DINE

Michelin sterren België

GEPLAATST: 30-11-2012 | LEES MEER

Niet alleen in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen zijn de Michelin sterren van 2013 bekend gemaakt. België heeft er één nieuw tweesterrenrestaurant bij: La Durée in Izegem van chef Angelo Rosseel. Het aantal driesterrenrestaurants blijft op 3 staan en 10 restaurants ontvingen hun eerste ster. België heeft nu 124 sterrenrestaurants!

DESIGN

Coole koeler

GEPLAATST: 29-11-2012 | LEES MEER

Een wijnkoeler te groot, onhandig of te klassiek? De Corckcicle Color Wine Chiller is klein én hip. Om witte wijn koel te houden en de temperatuur van rode wijn te verlagen.

WINE

Louis Vuitton-wijn voor China

GEPLAATST: 29-11-2012 | LEES MEER

 

 

Louis Vuitton en wijn?! Ja!
 

Hoewel LV ongetwijfeld bij de meesten bekend staat als modemerk, heeft deze Franse brand enkele weken geleden een serie wijnen onder de naam XLV gelanceerd. Dit speciaal gericht op de smaak van Chinese consumenten; fruitig en zacht. De wijnen komen van de eigen wijngaarden van Vuitton, uit Ventoux.
 

ALGEMEEN

Nortons Riccitelli ‘Winemaker of the year’

GEPLAATST: 28-11-2012 | LEES MEER

Bij de Wine Enthusiast Wine Stars Awards werd de Argentijnse Jorge Riccitelli verkozen tot ‘Winemaker of the year’. Het is de eerste keer dat een wijnmaker uit Zuid-Amerika deze felbegeerde titel in ontvangst mag nemen. Desalniettemin geen totale verrassing, aangezien Riccitelli als ‘Chief Winemaker’ het ene succes na het andere heeft bereikt voor Bodega Norton. Al sinds 1992 stopt hij zijn liefde en kennis in het maken van wijn voor deze Argentijnse bodega. Internationaal wordt Jorge Riccitelli vooral geroemd om het maken van wijnen als Norton Malbec DOC, Norton Reserva Malbec, Norton Cosecha Tardía Dulce.

WINE

Eenmaal, andermaal...

GEPLAATST: 28-11-2012 | LEES MEER

Op 1 december zal Sotheby’s de grootste Krug Champagne collectie aanbieden die ooit geveild is. De speciale collectie bestaat uit 530 flessen in allerlei soorten en maten, met onder andere 5 Grande Cuvées die nog nooit gelanceerd zijn: Finesse, Richesse, Savoir-Faire, Fraîcheur, en Mémoires. Een van de pronkstukken van de collectie zal de 1990 Krug Clos du Mesnil zijn, waarvan de waarde alleen al tussen de $ 18.000 en $ 25.000 wordt geschat.
 

WINE

Celebrating in style: Bond & Bollinger

GEPLAATST: 27-11-2012 | LEES MEER

Bioscopen draaien overuren met stampvolle zalen: de langverwachte James Bond-film Skyfall, nummer 23 in de populaire reeks, is alweer een aantal weken te zien in bijna alle bioscopen in Nederland. Het is inmiddels al 50 jaar geleden dat wij kennis hebben mogen maken met deze zeer charmante Engelsman, en uiteraard kan deze mijlpaal niet ongevierd blijven. Zoals wij James Bond kennen kan dit alleen maar op een zeer stijlvolle manier gebeuren, waarbij zijn favoriete champagne Bollinger natuurlijk niet mag ontbreken.

WINELIFE op