DESIGN

Kleding van wijn

GEPLAATST: 12-06-2012 | LEES MEER

Onderzoekers van de Universiteit van West-Australie hebben ontdekt dat je wijn niet alleen kunt drinken, maar ook dragen! De stof ontstaat vanzelf in de binnenkant van wijnvaten die geïnfecteerd zijn met een bepaalde (ongevaarlijke) bacterie. Wetenschapper Gary Cass en kunstenaar Donna Franklin hebben al kleding van rode en witte wijn gemaakt die hun kleur en geur behouden. Dat is nog eens een origineel cadeau, alleen voor de echte wijnliefhebber! Meer lezen? Klik hier

WINE

Frankrijk – Verkopen Bourgogne licht gestegen

GEPLAATST: 11-06-2012 | LEES MEER

Het Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB) heeft bekendgemaakt dat de campagneperiode van augustus 2011 tot en met februari 2012 een stijging in de verkoopcijfers heeft laten zien van 2% ten opzichte van dezelfde periode in het campagnejaar 2010-2011. In totaal werd een volume van 956.000 hl verkocht.

WINE

Frankrijk – Regen in Bordeaux

GEPLAATST: 10-06-2012 | LEES MEER

Terwijl hagel Madiran plaagde, kregen Castillon en delen van Saint-Emilion eind april te maken met overstromingen ter afsluiting van een van de natste en koudste aprilmaanden sinds mensenheugenis die Bordeaux beleefd heeft. 

WINE

Frankrijk – Vorstschade in de Champagne

GEPLAATST: 09-06-2012 | LEES MEER

Volgens de schattingen van de technische dienst van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC) is 10% van de knoppen in de wijngaarden van de Champagne beschadigd door nachtvorst, met name rond half april. Alles bij elkaar kregen 3000 hectare met vorstproblemen te maken, in het bijzonder in de Aube.

WINE

Frankrijk – Nieuwe etiketteringregels

GEPLAATST: 08-06-2012 | LEES MEER

Na drie jaar discussie tussen wijnindustrie en overheid heeft Frankrijk nieuwe regels opgesteld voor het etiketteren van wijn. Deze zullen in juli van kracht worden en hebben als doel meer duidelijkheid te verschaffen aan zowel producenten als consumenten.

WINE

Chili – Oogst 2012 in teken van droogte

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

De oogst 2012 in Chili staat in het teken van de uitzonderlijk lange droogteperiode waaraan de druiven dit jaar zijn blootgesteld. Afhankelijk van locatie en druivenras strekte de pluk zich uit van eind februari tot eind mei. 

WINELIFE op