WINE

Veiling historische Champagne

GEPLAATST: 07-06-2012 | LEES MEER

Morgen - 8 juni 2012 - worden de historische Champagnes uit het scheepswrak Veuve Clicquot uit circa 1839 geveild. Meervoudig onderscheiden champagneschrijver Michael Edwards proefde tijdens de historische tasting op het hoofdkantoor van Veuve Clicquot de Champagne die in het schipswrak op de bodem van de Baltische zee is gevonden. Lees hier het unieke verslag van de tasting.

ALGEMEEN

Ilja Gort fuseert met Baarsma Wine Group

GEPLAATST: 06-06-2012 | LEES MEER

Gorts wijnproductiebedrijf Château de la Garde wordt overgenomen door wijndistributeur Baarsma Wine Group. 

WINE

Regen Down Under

GEPLAATST: 06-06-2012 | LEES MEER

De Australische wijnoogst van 2012 zal volgens eerste schattingen uitkomen in de buurt van 1,4 miljoen ton druiven, het laagste volume van de afgelopen vijf jaar. De opbrengst blijft daarmee achter bij verwachtingen die in het begin van het groeiseizoen nog uitgesproken werden. 

DOEN

Taste of Amsterdam

GEPLAATST: 01-06-2012 | LEES MEER

Dit jaar vindt alweer de vierde editie van het succesvolle culinaire festival Taste of Amsterdam plaats. Van 31 mei tot en met 3 juni staat het Amstelpark opnieuw in het teken van eten en genieten.
En ook niet onbelangrijk: WINELIFE geeft op vrijdag een leuke workshop in het wijntheater: De Franse druif op wereldreis. Toegang voor de workshop is gratis!
 

ALGEMEEN

Dinner in the vineyard

GEPLAATST: 01-06-2012 | LEES MEER

Vier de zomer met Restaurant Aagje Deken! Op zaterdag 23 juni 2012 (let op: dit is een week later dan eerder werd gecommuniceerd!) organiseert Aagje Deken in Middenbeemster een feestelijk diner buiten in de wijngaard. Er is muziek en er wordt gekookt met seizoensproducten uit de Beemster, met een twist van Chef Mohsine Korich en zijn spectaculaire kruiden en oliën.

WINE

De lekkerste Lichtgewichten

GEPLAATST: 01-06-2012 | LEES MEER

In WINELIFE's grote smaaknummer hebben wij ruim 100 zomerwijnen geproefd en beoordeeld. Dus wijnen met maximaal 12% alcohol.
Dit is een van de 21 zonnigste wijnen (variërend van € 2,99 tot € 13,95) die mee mogen naar de picknick en die in het smaaknummer staan beschreven.
Fazi Battaglia, Collameno Bianco, Verdicchio-Malvasi, Toscane
Dit ruikt fijn: ananas, appel, citrus. En de smaak gaat daar sappig in mee. Prima balans, lengte met een droge finale.
 

WINELIFE op