DOEN

Zaterdagproeverijen in Nederlands wijnmuseum

GEPLAATST: 08-05-2012 | LEES MEER

Op zaterdagen krijg je bij een bezoek aan het Nederlands Wijnmuseum een korte rondgang door de authentieke kelders van het wijnkopershuis Robbers & van den Hoogen én kun je na afloop hiervan een kleine proeverij bijwonen.

WINE

Eiswein:plukken met vorst

GEPLAATST: 04-05-2012 | LEES MEER

Bij Eiswein of Icewine laat de wijnmaker zijn druiven met opzet hangen tot na het groeiseizoen. Hij wacht geduldig tot de hevige vorst toeslaat. Hij wil dat de temperatuur daalt tot tenminsten -7 °C. Dan, nog in de nacht, gaat hij er met z'n team op uit om de druiven bevroren te plukken.

WINE

Eerste studentenwijnbar in Nederland

GEPLAATST: 03-05-2012 | LEES MEER

Gisteren werd op de de Oostzeedijk in Rotterdam "De Bolleboos" geopend, een wijnbar, maar dan speciaal voor studenten. In een relaxte sfeer kan je verschillende wijnen proeven, er loopt een sommelier rond voor vragen en advies. Voor de bierliefhebbers worden er ook gewoon pilsjes getapt. www.cafedebolleboos.nl

DESIGN

Klinkend kristal

GEPLAATST: 03-05-2012 | LEES MEER

Wijn maken kunnen ze, die Italianen, net als de bijbehorende glazen. Wereldberoemd is het gekleurd Venitiaans glas, maar ook in Toscane blazen hordes glasmeesters de longen uit hun lijf.

WINE

PLUS lanceert wijnwebwinkel

GEPLAATST: 02-05-2012 | LEES MEER

PLUS heeft een eigen wijnbestelsite gelanceerd: www.PLUSwijnkelder.nl. Op de site  worden bijzondere wijnen worden verkocht, die niet in het schap van de supermarkt te vinden zijn.

DINE

Driemaal is scheepsrecht

GEPLAATST: 01-05-2012 | LEES MEER

Gisteren is in de London Guildhall de top 50 van beste restaurants ter wereld bekend gemaakt. Met op één Noma, op twee El Celler de Can Roca en vervolgens Mugaritz. De top drie van 2012 is onveranderd.
 

WINELIFE op