ALGEMEEN

Dader wijnvandalisme bekend

GEPLAATST: 21-12-2012 | LEES MEER

Een paar weken geleden berichtten we over vandalisme in het Italiaanse wijnhuis Case Basse. Miljoenen aan Brunello di Montalcino werd vernietigd. De dader was nog niet opgepakt maar inmiddels heeft de Romein Andrea Di Grisi bekend.

WINE

2012 topjaar Californië

GEPLAATST: 20-12-2012 | LEES MEER

In tegenstelling tot Europa, sluit Amerika dit jaar wel met een mooie oogst af. Californië kwam het jaar door zonder klimatologische tegenvallers. Door de koele ochtenden, warme middagen en koele avonden kon er ruim worden geoogst. Uiteindelijk kwam de teller op een totaal van 3,7 miljoen ton uit. Dit is 12 % meer dan vorig jaar! De rijping verliep ook nog eens probleemloos, waardoor er niet alleen veel wijn is geoogst, maar deze ook nog eens van uitstekende kwaliteit is.

DOEN

Wijn & Spijscursus

GEPLAATST: 20-12-2012 | LEES MEER

Wat schenk je bij een heerlijke gebraden eend? Dat en meer leer je tijdens de wijn & spijscursus van onze huissommelier Edwin Raben. In drie dagen tijd leer je de ideale match tussen gerecht en wijn te maken. De cursus vindt plaats in Landgoed Groot Warnsborn te Arnhem en is voor wijnliefhebbers, hobbykoks en horecapersoneel bedoeld. Maandag 7 januari start de cursus, de andere cursusdagen vallen op 21 januari en 18 februari 2013. 

DOEN

Wijnlogboek op je telefoon

GEPLAATST: 20-12-2012 | LEES MEER

Van nu af aan vergeet je nooit meer je favoriete wijn! Fotografeer met je smartphone het wijnetiket en de gratis Vivino app geeft je de bijbehorende informatie plus jouw rating! Zo weet je direct van welke wijnen je eerder hebt genoten en welke flessen je wat minder vond. 

DESIGN

Wijn en kristallen

GEPLAATST: 20-12-2012 | LEES MEER

Bodegas Torres komt voor de tweede keer met een limited edition van Viña Esmeralda. Deze geurige wijn van Moscatel en Gewürztraminer doet het uitstekend bij krab, witvis, zoet gemarineerde gerechten en gevogelte. En in het giftpack vind je ook nog eens een paar smaragdgroene oorbellen van Swarovski kristal. Leuk kerstcadeau!

WINE

Geen Chateau d’Yquem vintage 2012

GEPLAATST: 19-12-2012 | LEES MEER

Voor de eerste keer in 20 jaar zal Chateau d’Yquem geen vintage Sauternes maken. ‘De kwaliteit van de oogst was niet goed genoeg om Yquem te worden.’ zegt woordvoerster Valérie Lailhuegue over de moeilijke beslissing. De late oogst van dit jaar en vooral het slechte weer in oktober was voor veel Sauternes-producenten fataal.

WINELIFE op