ALGEMEEN

De waarheid over sulfiet

GEPLAATST: 11-12-2012 | LEES MEER

Hoofdpijn na een avondje wijn drinken? Vaak wordt sulfiet hiervoor als schuldige aangewezen. Inderdaad, de stof kan een negatieve werking hebben, vooral op mensen die er extra gevoelig voor zijn (astma).

ALGEMEEN

Thee-wijn samenwerking

GEPLAATST: 07-12-2012 | LEES MEER

 

 

De Bordeauxse stad Libourne en de Chinese stad Pu’er hebben afgesproken elkaars producten te gaan promoten. Zoals te verwachten in Bordeaux is Libourne een grote wijnproducerende gemeente en Pu’er staat bekend om zijn goede thee.

DESIGN

Champagnegadgets

GEPLAATST: 06-12-2012 | LEES MEER

Champagne drinken an sich is natuurlijk al heel feestelijk, toch kan je er nog nét een schepje bovenop doen met deze champagnegadgets!


Lichtgevende champagneglazen
Deze lichtgevende champagneglazen lichten op zodra de eerste paar druppels champagne de bodem raken. Alleen het glas met inhoud is dus al een feestje!
Verkrijgbaar voor € 16,95 voor een set van 4 glazen bij onder andere www.megatopper.nl


Champagne-Kurkkruk

Hoe feestelijk wil je je interieur hebben? Deze champagnekruk lijkt net uit de fles geknald te zijn en is klaar voor gebruik. Plof neer op deze stijlvolle zitplek, en drink er vooral een glaasje champagne bij! 

Verkrijgbaar voor € 264 bij onder andere www.livingb.nl

Kurkkaarsen

In een romantische bui? Gebruik je lege wijnfles in combinatie met deze kaarsen in de vorm van een wijnfleskurk. Om extra sfeer aan de feestdagen te hangen of om je romantische kant aan je geliefde te laten zien. Succes gegarandeerd!

Verkrijgbaar voor $ 19,95 bij www.amazon.com (4 stuks)

    
 

TRAVEL

Proost op de kerstmarkt

GEPLAATST: 06-12-2012 | LEES MEER

De feestdagen staan voor de deur! Hef het (wijn)glas op één van de vele Duitse kerstmarkten om in de juiste stemming te komen. Zoek jouw favoriet uit meer dan 30 Duitse steden makkelijk op met de gratis kerstmarkten-app. En als je daar dan toch bent, kun je meteen in de wondere wereld van de Duitse wijnen duiken. 

DESIGN

Château L'Hennep

GEPLAATST: 06-12-2012 | LEES MEER

Een wijnhuis gebouwd van hennep? En dat ook nog buiten Amsterdam? Het klinkt als een grap, maar wijnmaker Robert Eden heeft voor het bouwen van zijn wijnhuis eens voor een ander natuurlijk materiaal gekozen dan baksteen of beton. Bijna het hele gebouw bestaat uit bouwstenen gemaakt van organisch hennepstro. Uiteraard heeft Eden dit gewaagde materiaal niet (alleen) voor de aandacht gebruikt. Hennep is een milieubewust product, omdat het koolstofdioxide uit de omgeving opneemt. 

ALGEMEEN

Voormalig wijnhuiseigenaar vermoord

GEPLAATST: 05-12-2012 | LEES MEER

Op 30 november werd de 66-jarige multimiljonair Reveesh Kumra dood aangetroffen in zijn woning in Silicon Valley. Volgens zijn ex-vrouw waren er 4 mensen het huis binnengedrongen, die ook haar aanvielen.

WINELIFE op