DOEN

Puzzelen voor wijn

GEPLAATST: 05-10-2012 | LEES MEER

Geef in plaats van de fles in houten kistje eens deze Don't Break the Bottle puzzel cadeau met je favoriete fles wijn erin! Succes verzekerd! Wanneer de wijn na veel gepuzzel bevrijd is, smaakt ie natuurlijk nog beter!

ALGEMEEN

Vernieuwd keurmerk wijnhandelaren

GEPLAATST: 05-10-2012 | LEES MEER

Het keurmerk KNVW Register Wijnhandelaar dat al sinds 2001 bestaat en onder meer de gezondheid en veiligheid van klanten en consumenten garandeerd, is vernieuwd op het vlak van milieuvriendelijkheid. Kortom, goed nieuws voor de branche, het milieu en ons!

Gisteren heeft staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu aan 8 wijnhandelaren het herziene keurmerk uitgereikt.

ALGEMEEN

Jong geleerd is oud gedaan

GEPLAATST: 04-10-2012 | LEES MEER

In Bordeaux krijgen kinderen tussen de 6 en 11 jaar al les in de fijne kneepjes van het wijn maken. Het Bordeaux Wine Bureau (CIVB) wil met dit speciaal ontwikkelde programma de traditie van de Gironde regio in stand houden. De kinderen leren hoe een druivenstok zich ontwikkelt en proeven verschillende druiven om te herkennen wanneer deze rijp zijn. 

WINE

Oogstproblemen Beaujolais

GEPLAATST: 04-10-2012 | LEES MEER

De Beaujolaisoogst van dit jaar is historisch laag. Sinds de oogst enkele weken geleden is begonnen, stellen wijnproducenten al dat ze zulke kleine volume´s nog niet eerder hebben meegemaakt. 

DOEN

Proeverij Italië en Frankrijk

GEPLAATST: 04-10-2012 | LEES MEER

Maar liefst 14 producenten uit Frankrijk en Italië laten hun mooiste wijnen aan je proeven tijdens de combiproeverij van Verkerk en Bolomey wijnimport. Beide importeurs zijn gespecialiseerd in spannende wijnen met een hoog bio-gehalte uit Frankrijk en Italië. Benieuwd? Houd zondag 4 november dan vrij in je agenda!

ALGEMEEN

WINELIFE #20 Verre Wereld

GEPLAATST: 01-10-2012 | LEES MEER

Nu in de winkel!

De nieuwste WINELIFE met 215 rode wijnen geproefd en beoordeeld tussen € 5 en € 50 van Nieuw-Zeeland tot Zuid-Afrika!

 

WINELIFE op