WINELIFE op