ALGEMEEN

Cees van Casteren Master of Wine

GEPLAATST: 23-11-2012 | LEES MEER

Het is Cees van Casteren gelukt! Hij mag zich Master of Wine noemen!

In 2009 slaagt Cees al voor het walgelijk moeilijke examen voor Master of Wine, maar moest toen nog een dissertation schrijven voordat hij die twee begerenswaardige letters achter zijn naam mocht zetten. In 2011 is zijn dissertation (An examination of Chenin Blanc as the Potential Reference Wine of South Africa) niet geheel goedgekeurd; recentelijk is dat wel gebeurd. Daarmee is Cees van Casteren nu de tweede Master of Wine van Nederland. 

DOEN

Champagnetaart

GEPLAATST: 22-11-2012 | LEES MEER


Mr. Kitchen proefde voor ons Champagne Issue de Marc de Champagne die als ingrediƫnt van een bavarois wordt gebruikt. De taart is een ware uitdaging voor gevorderde banketbakkers, maar er is ook een recept van de Champagne bavarois die je zelf thuis kunt maken.

WINE

Soepel ploppen

GEPLAATST: 22-11-2012 | LEES MEER

Een feestelijk moment, de speech is afgerond, door de slingers heen gluurt een groot aantal ogen naar jou… en dan moet je die fles bubbels open maken. Hoe doe je dat zo soepel mogelijk?
1. Schud niet met de fles
2. Verwijder de capsule
3. Verwijder de muselet (ijzerdraadje) in 6 slagen
4. Houd de fles schuin
5. Houd de kurk met de ene hand vast en de fles met de andere hand
6. Draai de fles en houdt de kurk stil
7. Zodra de kurk los komt, begeleid de kurk met de hand tot een zachte plop.
En schenken maar!
 

ALGEMEEN

Supermarketeers meest invloedrijke Nederlanders in de wijn

GEPLAATST: 22-11-2012 | LEES MEER

We drinken in Nederland bijna 22 liter wijn per persoon per jaar. Maar wie bepaalt eigenlijk welke wijn dat is, hoeveel we daarvoor betalen en wat we daarvan vinden? Wie is de meest invloedrijke Nederlander in wijnland? Het was geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Toch stelde WINELIFE voor het derde achtereenvolgende jaar een lijst samen met de mensen die er nu toe doen in de wijnbiz, die invloed hebben op de smaak die vandaag in ons glas zit. Van importeur tot proever, van BN’er tot wijnboer – met snor.

 

ALGEMEEN

WINELIFE #21 Champagne Issue

GEPLAATST: 22-11-2012 | LEES MEER

Nu in de winkel!

 

 

 

 

Het Grote Champagne nummer met de allerbeste champagnes van € 18 tot € 30.000

- Monnikenwerk: bubbels in wijn maken

- Hotlist! De 50 invloedrijkste wijnmensen

- Grand Cru wijnkelder in Wenen

- Veel kooptips van kenners

- A happy new year!

DOEN

Je eigen droomchateau!

GEPLAATST: 22-11-2012 | LEES MEER

Zin om een spel te spelen en je vrienden voor de gek te houden? Maak ze wijs dat je een wijndomein in Frankrijk hebt gekocht! Ga naar www.wines-with-style.com en maak een filmpje van je droomchateau door het invoegen van je naam en eigen foto's. Deel dit via e-mail, Facebook, Twitter en Google+ en kijk of ze erin trappen. 

WINELIFE op