ALGEMEEN

’s Werelds beste champagne: Taittinger Comtes de Champagne 2000

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

Het in Champagne gespecialiseerde internationale tijdschrift FINE Champagne Magazine heeft de Taittinger Comtes de Champagne 2000 tot lekkerste champagne ter wereld uitgeroepen.
In 2011 heeft de redactie van FINE meer dan 1000 Champagnes getest op de kwaliteit van de wijn en de toegankelijkheid voor de hedendaagse consument.
 

DINE

Genieten bij The Harbour Club Amsterdam

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

Een oude wijnterminal is omgetoverd tot de sfeervolle Harbour Club. Waar vroeger de wijn werd gebotteld worden nu de flessen opengemaakt. Het uitgestrekte terras, uitzicht, de vele cocktails en hoogwaardige kookkunsten zorgen voor een vakantiegevoel in eigen land. 

WINE

Veiling historische Champagne

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

Morgen - 8 juni 2012 - worden de historische Champagnes uit het scheepswrak Veuve Clicquot uit circa 1839 geveild. Meervoudig onderscheiden champagneschrijver Michael Edwards proefde tijdens de historische tasting op het hoofdkantoor van Veuve Clicquot de Champagne die in het schipswrak op de bodem van de Baltische zee is gevonden. Lees hier het unieke verslag van de tasting.

ALGEMEEN

Ilja Gort fuseert met Baarsma Wine Group

GEPLAATST: 06-06-2012 | LEES MEER

Gorts wijnproductiebedrijf Château de la Garde wordt overgenomen door wijndistributeur Baarsma Wine Group. 

WINE

Regen Down Under

GEPLAATST: 06-06-2012 | LEES MEER

De Australische wijnoogst van 2012 zal volgens eerste schattingen uitkomen in de buurt van 1,4 miljoen ton druiven, het laagste volume van de afgelopen vijf jaar. De opbrengst blijft daarmee achter bij verwachtingen die in het begin van het groeiseizoen nog uitgesproken werden. 

DOEN

Taste of Amsterdam

GEPLAATST: 01-06-2012 | LEES MEER

Dit jaar vindt alweer de vierde editie van het succesvolle culinaire festival Taste of Amsterdam plaats. Van 31 mei tot en met 3 juni staat het Amstelpark opnieuw in het teken van eten en genieten.
En ook niet onbelangrijk: WINELIFE geeft op vrijdag een leuke workshop in het wijntheater: De Franse druif op wereldreis. Toegang voor de workshop is gratis!
 

WINELIFE op